X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

In brațele Lui e loc pentru tot sufletul omenesc

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
Prima care-și dă acordul pentru vânzarea a jumătate de curte e Străbunica Ana. Suntem strâmtorați și altă soluție nu avem. Familia noastră a fost asimiliată boierilor și ostracizată. Mamaia se va angaja femeie de serviciu la sanatoriul de pe malul mării și va spăla lenjerie de spital. În timp ce mâinile ei întind cearceafuri la soare, mintea ei se plimbă prin bostănăria de pe moșie și mângâie sticlele prăfuite din pivnița cu vinuri. Spre bătrânețe mintea Mamaiei se va întoarce definitiv în copilărie (”Crin, urcă-te în pod și numără tacâmurile de argint, să nu fi furat cineva din ele!”). Străbunica Ana decide: curtea se va vinde unei familii de tătari. Străbunicii Ana nu-i tremură vocea. Nu cere, nu propune, nu negociază, dispune. Ea e Regina Mamă a neamului nostru. Va trăi 104 ani și-mi va pune în sânge mari taine. Toți își pleacă ochii, oftând. Străbunica Ana știe deja ceva ce va așeza în sufletul meu pentru totdeauna. Că nimic nu e veșnic și că singurul pământ pentru care merită să lupți e dincolo de moarte. A pierdut deja două moșii. În septembrie 1940, Ana, soția comandatului de jandarmi Lazăr Șerban e evacuată din Cadrilater cu hainele de pe ea. Trecuseră deja patru războaie peste ea și mai urma să treacă unul. Însoțită de doi jandarmi români cu glonț pe țeavă trece în România pe la Vama Veche și se refugiază cu copiii pe malul lacului Mangalia, la cealaltă proprietate a familiei. Inima străbunicii Ana din neamul Șerbanilor e arsă până la os, și-a îngropat de tifos doi copii în timpul refugiului din Moldova, și știe, deja, adevărul cumplit care mi-a devenit credință: că tot ce contează pe lumea asta sunt oamenii pe care îi iubești și că singura moștenire sigură e cerul.

Cum sa recunosti un nativ din Varsator

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Tuturor le plac curcubeele. Copiii isi pun o dorinta cand vad unul, visatorii alearga dupa ele, pictorii le pun pe panza, dar Varsatorul locuieste intr-unul. Mai mult, el l-a demontat si a examinat fiecare bucatica, fiecare culoare, si tot crede in el. Nu e usor sa crezi in ceva dupa ce ai aflat exact cum e acel lucru, dar Varsatorul e in esenta un realist, desi adresa lui e ziua de maine, privita cu ochelari roz. Ca si buimacita Alice, dusa prin Lumea Minunilor de Varsatorul Lewis Caroll, va trebui sa fii mereu pregatit pentru neprevazut cand e vorba de uranieni. In general amabili si linistiti, Varsatorilor le place, insa, sa sfideze opinia publica si sunt extrem de incantati in sinea lor cand socheaza din cand in cand oamenii mai conventionali cu comportamentul lor irational.

Acesti oameni in general blanzi si politicosi te pot zgudui brusc cu cele mai uluitoare afirmatii exact cand te astepti mai putin. Uranianul tipic e pe jumatate Albert Schweitzer si jumatate Mickey Mouse. Poate fi incaltat in sandale, bocanci, pantofi eleganti sau adidasi si rareori isi va bate capul sa verifice daca ceea ce poarta se potriveste ocaziei. Va aparea la usa ta descult, daca asa ii vine cheful, si va rade de tine fiindca razi de el. Varsatorii deseori adopta o tinuta bizara, pentru a-si demonstra refuzul de a se conforma normelor. Poti recunoaste deseori oamenii nascuti in aceasta zodie fixa, de aer, dupa cat de des folosesc cuvantul “prieten”. Intrebarea tipic uraniana dupa ruperea unei legaturi amoroase este “Nu putem ramane prieteni?”.


Pacea Lumii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Inainte sa parasesc Manastirea din Tibet veche de peste 1500 ani, privindu-l in ochi pe abate - acest om admirabil de descendenta straveche - l-am intrebat:

“ Daca ar fi sa adreseze un singur mesaj locuitorilor Pamantului, ce ar dori sa transmit omenirii in numele sau?”

“ Pacea este lucrul cel mai important in lumea noastra de astazi. In absenta pacii, pierdem tot ce am castigat. In prezenta pacii, toate lucrurile sunt posibile: iubirea, compasiunea si iertarea. Pacea este sursa tuturor lucrurilor. As vrea sa le cer oamenilor lumii sa gaseasca pacea in ei insisi, astfel incat pacea dinlauntrul lor sa se reflecte in lume.

 De fiecare data cand ne rugam in mod individual”, continua abatele, “trebuie sa Simtim rugaciunea noastra. Cand ne rugam, Simtim in numele tuturor fiintelor de peste tot. Rugaciunea nu inseamna a impune vointa noastra altora, ci reprezinta sansa noastra ca prin folosirea stiintei sentimentului sa aducem in manifestare noi posibilitati intr-o situatie deja existenta. Este posibil ca, pentru a ne reflecta pacea inimii in realitatea lumii noastre, sa nu fie nevoie  decat sa alegem o astfel de realitate prin Simtirea rezultatului – ca si cum acesta s-ar fi infaptuit deja. Rugaciunea bazata pe sentiment inseamna A Fi ceva. Rugaciunea este uniunea dintre gand, sentiment si emotie.


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.