X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
conversatii cu dumnezeu

Juramintele de casatorie din perspectiva “Conversatii cu Dumnezeu”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

In contextul Casatoriei, se produce un schimb de juraminte de care dragostea nu are nevoie. Dragostea nu are cerinte. Asta o face sa fie dragoste. Daca dragostea pentru celalalt impune anumite cerinte, atunci nu e dragoste.

Nu trebuie sa renuntati la casatorie, ci puteti reface conceptual vostru social numit “casatorie”, astfel incat sa nu pretinda ceea ce dragostea n-ar pretinde niciodata, ci, dimpotriva, sa declare ceea ce numai dragostea ar putea declara.

Cand Nancy si cu mine (Neale D. Walsch) ne-am hotarat sa ne casatorim, m-am simtit dintr-o data inspirat sa scriu un nou set de juraminte maritale. Si Nancy a fost alaturi de mine. Am fost amandoi inspirati de Dumnezeu:” Da-I drumul, scrie juramintele aici (in cartea Conversatii cu Dumnezeu)! Imi asum Eu toata responsabilitatea. Si de ce nu, s-ar putea sa vrea si altii sa le foloseasca, aceste juraminte, care sunt de fapt Declaratii de Casatorie. As vrea ca oamenii sa le ia din carte, sa le copieze si sa le foloseasca pentru casatoriile lor. Rata divorturilor ar scadea foarte tare.”

Iata-le:

“Preotul: Neale si Nancy nu au venit aici asta seara pentru a-si face o promisune sau a rosti un juramant sfant.

Neale si Nancy au venit aici pentru a face publica dragostea lor unul fata de celalalt; pentru a anunta adevarul lor; pentru a declara alegerea lor de a trai si de a fi perteneri si de a evolua impreuna – alegere rostita cu voce tare si in prezenta voastra, din dorinta lor ca sa ajungem cu totii sa ne simtim o parte foarte reala si intima a deciziei lor, facand-o astfel si mai puternica.

Ei au venit asta seara aici cu speranta ca acest ritual de unire a celor doi ne va ajuta sa ne apropiem cu totii mai mult. Daca sunteti aici asta seara cu sotia sau cu partenerul vostru, fie ca aceasta ceremonie sa constituie o reamintire – o reintarire a propriilor voastre legaturi de dragoste.

Vom incepe prin a pune intrebarea: De ce se casatoresc oamenii? Neale si Nancy au raspuns la aceasta intrebare pentru ei insisi si mi-au spus raspunsul. (Preotul ia doi trandafiri rosii de pe masa…)

Aceasta este Ceremonia Trandafirilor , prin care Neale si Nancy impartasesc acelasi mod de a gandi si sarbatoresc acest lucru.

Neale si Nancy mi-ati spus ca sunteti ferm convinsi ca intelegeti ca nu va angajati in aceasta casatorie din motive de siguranta… ca unica siguranta reala nu se afla in a poseda si a stapani si nici in a fi posedat si stapanit…
… nici in a pretinde sau a va astepta la ceva, nici macar in a spera ca ceea ce credeti ca va trebuie in viata va fi oferit de catre celalalt…
… ci mai degraba , in a sti ca tot ceea ce va trebuie in viata… toata dragostea, toata intelepciunea, toata puterea de intuitive, toata taria, toata cunoasterea, toata intelegerea , toata grija, toata compasiunea si toata forta se afla in interiorul vostru…
… si ca nu va casatoriti unul cu celalalt in speranta de a obtine aceste lucruri, ci in speranta de a da aceste daruri, astfel incat celalalt sa le poata avea si mai din plin.

Asta este ceea ce ati inteles pe deplin in aceasta seara? (Ei spun ‘Da’)

Neale si Nancy, mi-ati spus ca ati inteles pe deplin ca nu va angajati in aceasta casatorie ca sa faceti din ea un mijloc prin care, intr-un fel, sa va ingraditi, controlati, impiedicati sau opriti unul pe celalalt de la exprimarea adevarata si slavirea cinstita a ceea ce este mai inalt si mai bun in voi – inclusiv dragostea voastra fata de Dumnezeu, dragostea voastra de viata, dragostea voastra de oameni, de creativitate, de munca sau de orice aspect al fiintei voastre care va reprezinta cu adevarat si va aduce bucurie. Asta e ceea ce ati inteles pe deplin in aceasta seara? (Ei spun ‘Da’)

In al treilea rand, Neale si Nancy, mi-ati spus ca nu vedeti casatoria ca pe ceva care produce obligatii, ci pe ceva care produce oportunitati…
…oportunitati pentru evolutie, pentru deplina exprimare de Sine, pentru a va ridica vietile la potentialul lor cel mai inalt, pentru a vindeca orice gand fals sau idee meschina pe care ati avut-o vreodata despre voi insiva si pentru reunire suprema cu Dumnezeu, prin comuniunea sufletelor voastre…
… ca aceasta este cu adevarat o Sfanta Impartasanie.. o calatorie prin viata, in care va iubiti ca parteneri egali ce impartasesc in mod egal atat autoritatea cat si responsabilitatile inerente oricarui parteneriat, care duc in mod egal poverile ce se ivesc si se scalda in mod egal in bucurii.

Asta e viziunea in care vreti sa va angajati acum? (Ei spun ‘Da’)

Va dau acum acesti trandafiri rosii, care simbolizeaza intelegerea voastra individuala a acestor lucruri Pamantesti; ca amandoi cunoasteti si sunteti de acord cu felul in care va fi viata voastra in forma voastra trupeasca si in interiorul structurii fizice numita casatorie. Dati acum unul altuia acesti trandafiri, ca pe un simbol al faptului ca amandoi impartasiti cu dragoste aceste cunoasteri si intelegeri superioare.

Acum il rog pe fiecare dintre voi sa ia un trandafir alb. El este un simbol al intelegerii voastre superioare, a naturii voastre spirituale si a adevarului vostru spiritual. El reprezinta puritatea Sinelui Vostru Real Cel Mai Inalt, cat si puritatea dragostei Lui Dumnezeu, care straluceste asupra voastra, acum si intotdeauna.
(ii da lui Nancy trandafirul cu inelul lui Neale pe tulpina si lui Neale trandafirul cu inelul lui Nancy pe el)

Ce simboluri aduceti voi ca o amintire a promisiunilor pe care le-ati dat si le-ati primit astazi?
(fiecare scoate inelul de pe tulpina, dandu-l preotului care-l tine in mana in timp ce spune..)

Cercul este simbolul Soarelui si al Pamantului si al Universului. Este simbolul sfinteniei si al perfectiunii si al Pacii. Este, de asemenea, simbolul eternitatii adevarului spiritual, al dragostei si vietii… a ceea ce nu are nici inceput si nici sfarsit.

Si, in acest moment, Neale si Nancy aleg ca el sa fie si un symbol al unitatii, dar nu al posesiunii; al unirii, dar nu al restrictiei; al invaluirii, dar nu al prinderii in capcana. Pentru ca dragostea nu poate fi posedata si nici nu I se pot pune restrictii. Iar sufletul nu poate fi prins niciodata in capcana.

Acum, Neale si Nancy va rog sa luati aceste inele pe care vreti sa le dati unul altuia . (Ei iau fiecare inelul celuilalt)

Neale, te rog sa repeti dupa mine:
“Eu Neale iti cer tie Nancy sa fii partenere mea, iubita mea, prietena mea si sotia mea. Anunt si declar intentia mea de a-ti darui cea mai profunda prietenie si dragoste, nu numai in clipele tale bune, ci si in cele rele, nu numai cand iti vei aminti cu claritate Cine Esti, dar si cand vei uita, nu numai cand vei actiona cu dragoste, ci si cand nu o vei face. Ma anunt, in fata Lui Dumnezeu si a celor prezenti aici, ca ma voi stradui intotdeauna sa vad Lumina Divinitatii din tine, si ma voi stradui intotdeauna sa impartasesc cu tine Lumina Divinitatii din mine chiar si atunci cand, si in special atunci cand vor aparea momente de intuneric.
Intentia mea este sa fiu cu tine pentru totdeauna, intr-un Parteneriat Sfant al Sufletului, pentru ca sa putem face impreuna lucrarea Lui Dumnezeu si sa impartim tot ceea ce este bun in noi cu toti cei a caror viata o atingem.”

(Preotul se intoarce catre Nancy)
Nancy, de buna voie raspunzi cererii lui Neale de a fi sotia lui? (Ea raspunde Da!)

Acum, Nancy, te rog sa repeti dupa mine: (Si Nancy face acelasi juramant ca si Neale)

(Preotul se intoarce catre Neale)
Neale, de buna voie raspunzi cererii lui Nancy de a-I fi sot? (El raspunde Da!)

Va rog pe amandoi sa luati inelele pe care vreti sa le dati unul altuia si sa repetati dupa mine: Cu acest inel te iau in casatorie. Iau acum inelul pe care mi-l dai (fac schimb de inele) si il pun pe mana mea (isi pun inelele pe degete) ca toti sa vada si sa cunoasca dragostea mea pentru tine.

(Preotul incheie)
Recunoastem pe deplin constienti ca numai un cuplu isi poate oficia unul altuia taina casatoriei si numai un cuplu o poate face sa fie sfanta. Nici biserica mea si nici puterea investita in mine de catre Stat nu-mi poate oferi autoritatea de a declara ceea ce numai doua inimi pot declara si ceea ce numai doua suflete pot face sa fie real.

Iar acum, in masura in care tu, Nancy, si tu Neale, ati rostit adevarurile pe care le-ati scris deja in inimile voastre si le-ati marturisit in prezenta prietenilor vostri si a Unicului Spirit Viu – constatam cu Bucurie ca voi v-ati declarat a fi…. sot si sotie.

Sa ne unim acum in rugaciune.
Spirit al Dragostei si al Vietii: doua suflete s-au gasit unul pe altul in aceasta lume. Destinele lor vor fi unite intr-unul singur si necazurile si bucuriile lor nu vor mai fi separate.
Neale si Nancy, fie ca voi sa faceti din casa voastra un loc de fericire pentru toti cei care intra in ea; un loc unde cei batrani si cei tineri sa renasca unul in compania celuilalt. Un loc pentru evolutie si un loc in care sa va impartasiti totul, un loc pentru muzica si un loc pentru ras, un loc pentru rugaciune si un loc pentru Dragoste.
Fie ca cei care va sunt apropiati sa se imbogateasca mereu din frumusetea si generozitatea dragostei voastre unul pentru celalalt, fie ca munca voastra sa fie o bucurie a vietii voastre care este in folosul omenirii si fie ca zilele voastre sa fie bune si lungi pe Pamant.
Amin si Amin

Sursa: “Conversatii cu Dumnezeu” vol. III, de Neale Donald Walsch

Foto: Pixabay.com


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.