X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  Articole din spiritualitate

  "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

  Pixabay.com
  despre moarte si reincarnare

  Ce se petrece in momentul mortii

  Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
   

  După cum spun sfinţii, acţiunile noastre au o asemenea importanţă, încât totalitatea lor determină felul şi momentul morţii noastre. În cartea sa Calea Maeştrilor Spirituali, Doctor Julian Johnson descrie pe larg implicaţiile legii acţiunii şi reacţiunii în viaţă şi în moarte. Parafrazând o parte a comentariului său despre karma, pornim de la faptul evident că fiecare trebuie să moară într-o zi. Fie om sau animal, bogat sau sărac, sănătos sau bolnav, nimeni nu scapă de moarte. Cu toţii trebuie să-i treacă pragul. Sufletul care şi-a însuşit forma fizică trebuie să o abandoneze. Ştim cu toţii că va trebui să părăsim această lume cândva, dar nu ştim când.

  Când moare cineva, curenţii sufletului încep să se retragă de la tălpile picioarelor spre creştetul capului. Întregul corp amorţeşte, iar atunci când toate fluxurile sufletului sunt adunate în punctul aflat între sprâncene, respiraţia încetează şi toate funcţiile corpului se opresc. În acel moment omul moare.

  După ce a murit, omul este purtat în regiunea sau în situaţia pe care şi-a binemeritat-o drept reşedinţă, fie ea bună sau rea. El rămâne acolo pentru o perioadă stabilită în conformitate cu ceea ce este optim pentru sufletul său.

  După trecerea acelei perioade el se reîntoarce în această lume, sau într-o oarecare altă lume sau dimensiune, pentru a începe o nouă viaţă. Aceasta este metoda obişnuită. Toate sufletele primesc în următoarea viaţă exact ceea ce au meritat, iar acolo trebuie să înfrunte urmările acţiunile lor de pe pământ şi să plătească pentru ele. Dacă şi-au umplut mintea cu impresii negative, ele trebuiesc eliminate, într-un fel sau altul. Odată îndeplinit acest lucru, ei sunt liberi să-şi croiască drumul către planuri mai înalte şi condiţii mai bune.

  Cel care îşi începe viaţa următoare, pătrunde în ea purificat şi smerit, înclinat mai curând către iertare şi fapte bune. Are atunci o oportunitate de a acţiona mai bine, sau mai constructiv. Parcurgerea acestor etape de învăţare nu ne-ar justifica descurajarea. După ce perioada sa de instruire s-a sfârşit, omul poate fi obligat să reintre în viaţa pământească spre a-şi desăvârşi şcolarizarea karmică dacă şi-a trăit viaţa pământească într-un mod degradant, ar putea fi nevoit să se întoarcă în acest plan în împrejurări mai dificile. Dacă, dimpotrivă, şi-a trăit viaţa într-un mod exemplar, dar progresul său spiritual a fost insuficient, s-ar putea să fie nevoit să revină în planul acesta inferior, dar într-un mediu mai prielnic dezvoltării sale spirituale.

  În afara celor indicate în alt mod, toate extrasele din alte publicaţii care au fost înglobate în text provin din cărţile Radha Soami Satsang Beas care au fost menţionate la sfârşit, pentru care dreptul de reproducere rămâne mai departe al RSSB. În unele cazuri exprimarea a fost simplificată sau expusă pentru claritate într-un context nou.

  Sursa: Bazele spiritualitatii, autor Neale Donald Walsch