X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
conversatii cu dumnezeu

Constienta creeaza experienta

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Evenimentele si experientele sunt oportunitati atrase catre voi - create de catre voi in mod individual sau colectiv, prin constienta. Constienta creeaza experienta.

Voi incercati sa va ridicati nivelul de constienta.

Ati atras catre voi aceste oportunitati ca sa le puteti folosi ca instrumente in crearea si trairea experientei lui Cine Sunteti. Cine Sunteti este o fiinta cu o constienta mai inalta decat cea pe care o manifestati voi acum.

Deoarece Voia Mea este ca voi sa cunoasteti si sa traiti experienta lui Cine Sunteti, va permit sa atrageti catre voi orice eveniment sau experienta alegeti sa creati pentru acest scop. Din cand in cand vi se alatura alti Jucatori in Jocul Universal, fie ca Scurte Intalniri, Participanti de pe Margine, Colegi Temporari de Echipa, Actori care joaca Interactiv pe Termen Lung, Rude si Familie, Cei Morti si Mult Iubiti, sau parteneri pe Calea Vietii. Aceste suflete sunt atrase catre voi, de catre voi.

Bucuria ta este de a Ma face pe Mine sa Ma manifest. Bucuria omenirii este de a-L manifesta pe Dumnezeu.

Sentimentele sunt uneori greu de descoperit . Dificultatea consta in a face diferenta intre mesajele de la Dumnezeu si datele venite din alte surse. Multe cuvinte au fost rostite in numele meu. Multe sentimente au fost sponsorizate de cauze care nu erau creatia Mea directa. Diferentierea se face simplu, aplicand o regula de baza: Mie imi apartine gandul vostru cel mai inalt. Cuvantul vostru cel mai clar. Sentimentul vostru cel mai maret. [...]

Aici se afla secretul tuturor Maestrilor: intotdeauna aleg acelasi lucru si nu se razgandesc. Iarasi si iarasi, pana cand vointa se afla simtita in realitatea sa. Iti poti da seama ca esti pe drumul de a deveni maestru atunci cand vezi inchizandu-se prapastia dintre A Vrea si A Trai o Experienta. Pentru maestri, creatia este instantanee.[...]

Energia care scoate in evidenta sexul este energia care scoate in evidenta viata : adica insasi viata.

Voi ati reprimat sexul tot asa cum ati reprimat viata, in loc sa va exprimati Sinele pe deplin, cu daruire si bucurie.

Codurile morale, constrangerile religioase, tabu-urile sociale si conventiile emotionale cu care ati investit sexul (dragostea si intreaga viata) v-au facut incapabili de a va bucura de viata.

Sexul inseamna bucurie. Sexul este, de asemenea, sacru. Bucuria si ideea de sacru se interfereaza.

Dar nu alegeti sexul in locul dragostei.

Sexul este o exprimare extraordinara a dragostei - dragoste pentru celalalt, dragoste pentru sine, dragoste pentru viata.

De aceea sunteti obligati sa-l iubiti!

Nu v-am dat niciodata ceva de rusine - si cu atat mai putin corpul vostru si functiunile lui. Sentimentul de atractie si dorinta intensa de a te indrepta spre celalalt, de a deveni unul, este dinamica esentiala a tot ceea ce traieste. Eu am pus-o in totul. O aveti inca de la nastere si se afla in mod inerent in interiorul a Tot Ceea ce Este.[...]

Tu ai venit pe aceasta planeta pentru a produce ceva cu ajutorul sufletului tau. Corpul  tau este pur si simplu instrumentul sufletului tau. Mintea ta este puterea care-ti face corpul sa functioneze. Deci , in cazul asta, ai o masinarie de forta folosita pentru a crea dorinta sufletului. [...]

Numai o persoana inconstienta incearca sa produca o stare a sufletului prin ceea ce face trupul.

Acesta e intelesul afirmatiei “viata nu inseamna ceea ce face trupul tau”. Este totusi adevarat ca ceea ce face trupul tau este o reflectare a ceea ce este viata ta. Aceasta este o dicotomie divina.

Nu trebuie sa faci abstractie de ceea ce face trupul tau. E un lucru important, dar nu la modul la care crezi tu.

Actiunile trupului au ca scop reflectarea unei stari de A Fi si nu incercarea de a atinge o stare de a fi. Daca urmam ordinea fireasca a lucrurilor, nimeni nu face nimic pentru ca sa fie fericit – suntem fericiti si de aceea facem ceva.

Nimeni nu face ceva ca sa fie plin de compasiune – suntem plini de compasiune si de aceea actionam intr-un anumit fel.

Decizia sufletului precede actiunea corpului – in cazul unei persoane foarte constiente. [...]

Mai intai indreapta-te catre gandul cel mai inalt despre tine insuti. Imagineaza-te pe tine asa cum ai arata daca ai trai cu acest gand in fiecare zi.

Cand ai vazut care e diferenta dintre ceea ce esti si ceea ce vrei sa fii, incepe sa schimbi - sa schimbi in mod constient - gandurile, cuvintele si actiunile tale, incat sa le potrivesti cu aceasta viziune grandioasa.

Aceasta va atrage dupa sine o monitorizare clipa de clipa a fiecarui gand, cuvant, fapta.

Va insemna o continua hotarare constienta a ceea ce vrei sa alegi.

Acest proces este o miscare masiva catre constienta.

Acesta este un apel pe care ti-l fac ca sa incetezi sa mai traiesti inconstient. Este o provocare pe care ti-a aruncat-o sufletul tau inca de la inceputul timpurilor. [...]

Fiecare suflet este un Maestru. Onoreaza drumul karmic al fiecaruia.  Fiecare creaza situatia si circumstantele pentru menirea sa cea mai inalta. Sa nu invidiezi succesul, nici sa-ti fie mila de cineva care sufera un esec, pentru ca tu nu stii ce inseamna esec sau succes din punct de vedere al Sufletului. Evita in mod obligatoriu sa judeci sau sa etichetezi. Pentru ca fiecare imprejurare este un Dar, si in fiecare experienta se ascunde o comoara.

De aceea sa nu condamnati ceea ce voi numiti “rau” in Lume. Intrebati-va in sinea voastra mai degraba “Ce parte din Sinele meu vreau eu sa traiesc ca experienta, acum cand sunt pus in fata acestei situatii? Ce aspect al lui A Fi aleg sa pun eu in miscare?"

 

Sursa: Conversatii cu Dumnezeu, autor Neale Donald Walsch 


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.