X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Proclamarea lui Cine Aleg Sa Fiu

Proclamarea lui Cine Aleg Sa Fiu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Intreaga viata ar trebui sa fie o astfel de proclamare. De fapt, intreaga viata este asa ceva. Poti sa permiti ca proclamarea sa fie facuta la intâmplare sau la alegere.

O viata traita la alegere este o viata de actiune constienta. O viata traita la intâmplare este o viata de reactie inconstienta.Reactia este exact asta: o actiune pe care ai facut-o inainte. Când tu „reactionezi”, ceea ce faci este sa evaluezi datele care-ti vin,sa cauti in banca de date dupa aceeasi experienta sau una aproape la fel si sa actionezi in modul in care ai facut-o inainte. Aceasta este cu totul lucrarea mintii tale, nu a sufletului tau.

Sufletul tau te-ar face sa cauti in „banca lui de date” pentru a vedea cum ai putea sa creezi o experienta cu adevarat originala a Eului tau in Momentul de Acum. Aceasta este experienta „cautarii sufletului” despre care ai auzit atât de des, dar trebuie sa fii, literalmente, „iesit din minti” ca sa o faci.

Când iti pierzi timpul incercând sa-ti dai seama ce este „cel mai bine pentru tine”, exact asta si faci: iti pierzi timpul. E mai bine sa economisesti timpul decât sa il pierzi.

A-ti iesi din minti iti ofera un mare câstig de timp. Deciziile sunt luate repede, alegerile sunt activate rapid, deoarece sufletul tau creeaza numai din experienta prezenta, fara aduceri aminte, analize si critici ale intâmplarilor trecute.

Adu-ti aminte: sufletul creeaza, mintea reactioneaza.

Sufletul stie in intelepciunea Lui ca experienta pe care o ai in Acest Moment este o experienta trimisa tie de catre Dumnezeu, inainte chiar de a deveni constient de ea. Aceasta este ceea ce se intelege printr-o experienta prezenta, trimisa dinainte in dar. Ea este deja pe drum catre tine chiar in momentul in care o cauti, pentru ca, exact inainte de a intreba, Eu ti-am si raspuns. Fiecare Moment de Acum este un cadou minunat de la Dumnezeu. De aceea prezentul este dar de la Dumnezeu.

Sufletul cauta in mod intuitiv circumstanta perfecta si situatia necesara acum pentru a vindeca gândul gresit si pentru a-ti aduce experienta corecta a lui Cine Esti Tu cu Adevarat.

Este dorinta sufletului sa te aduca inapoi la Dumnezeu - sa te aduca acasa la Mine.

Este intentia sufletului sa se cunoasca pe el insusi prin experienta si, astfel, sa Ma cunoasca pe Mine, deoarece sufletul intelege ca Tu si Eu Una suntem, chiar daca mintea neaga acest adevar si corpul actioneaza in conformitate cu aceasta negare.De aceea, in momente de mari decizii, iesi din minte si, in schimb,lasa sufletul sa caute.

Sufletul tau intelege ceea ce mintea nu poate sa conceapa.

Daca-ti petreci timpul incercând sa-ti dai seama ce este „cel mai bine” pentru tine, alegerile tale vor fi precaute, deciziile tale vor dura la infinit si calatoria ta va fi lansata pe o mare de nelinisti si asteptari.

Daca nu esti atent, te vei ineca in asteptarile tale.

Sufletul iti vorbeste prin sentimente. Asculta-ti sentimentele.Urmeaza-ti sentimentele. Pretuieste-ti sentimentele.

De ce mi se pare ca pretuirea sentimentelor este exact ceea ce m-a facut sa intru, de la inceput, in necaz?

Pentru ca ai etichetat evolutia drept „necaz” si statul pe loc drept „siguranta”.Adevar iti spun Eu tie: sentimentele tale nu te duc niciodata la „necaz”, pentru ca sentimentele tale sunt adevarul tau.

Daca vrei sa traiesti o viata in care sa nu-ti urmezi niciodata sentimentele, dar in care fiecare sentiment este filtrat prin masinaria Mintii tale, da-i inainte. ia deciziile, bazându-te pe analizarea situatiei de catre Mintea ta. Dar nu cauta bucurie in astfel de masinatiuni si nici preamarire a lui Cine Esti Tu cu Adevarat.

Aminteste-ti: Adevarata preamarire nu trece prin minte.

Daca-ti asculti sufletul, vei sti ce este „cel mai bine” pentru tine,pentru ca cel mai bine pentru tine inseamna ce este adevarat in ceea ce te priveste.

Când actionezi luând in considerare numai ce este adevarat in ceea ce te priveste, iti vei grabi inaintarea pe carare. Când creezi o experienta bazata pe „adevarul tau de acum”, mai degraba decât sa reactionezi la o experienta bazata pe un „adevar trecut”, produci un „nou tu”.

De ce dureaza atât de mult sa creezi realitatea pe care o alegi? iata de ce. Pentru ca nu ti-ai trait adevarul tau.Cunoaste adevarul si adevarul te va elibera.Dar, o data ce ai ajuns sa-ti cunosti adevarul, inceteaza sa te mai razgândesti in ceea ce il priveste. Mintea ta este cea care incearca sa-sidea seama ce este „cel mai bine”. Opreste-o! iesi din mintea ta. intoarce-te la simtirile tale!

Aceasta se intelege prin „a-ti veni in simtiri”. inseamna a te intoarce la ceea ce simti, nu la ceea ce gândesti. Gândurile tale sunt pur si simplu atât - gânduri. Constructii mentale. Creatii „inventate” de mintea ta. Dar sentimentele tale — ei, astea sunt reale. Sentimentele sunt limbajul sufletului. Si sufletul tau este adevarul tau.

Asta e. Ei, ce zici, ti se pare ca se leaga totul?

Asta inseamna ca trebuie sa ne exprimam sentimentul - oricât de negativ sau distrugator ar fi el?

Sentimentele nu sunt nici negative nici distrugatoare. Ele sunt pur si simplu adevaruri. Conteaza doar modul in care exprimi adevarul tau. Când exprimi adevarul tau cu dragoste, rareori apar rezultate negative si distrugatoare. Si când se intâmpla, este, de obicei, pentru ca altcineva a ales sa traiasca experienta adevarului tau intr-un mod negativ sau distrugator. intr-un astfel de caz, probabil ca nu se poate face nimic pentru a evita rezultatul.

Desigur, nu e in regula sa nu reusesti sa-ti exprimi adevarul. Cu toate acestea, oamenilor li se intâmpla asa ceva tot timpul. Sunt atât de ingroziti ca nu cumva sa provoace sau sa fie confruntati cu neplaceri posibile, incât ascund in totalitate adevarul lor.

Adu-ti aminte: Aproape ca nu este atât de important cât de bine este primit un mesaj, ci cât de bine este el trimis.Nu poti sa-ti asumi responsabilitatea pentru cât de bine accepta celalalt adevarul tau; poti doar sa te asiguri de cât de bine este el comunicat.

Si, prin cât de bine, Eu nu vreau sa spun doar cât de clar; vreau sa spun, cu cât de multa dragoste, cu cât de multa compasiune, cu cât de multa sensibilitate, cu cât de mult curaj si cât de complet.

Aici nu este loc pentru jumatati de adevar, pentru „adevar brutal” ori chiar pentru „adevar simplu”. inseamna adevarul, intregul adevar si numai adevarul, asa sa te ajute Dumnezeu.

Partea cu „asa sa te ajute Dumnezeu” este cea care aduce calitatile Dumnezeiesti de dragoste si compasiune - pentru ca Eu te voi ajuta intotdeauna sa comunici in felul acesta, daca Mi-o vei cere.

Da, exprima ceea ce tu numesti sentimentele „cele mai negative”, dar nu in mod distructiv.Faptul ca nu reusesti sa exprimi (adica sa impingi in afara) sentimentele negative nu le face sa dispara; le tine in interior. Negativitatea „tinuta in interior” face rau corpului si impovareaza sufletul.

Conversatii cu Dumnezeu• Un dialog neobisnuit •Volumul 2, Neale Donald Walsch
Foto: Pixabay.com


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.