X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
dorinte

Ce dorinte are Dumnezeu

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Oare Dumnezeu are dorinte?

Da. Nevoile si dorintele nu sunt acelasi lucru. Religia mea ar sustine ca dorinta lui Dumnezeu este sa creeze in continuu, ca modalitate de experimentare deplina a minunii Esentei sale esentiale. Dar viata nu este un aranjament “serviciu contra serviciu”. Dumnezeu nu creeaza pentru a obtine ceva inapoi din ceea ce creeaza. Dumnezeu creeaza pentru bucuria simpla a creatiei. Aceasta este ceea ce Dumnezeu primeste inapoi: Bucuria.

Dumnezeu nu trebuie sa ceara ceva la schimb din ceea ce El creeaza, pentru ca El nu are nevoi. 

Dumnezeu experimenteaza creatia prin instalarea in toate fiintele simtitoare a puterii de a-si crea, in mod colectiv, realitatea exterioarta, precum si de a-si crea experienta interioara a tuturor evenimentelor si imprejurarilor exterioare, prin exersarea Liberului Arbitru.

Dorinta de a crea a fost impregnata ,in toate fiintele simtitoare care sunt cel mai fericite atunci cand sunt implicate in orice activitate creatoare. Aceasta include a construi, a produce, a inventa, a proiecta, a desena, a picta, a compune, a gati, a canta, a scrie ceva sau doar a rearanja mobila in sufragerie, florile intr-o vaza sau amplasarea alimentelor in frigider. Nimic nu ne ofera mai multa satisfactie, implinire, placere decat exprimarea de sine in orice forma.

Exact la fel este si in cazul lui Dumnezeu.

Acum, referitor la dorintele lui Dumnezeu, hai sa punem aceasta intrebare: este oare dorinta lui Dumnezeu sa pedepseasca sufletele prin condamnarea vesnica la suferinta eterna si de nedescris daca ordinele lui sunt nesocotite? Are Dumnezeu porunci? (in contrast cu dorinte)?

Religia mea ar sustine ca raspunsul este “Nu” la ambele intrebari. Ar afirma ca, intrucat Dumnezeu este Iubire Pura, El nu are nici o nevoie sau dorinta sa pedepseasca pe cineva pentru ca nu a facut ceea ce El doreste. Aceasta pentru ca nu exista ceva ce Dumnezeu doreste sau cere de la noi pentru a fi pe deplin fericit, asa cum nici moi nu am avea nevoie sau am cere ceva  de la un copil de 3 ani (cu atat mai putin de la un bebelus).

Religia mea ar sustine ca suntem cu totii bebelusi in ochii lui Dumnezeu. Si, chiar daca nu am fi fost, Dumnezeu nu ar avea nici o nevoie sa ne “pedepseasca” pentru comportamentele pe care numai cei care nu inteleg Cine Sunt Ei si De Ce Sunt Ei Aici le-ar manifesta. Chiar si in sistemele de drept umane, adultii pot fi gasiti “nevinovati pe motiv de nebunie”.

Daca suntem suficient de inteligenti si plini de compasiune pentru a crea o astfel de constientizare a nevinovatiei persoanelor incapabile sa gandeasca limpede, oare Dumnezeu nu ar face, cu atat mai mult, acelasi lucru?

Religia mea ar sustine ca Dumnezeu intelege perfect procesul prin care o civilizatie evolueaza si nu pedepseste sufletele care au luat parte la acest proces , pentru comportamentele manifestate in calatoria catre intelegerea cu privire la ceea ce este Corect  si ceea  ce este Gresit.

 

Sursa : Solutia Dumnezeu.Puterea Iubirii Pure, autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.