X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
Ce nu intelegem despre Dumnezeu

Ce nu intelegem despre Dumnezeu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

S-ar putea sa fie ceva ce nu intelegem pe deplin despre Dumnezeu, intelegere care ar putea schimba totul?

Suntem astazi la un nou punct de cotitura? Am ajuns din nou la intersecția în care teologia se întâlnește cu cosmologia, cu sociologia, cu patologia ?

Chiar acum noi inca traim imbratisand Teologia Separarii. Care are un mod de a-l privi pe Dumnezeu separat de noi, care insista ca ‘noi suntem aici’ si Dumnezeu este ‘acolo’.

Problema cu Teologia de Separare este ca ea produce o Cosmologie a Separarii. Aceasta inseamna un mod de a privi viata ca si cum totul este separat de orice altceva.

Iar o Cosmologie a Separarii produce o Psihologie a Separarii. Acesta este punctul de vedere psihologic care spune ca eu sunt aici si tu esti acolo.

Si o Psihologie a Separarii produce o Sociologie a Separarii. Adica exista o modalitate de socializare cu celălalt ce încurajează întreaga societate umană de a acționa ca entități separate, care deservesc interesele lor separate proprii.

Si o Sociologie a Separarii produce o Patologie a Separarii. Adica aceste comportamente patologice de auto - distrugere , în mod individual și colectiv in care ne implicam și producerea de suferință, conflicte, violență prin propriile noastre mâini, după cum reiese peste tot pe planeta noastră, azi si de-a lungul istoriei umane.

Numai atunci când Teologia de Separare se înlocuiește cu Teologia Unitatii, patologia noastră va fi vindecata. Suntem diferiti de Dumnezeu, dar nu separat de Dumnezeu, asa cum degetele sunt diferențiate dar nu sunt separate de mâna ta.

Noi trebuie ca să ajungem la înțelegerea că tot ceea ce inseamna Viata este UNA. Acesta este primul pas. Este un punct de pornire. Acesta este începutul sfârșitului de cum stau lucrurile acum. Acesta este începutul unei noi creații, al unui nou mâine. Acesta este noua poveste culturala a umanității.

Unitatea nu este o caracteristică a vieții. Viața este o caracteristică a Unimii. Aceasta este ceea ce nu am inteles despre existența noastră pe Pământ, înțelegere care ar schimba totul.

Viața este expresia de Unitatii. Dumnezeu este expresia Vieții însăși. Dumnezeu și Viața sunt Una. Noi suntem o parte a Vietii. Nu putem sta în afara de ea. Prin urmare, noi suntem o parte a lui Dumnezeu. Este un cerc.

Si nu poate fi rupt.

Sursa: Prelegere din anul 2014, Neale Donald Walsch
Foto: Pixabay.com


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.