X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
solutia dumnezeu

Solutia Dumnezeu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cand un virus global devastator si un colaps economic asalteaza planeta acum, intrebarea onesta este aceasta: daca exista o Putere Suprema binevoitoare, numita Dumnezeu, care este problema, de ce viata pe Pamant nu se imbunatateste?

Pare ca omenirea nu reuseste sa ajunga la o intelegere colectiva cu privire la cine si ce este Dumnezeu, ce vrea Dumnezeu, ce face Dumnezeu si cum o face. Toti suntem de acord ca exista, dar numai atat. In privinta oricarui alt lucru suntem divizati. O religie afirma cutare lucru, o alta religie afirma altceva, o cultura spune cutare lucru, o alta cultura spune altceva... Oare nu exista nici un Dumnezeu si totul e doar o iluzie, sau poate ca tot ceea ce spunem ca stim despre Dumnezeu este pur si simplu incorect?  

Iata ce am ajuns sa numesc Dilema Dumnezeu.

Dupa parerea mea, exista o solutie la aceasta dilema. Aceasta este Solutia Dumnezeu. Adica putem manifesta o credinta pe deplin limpede, cuprinzatoare si traita in comun despre Puterea Suprema, care sa ne accelereze progresul ca specie si ca membri individuali ai acestei specii. O astfel de credinta ar fi capabila sa uneasca omenirea in cadrul unei etici teologice, filozofice si emotionale unice – iar acest lucru este extraordinar de puternic pentru a pune capat comportamentelor noastre  colective disfunctionale si reciproc autodistructive.

Interesant ca mii de oameni impartasesc mii de convingeri comune despre mii de alte lucruri. Dar cu tot geniul si inventivitatea noastra si in ciuda tuturor progreselor noastre evolutioniste, nu am reusit, pana acum,  sa producem o credinta unanima despre cel mai important aspect al vietii noastre. Totusi, dupa 50 de milenii, afirm ca suntem doar la un pas distanta si ca solutionarea Dilemei Dumnezeu ne cere sa ne schimbam unele dintre credintele noastre cele mai vechi, de care ne agatam de foarte mult timp…

Este posibil ca noi toti sa cadem de acord asupra unei idei unice despre Dumnezeu, care sa unifice toate culturile si pe care intreaga omenire sa o imbratiseze. Cred cu tarie ca decizia de a imbratisa Solutia Dumnezeu ne va ridica la nivelul unei adevarate Civilizatii Avansate.

Dar care este ideea? In ce consta Solutia Dumnezeu - aceasta perspectiva sau declaratie unica imbratisata de toti oamenii de pe Planeta?

Cine a experimentat vreodata o conexiune directa cu energia Divinului stie exact la ce ma refer. Si nu ar contesta faptul ca Dumnezeu este, pe scurt, Iubire Pura. Dumnezeu nu este o persoana mai-mare-decat-viata, ci mai curand o energie constienta de sine, autoregenatoare si capabila sa ia orice forma fizica. Iar energia aceasta este proiectata prin noi sau de catre oricare dintre noi, chiar poate fi simtita.

Iubirea este un cuvant simplu pe care il folosim pe aceasta planeta ca sa descriem ceva ce nu este, totusi, o energie atat de simpla. Eu consider ca este un tip anume de energie mai puternica decat am constientizat pe deplin. Vreau sa afirm ca Iubirea Pura este cea mai transformatoare in bine, cea mai impactanta si eficienta forta creatoare din Univers. O energie de o vibratie atat de specifica, de particulara, de puternica, incat influenteaza si afecteaza celelalte configuratii energetice in moduri care, deseori, le modifica semnificativ . Asemanatoare cu turnarea apei calde asupra unui cub de gheata.

In concluzie, cu aceste lucruri astfel stabilite,  folosim cuvantul Dumnezeu ca exprimare scurta pentru o asemenea expresie energetica, putem considera cuvintele “Dumnezeu”, “Iubire Pura”, “Putere suprema” si “Energie” ca fiind intersanjabile,  sau putem folosi expresia “Dumnezeu este Iubire Pura” pentru a descrie Divinitatea.

Daca vorbim despre Iubirea Pura ca energie si afirmam ca ea este ceea ce este Dumnezeu, atunci o explicatie a modului in care sa folosim aceasta energie, cum sa o directionam si sa o proiectam ar fi benefica acum. Cum sa implicam aceasta Noua Forta pentru Schimbare in viata noastra cotidiana, ca mecanism, motor si proces.

Toate obiectele fizice si formele de viata reactioneaza permanent la schimburi de energie  care se petrec in viata: ideile sunt emanatii vibrationale energetice, intentiile sunt emanatii vibrationale etc Fiind atinse de schimburile de energie din jur, fiintele simtitoare sunt capabile sa raspunda din Mintea Sufletului lor intr-un mod care le exprima intelegerea, cunoasterea si alegerea cu privire la Cine Sunt Ele si cum aleg  sa experimenteze orice moment dat. Intr-o singura fraza: totul este compus din energie si orice lucru emana sau radiaza energie catre orice altceva. Vedem astfel cum orice are un impact asupra a orice altceva.

Toate fiintele simtitoare, precum noi, dispunem de abilitatea de a crea in mod constient, atat tipul energiei proiectate (pozitiva sau negativa) cat si intensitatea acelei energii. Facem aceasta alegand deliberat emotia pe care dorim sa o exprimam intr-o situatie data. Ceea ce le ofera oamenilor abilitatea de a efectua tipul de alegere este decizia deliberata, pe care o acceseaza dinainte, de a ramane pe deplin constienti de alegerile pe care fiecare moment al vietii le plaseaza inaintea noastra.

Realitatea este ca majoritatea ne confruntam cu alegerile noastre de viata in mod inconstient, ceea ce nu produce intotdeauna cel mai bun rezultat. Solutia este alegerea constienta. Ce emotie alegi sa proiectezi, chiar acum, in acest moment? Incantare sau plictiseala? Interes sau dezinteres? Entuziasm sau incapatanare? Alegi emotia constient sau inconstient? Este creata intentionat de tine sau doar te cuprinde?

Energia vietii este influentata de energia vietii. Ceea ce este proiectat din noi este insuflat de noi in orice se afla inaintea noastra - fie ca este in mintea noastra sau este prezent fizic in mediul nostru exterior. Daca proiectam energia rezistentei in energia oricarei intamplari sau imprejurari exterioare nedorite, ii oferim putere prin imputernicirea vibratiei sale originare. Inseamna aceasta ca nu ar trebui sa cautam sa schimbam ceva care apare in experienta noastra exterioara daca nu suntem de acord cu ea? Nu, bineinteles ca nu. De fapt, inseamna chiar contrariul. Inseamna ca suntem invitati sa folosim un instrument mult mai puternic de schimbare. Nu rezistenta ci Iubirea.

Daca turnam Iubire in tot ceea ce se iveste, valorificam brusc si considerabil cea mai puternica energie din Univers. Dispunem, atunci, de o sansa mult mai buna de a influenta aspectul cu care nu suntem de acord si intr-un mod care se potriveste mai indeaproape cu ceea ce preferam si dorim. Iar daca doi sau mai multi folosesc cea mai puternica energie a vietii - adica Solutia Dumnezeu - miracole se petrec. Lumea pe care o atingem se lumineaza cu Iubire. Aceasta este, dupa parerea mea, adevarata Iluminare.

Sursa : Solutia Dumnezeu. Puterea Iubirii Pure, autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.