X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Puterea sacrificiului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

             Pentru majoritatea oamenilor, cuvântul sacrificiu este însoţit de ideea de dificultate, de privaţiune, de suferinţă. Ei bine, tocmai aici se înşeală. Ştiinţa iniţiatică spune că sacrificiu nu este o privaţiune ci o substituire, o transpunere, o deplasare într-o altă lume. Aceeaşi activitate se continuă, dar cu materiale noi, pure şi luminoase.

            Sacrificiul este deci transformarea unei materii în alta, a unei energii în alta; renunţăm la ceva pentru a căpăta altceva, mai bun, în loc. Iată ce este sacrificiul. Luaţi, de pildă, o bucată de cărbune: este neagră, urâtă, murdară; o sacrificaţi şi ea devine foc, căldură, lumină, frumuseţe. Cel care nu vrea să facă sacrificii, rămâne în urâciune, frig şi întuneric.


Utilizarea energiilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Tot ceea ce este necesar pentru a le face plăcere, pentru a-i amuza, pentru a-i distra se află la dispoziţia oamenilor. Recunosc că este atrăgător, interesant, dar pentru mine nu este un motiv pentru ca eu să mă reped la ele, chiar din contră. În faţa a tot ce mi se prezintă m-am obişnuit să-mi pun întrebarea: ”Cu ce contribuie aceasta la progresul meu spiritual?” Dacă văd că nu cu mare lucru, că va fi mai mult timp pierdut şi energii risipite, nu mă opresc la acel lucru.

            Ei da, aşa este, viaţa are tot felul de tentaţii şi dacă discipolul nu a învăţat încă să se controleze suficient pentru a le rezista, el cade pradă lor, apoi regretă, pentru că simte că a slăbit, că s-a urâţit. Pentru majoritatea oamenilor, este de la sine înţeles să fii tentat şi să cedezi tentaţiilor; după unii, chiar pentru aşa ceva te afli pe pământ. Dar să nu ne ocupăm de ceea ce face majoritatea, ci de ceea ce fac discipolii. Discipolul ar putea evita multe dintre erori, dacă înainte de a se lansa într-o aventură, şi-ar spune: ”Făcând acest lucru, sau altul, îmi satisfac dorinţele, dar care vor fi oare repercusiunile conduitei mele asupra mea şi a celor din jurul meu?” Cel ce nu îşi pune aceste întrebări este apoi mirat de ceea ce i se întâmplă. Nu trebuie să se mire: ceea ce i se întâmplă era de prevăzut, consecinţele sunt întotdeauna previzibile.


Femeia din zodia Gemenilor

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Daca ai fost intotdeauna convins in secret ca inventatorii poligamiei au avut o idee senzationala, afla ca nu e nevoie sa te resemnezi la vise. Tot ce trebuie sa faci e sa te casatoresti cu o fata din zodia Gemenilor. Astfel, vei avea garantat cel putin doua neveste, iar in unele weekend-uri mai speciale, chiar trei sau patru. Bineinteles, exista o mica problema. Diferenta dintre o fata nascuta sub semnul Gemenilor si un harem e aparenta ei lipsa de interes fata de pasiunea telurica. E greu sa o convingi sa stea locului suficient de mult timp ca sa ia in serios pasiunea – sau orice altceva. Mintea ei zburda mereu la mari departari, insa ai rabdare si priveste cu atentie in sufletul ei. Undeva acolo, ascunsa printre cele cateva personalitati diferite care caracterizeaza o femeie din Gemeni, se afla si o romantica.

O femeie capabila de pasiuni intense, daca reusesti sa duci la bun sfarsit contopirea dintre latura mentala, cea spirituala si cea fizica. E adevarat, va fi extrem de dificil sa o scoti la iveala si sa o cultivi pe aceasta romantica, dar si sa te bucuri de toate celelalte fatete ale femeii mercuriene. Asta e, de acum, problema ta! Situatia difera de la un caz la altul. Varsta ei iti poate oferi indicii importante cu privire la ce te poti astepta de la ea, pentru ca, pana se maturizeaza, iubirea e doar un joc pentru aceasta fata. Poate fi incredibil de nestatornica si imprevizibila. La inceput se va extazia in fata zambetului, vocii si chiar mersului tau, apoi se va intoarce la 180 de grade si va critica totul, de la sosetele la tunsoarea ta, de obicei cu atata sarcasm inteligent si taios, incat iti va trebui niste iod sa pui pe rani. Dar nu te lasa descurajat! Nu uita ca in cazul femeii Geaman faci o afacere buna, caci te alegi cu doua la pret de una, ca sa spun asa.


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.