X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

Pixabay.com
Sufletelul si soarele

Sufletelul si Soarele

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A fost odata ca niciodata un Sufletel care i-a spus lui Dumnezeu : „Stiu cine sunt!”

Si Dumnezeu a spus „Minunat! Cine esti?”

Si Sufletelul a strigat „Eu sunt Lumina!”

Dumnezeu a zambit cu toata fata,  „Corect!” si a exclamat „Tu esti Lumina!”

Sufletul era asa de fericit pentru ca a si-a dat seama ce  sunt de fapt sufletele din Imparatie „Wow” a spus Sufletelul, „este extraordinar!”

Curand, cine stie de ce, nu a mai fost suficient. Sufletelul s-a simtit nelinistit si si-a dorit sa fie cine era. Asa ca, Sufletelul s-a intors la Dumnezeu ( ceea ce nu e o idee rea pentru toate sufletele care vor sa stie Cine Sunt Ele cu Adevarat) si a spus „Buna, Dumnezeu! Acum ca stiu Cine sunt, e ok pentru mine sa fiu asta?”

Si Dumnezeu i-a raspuns : „Vrei sa spui ca tu vrei sa fii Ceea Ce Esti Deja?”

„Ei bine” a replicat sufletelul „ una e sa stiu cine sunt si alta e sa si fiu cine sunt de fapt. Vreau sa simt cum e sa fi Lumina!”

„Dar tu esti deja Lumina!” a repetat Dumnezeu zambind din nou.

„Da, dar eu vreau sa vad cum e sa te simti asa!” a tipat Sufletelul.

„Ei bine” a chicotit Dumnezeu „cred ca ar trebui sa stii. Tu intodeauna ai fost un aventuros!” Atunci  expresia lui Dumnezeu s-a schimbat „ Exista un singur lucru...”

„Ce?” a intrebat Sufletelul.

 „Ei bine, nu exista nimic altceva decat Lumina. Vezi tu, n-am creat nimic din ceea ce tu nu esti, de aceea nu exista o cale usoara de a experimenta tu insuti Ceea Ce Esti, din moment ce nu exista nimic care sa nu fii.”

„Huh?” a spus  Sufletelul, care acum era un pic confuz.

„Gandeste-te asa” a spus Dumnezeu, „ Tu esti ca o lumanare in Soare. Oh, tu esti in regula. Intre un milion, miliarde alte lumanari care compun Soarele. Si  soarele nu ar fi Soarele fara tine.”

Naa, ar fi un soare fara una din lumanarile lui... si n-ar putea sa fie Soare deloc, din cauza asta n-ar straluci asa de tare. Totusi, cum sa te stii pe tine ca si Lumina , daca tu esti in mijlocul Luminii ~ aceasta este intrebarea”.

„Ei bine”  Sufletelul inviorat „tu esti Dumnezeu. Gandeste-te la ceva!”.

Inca odata Dumnezeu a zambit „Deja am facut-o” a spus El. „Din moment ce nu te poti vedea tu insuti ca fiind Lumina cand esti in Lumina, te voi inconjura cu intuneric”
„Ce este intunericul?”
a intrebat Sufletelul.

„Este ceea ce tu nu esti” a replicat Dumnezeu.

„O sa-mi fie frica de intuneric?” a tipat Sufletelul.

„Numai daca tu alegi sa-ti fie” a raspuns Dumnezeu. „In realitate, nu exista nimic de care sa-ti fie frica, doar daca tu nu decizi altfel. Vezi tu, noi doar ne imaginam totul. Doar ne prefacem.”

„Oh”, a spus Sufletelul si deja se simtea mai bine.

Atunci , Dumnezeu i-a explicat ca pentru a experimenta orice, va aparea exact opusul acelui lucru. „ Acesta este un mare dar”, a spus Dumnezeu, „pentru ca fara aceasta, nu poti sti cum e sa fii asa”.

„Nu poti cunoaste Caldura fara Frig, Urcusul fara Coboras, Viteza fara Incetineala.  Nu poti cunoaste Stanga fara Dreapta, Aici fara Acolo,  Acum fara Atunci”.

„Asa ca”, a concluzionat Dumnezeu „cand esti inconjurat de intuneric, nu te agita, nu ridica vocea si nu blestema intunericul”.

 „Fii mai de graba Lumina in Intuneric si nu fii furios din cauza asta. Atunci cand vei sti Cine Esti cu Adevarat si ceilalti vor sti de asemenea. Lasa-ti Lumina sa straluceasca asa toti vor sti cat de special esti!”

„Asta inseamna ca e ok sa-i las pe ceilalti sa vada cat de special sunt?” a intrebat Sufletelul.

„Bine-nteles!” a chicotit Dumnezeu. „Este foarte ok! Dar aminteste-ti, `special` nu inseamna `mai bun`. Toti sunt speciali, fiecare in felul sau propriu. Insa multi au uitat asta. Ei vor intelege ca e ok pentru ei sa fie speciali doar cand vor vedea ca e ok pentru tine sa fii special”.

„Wow” , a spus sufletelul , dansand si sarind si razand de bucurie „Pot fi oricat de special vreau”.

„Da, si poti incepe chiar acum” a spus Dumnezeu, care dansa, sarea si radea odata cu Sufletelul „Ce fel de special vrei tu sa fii?”.

 „Ce fel de special?” a repetat Sufletelul. „Nu inteleg.”

„Ei bine”, explica Dumnezeu, „ a fi Lumina este a fi special, iar a fi special are multe feluri. Este special sa fii bun. Este special sa fii bland. Este special sa fii creativ. Este special sa fii rabdator. Te poti gandi si la alte feluri de a fi special?”

Sufletelul s-a asezat linistit pentru un moment „Ma pot gandi la o multime de feluri de a fi special” a exclamat atunci Sufletelul. „Este special sa  fii de ajutor. Este special sa fii generos. Este special sa fii prietenos. Este special sa iti pese de ceilalti”.

„Da” a fost Dumnezeu de acord „si tu poti fi toate lucrurile acestea, sau orice fel de special iti doresti, in orice moment. Asta inseamna sa fii Lumina”.

 „Stiu ce vreau sa fiu, stiu ce vreau sa fiu” a anuntat  cu mare emotie Sufletelul. Vreau sa fiu acel fel special numit `iertator`. Nu e special sa fii iertator?”.

„O, da” l-a asigurat Dumnezeu pe Sufletel. „ E foarte special”.

„Ok” a spus Sufletelul. „Asta e ce vreau sa fiu. Vreau sa fiu iertator. Vreau sa experimentez eu insumi asta”.

„Bine” a spus Dumnezeu, „ dar exista un lucru pe care ar trebui sa-l stii”.

Sufletelul devenise un pic nelinistit. Intotdeauna pare ca apar ceva complicatii. „Ce este?” a oftat Sufletelul.

„Nu exista nimeni pe care sa-l ierti”.

„Nimeni?” . Sufletelului ii venea cu greu sa creada ceea ce tocmai auzise.

„Nimeni”  a repetat Dumnezeu. „Tot ce am creat este perfect. Nu exista nici macar un singur suflet care sa fie mai putin perfect decat tine. Priveste in jurul tau”.
In acel moment Sufletelul realiza ca o mare multime se apropia. Suflete venite de peste tot si de departe, din toate colturile Imparatiei, pentru ca se raspandise zvonul  despre conversatia extraordinara pe care Sufletelul o avea cu Dumnezeu, si fiecare isi dorea sa auda ce aveau ei de spus.

Uitandu-se la marea multime care se adunase acolo, Sufletelul trebui sa accepte. Nimeni nu parea mai putin minunat, mai putin magnific sau mai putin perfect decat era Sufletelul insusi. Erau asa de minunate sufletele adunate si asa tare stralucea Lumina lor , incat cu greu ii putea privi direct Sufletelul.

„Deci, pe cine ierti?” a intrebat Dumnezeu.

„Frate, nu mai are nici un farmec!” s-a plans Sufletelul. „Vroiam sa experimentez  cum e sa fiu cel ce iarta.  Vroiam sa stiu cum e sa te simti special in acest fel”.

Si sufletelul a invatat cum e sa te simti trist.

Chiar atunci un Suflet Prietenos a facut un pas in afara multimii. „Nu-ti fa griji, Sufletelule”, a spus Sufletul Prietenos „O sa te ajut eu”.

„Vrei?” Sufletelul stralucea. „Dar, ce poti tu face?”.

„ Ei bine, iti voi da pe cineva pe care sa-l ierti!”.

„Poti?”.

„Cu siguranta”,  ciripi Sufletul Prietenos. „Voi intra in urmatoarea ta viata si iti voi face ceva pentru care tu va trebui sa ma ierti”.

 „Dar de ce? De ce ai face tu asta?” a intrebat Sufletelul. „ Tu, care esti o fiinta atat de perfecta. Tu care vibrezi atat de inalt incat creezi o Lumina atat de stralucitoare care cu greu poate fi privita. Ce te poate face sa-ti cobori vibratia atat de mult astfel incat Lumina ta sa devina intunecata si densa? Ce te-ar putea face pe tine ~ pe tine cel care danseaza printre stele si se misca prin Imparatie cu viteza gandului ~ sa intri in viata mea si sa te faci atat de dens incat sa poti face lucruri rele?”

„Simplu”, a spus Sufletul Prietenos. „O voi face pentru ca te iubesc”.
Sufletelul a parut suprins de raspuns.

„Nu fi uimit” a spus Sufletul Prietenos, „ tu ai facut acelasi lucru pentru mine. Nu-ti amintesti? Oh,  tu si cu mine, am dansat impreuna de multe ori. De-alungul eonilor si epocilor noi am dansat. De-alungul timpului si in multe locuri noi ne-am jucat impreuna. Doar ca nu-ti amintesti.”

„ Noi amandoi am fost Toate Acestea. Am fost Susul si Josul , Stanga si Dreapta. Am fost Aici si Acolo, Acum si Atunci. Noi am fost barbat si femeie, bine si rau ~ amandoi am fost pe rand victima si calau.”

„Prin toate acestea am trecut impreuna, tu si eu, de multe ori inainte, fiecare a adus celuilalt oportunitatile precise si perfecte de a ne Exprima si Experimenta Ceea Ce Suntem cu Adevarat.”

„Si astfel” a expicat mai departe Sufletul Prietenos „O sa intru in urmatoarea ta viata si o sa fiu cel rau de data asta. O sa fac ceva cu adevarat teribil, si atunci tu vei putea experimenta cum e sa fii Cel ce Iarta”

„Dar ce vei face?” a intrebat Sufletelul , un pic nervos. „Ce va fi asa de teribil?”

„Oh” a replicat Sufletul Prietenos clipind „ma voi gandi la ceva”.

Atunci Sufletul Prietenos redeveni serios si spuse cu o voce linistita „Stii, ai dreptate despre un lucru.”

„ Despre ce e vorba?” vru Sufletelul sa stie.

„Va trebui sa-mi cobor vibratia si voi deveni foarte dens pentru a putea face acest lucru nu tocmai frumos. Va trebui sa ma prefac ca sunt ceva atat de neplacut mie. Asa ca , va trebui sa-ti cer o favoare in schimb”.

„Oh, orice, orice!” a tipat Sufletelul si a inceput sa danseze si sa cante. „Voi deveni iertator. Voi deveni iertator!”. Atunci Sufletelul a observat ca Sufletul Prietenos ramasese foarte tacut.

„Ce este? a intrebat Sufletelul „Ce pot face pentru tine? Tu esti asa un inger pentru ca iti doresti sa faci asta pentru mine”.

 „Bine-nteles ca acest Suflet Prietenos este un inger”  i-a intrerupt Dumnezeu „Toti sunteti! Sa nu uitati niciodata: Eu nu v-am trimis altceva decat ingeri”.

Si astfel, mai mult ca niciodata Sufletelul a dorit sa-i indeplineasca dorinta Sufletului Prietenos. „Ce pot face pentru tine?” a intrebat Sufletelul din nou.

„In momentul in care te voi lovi si te voi rani"  a replicat Sufletul Prietenos „ in acel moment in care voi face cel mai rau lucru pe care ti-l poti imagina ~ chiar in acel moment...”

„Da?” l-a intrerupt Sufletelul, „Da..?”

Sufletul Prietenos a devenit mai tacut.

„Aminteste-ti Cine Sunt cu Adevarat”.

„Oh, o sa o fac” a tipat Sufletelul, „Promit! O sa-mi amintesc de tine exact cum esti aici, acum!”

 „Bine”, a spus Sufletul Prietenos, „ pentru, vezi tu, eu o sa ma prefac atat de tare, incat o sa uit de mine insami. Si daca tu nu iti vei aminti cine sunt cu adevarat, eu nu voi fi capabil sa-mi amintesc pentru mult timp. Si daca uit Cine Sunt, e posibil sa uit si Cine Esti Tu, si vom fi amandoi pierduti. Atunci va trebui sa vina alt suflet  sa ne reaminteasca Cine Suntem amandoi.”

„Nu, nu voi uita” a promis inca odata Sufletelul „Imi voi aminti de tine! Si iti voi multumi pentru ca imi aduci acest dar ~ posibilitatea de a experimenta eu insumi Cine Sunt”.

Astfel, intelegerea a fost facuta. Si Sufletelul a intrat in noua lui viata, incantat sa fie Lumina, ceea ce era foarte special, si incantat sa fie acel fel de special numit Iertare.

Si Sufletelul a asteptat cu nerabdare sa fie capabil sa experimenteze el insusi Iertarea, si sa multumeasca celuilalt suflet ca a facut posibil asta.

In fiecare moment al vietii sale, de cate ori un nou suflet aparea in scena, de cate ori un suflet ii aducea bucurie sau tristete ~ si in special daca ii aducea tristete –Sufletelul se gandea la ceea ce Dumnezeu spusese.

 „Amintiti-va intotdeauna” , a zambit Dumnezeu „ Eu nu v-am trimis decat ingeri”.

 

Sufletelul si Soarele, Adaptat dupa „Conversatii cu Dumnezeu”, cartile 1 si 3, autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.