X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Mesajul Lui Iisus

Mesajul Lui Iisus

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Tu te intelegi pe tine insuti in profunzime? Tu intelegi intotdeauna ce faci, toate lucrurile pe care le spui, toate motivatiile, toate planurile,toate intentiile tale?

Se pare ca raspunsul este Nu.

De ce?

Pentru ca insusi faptul ca esti o parte a Lui Dumnezeu, individualizata, inseamna ca , prin definitie, nu poti avea Totalitatea Intelegerii, a Amintirii, si a Cunoasterii  pe care o are Realitatea Suprema si ne-individualizata pe care o numesti Dumnezeu.

 Din acelasi motiv pentru care o picatura din Ocean nu contine toata puterea Oceanului, desi e facuta din acelasi material. Compozitia, caracteristicile si calitatile ei sunt identice cu ale oceanului, dar ea nu este Colectivul ci Individualizarea – iar Individualizarea si Colectivul nu sunt egale.

Deci, ai putea tu concluziona, Dumnezeu si cu tine nu sunt una.

Ba bineinteles ca suntem Una! Si  putem face aceleasi lucruri, dar nu la aceeasi scara. In afara de cazul cand o facem, prin inaltarea si largirea Constiintei. “Sa vii” din Sinele tau subconstient, superconstient si supraconstient. Cu alte cuvinte, Marele Sine, Sinele Non-local, Sinele Universal.

Toate fiintele iluminate si sfintite fac asta. Asa a facut si Iisus.

Acum intelegi perfect relatia dintre Dumnezeu si Om – si pe Omul Iisus care s-a numit Fiul Lui Dumnezeu.

Intre tine si Dumnezeu nu exista separare. Cand esti in locul de constiinta superioara, simti si traiesti comuniunea. Insa uneori, pentru confortul tau psihologic, iti slujeste sa il situezi pe Dumnezeu in afara ta, sa-ti imaginezi ca tu esti “aici” si Dumnezeu este “acolo”. In felul acesta poti vorbi cu Dumnezeu , poti sa te rogi Lui Dumnezeu, pot sa discuti pe diverse teme cu Dumnezeu, sa analizezi lucruri cu Dumnezeu si sa ceri ajutorul Lui Dumnezeu. Acesta este modul in care se face comuniunea Micului Sine cu Marele Sine, si poate fi un instrument bun si de folos cand il utilizezi.

Acum cativa ani, dupa publicarea primelor volume “Conversatii cu Dumnezeu”, am fost intrebat despre Iisus. Am spus ca invatatura Lui a fost aceea ca “Dumnezeu si cu noi suntem Una”.

Iisus mai stia si Cine este El cu Adevarat. Asa ca a declarat acest lucru pentru a fi auzit de toti. Fiintele omenesti traiesc intr-o lume a Iluziei , care nu are legatura cu Realitatea Suprema sau cu Cine Sunt Ele cu Adevarat.

Iisus a mai declarat un lucru. A spus ca ceea ce a facut El pe Pamant, putem sa facem si noi. Insa cheia pentru a experimenta aceste daruri este un nivel ridicat de credinta. Asta e invatatura lui Iisus, acesta este mesajul Lui central. Si prin faptul ca a exprimat adevarul despre cine suntem cu adevarat este Iisus un mantuitor al omenirii. Asa cum poti fi si tu – si asa cum e invitata sa fie orice fiinta omeneasca.

Insa daca nu putem crede in noi insine si in mostenirea noastra divina, Iisus , din imensa compasiune si dragoste pentru omenire, ne invita sa credem in El.

“Si orice veti cere in numele Meu, aceea voi face, ca Tatal sa fie slavit intru Fiul. “

Iisus avea intelegerea mareata a cine suntem si cine este El/ “Eu si Tatal una suntem” ,”noi toti suntem frati”- incat stia profund ca ceea ce putem face nu are limite, atunci cand credem in noi insine – sau in El.

Iisus vrea ca noi sa ne consideram Una cu Tatal, la fel cum si El este. Din compasiune pentru suferinta oamenilor,  a dat un exemplu viu prin viata lui si s-a rugat sa vedem in ea nu numai dovada Unimii Lui cu Tatal ci si propria noastra unime cu Dumnezeu.

Iisus a inteles cat de greu ne este sa credem ca suntem parte din chiar corpul Lui Dumnezeu. De aceea i-a invitat pe toti cei care nu-si puteau imagina asta sa-si imagineze ca sunt parte din El. Pentru ca ne va fi mai usor sa ne vedem ca frati ai Lui decat Una cu Dumnezeu. Si cum Iisus este Una cu Dumnezeu, atunci, prin extensie, suntem toti Una cu Tatal si parte din Dumnezeu. Iisus a subliniat asta in repetate randuri , pentru ca invataturile sale si comentariile din Biblie la aceste invataturi contin nenumarate referinte la aceasta relatie.

“Eu si Tatal una suntem. Si slava pe care Tu mi-ai dat-o le-am dat-o lor, ca sa fie una, precum si noi Una suntem. Eu intru ei si Tu intru Mine, ca ei sa fie desavarsiti intru unime.”

Deci noi toti suntem parte din Trupul Lui Dumnezeu. Si daca Iisus este Una cu Dumnezeu, atunci asa suntem si noi. Insa nu este adevarat ca, pentru a merge cu Iisus pe calea catre Dumnezeu, trebuie sa mergem prin Iisus pe aceasta cale.   Nu acesta a fost mesajul Sau. Daca Iisus ar putea sa puna acest mesaj intr-o forma contemporana, cred ca ar spune:

“Observ ca nu credeti in voi insiva. Nu credeti ca oamenii sunt divini. Este clar ca v-ar fi de folos un exemplu. Eu voi fi exemplul. Eu sunt Acesta. Eu si Tatal Una suntem. Eu sunt Fiul Lui Dumnezeu, iar voi si cu mine suntem frati. Asta inseamna ca si voi sunteti fiii si fiicele Lui Dumnezeu. Eu sunt Viata si Calea. Traiti-va viata asa cum o traiesc si eu, mergeti pe calea pe care am mers Eu – adica urmati-ma – si Il veti experimenta pe Dumnezeu.  “

De asemenea, mesajul Lui Iisus a fost ca El nu este mai maret decat nimeni – si ca nimeni nu este mai maret decat altul, pentru ca Toti Suntem Unul, iar un lucru nu-si poate fi superior siesi.

Asa ca, credinta in Divinitatea Lui Iisus – ca Dumnezeu facut om - este necesara daca vrei sa crezi in tine ca fiind divin. Caci daca crezi in tine ca fiind divin , atunci neaparat vei crede in Iisus ca fiind divin, insa daca nu crezi in Iisus ca fiind divin, atunci nu poti crede in tine ca fiind divin .

Deci trebuie sa acceptam doar cine este Iisus – ca El este Fiul Lui Dumnezeu – si atunci putem sa acceptam si sa ne experimentam pe noi ca Fii ai Lui Dumnezeu. Pentru ca, adesea, ceea ce ne este greu sa credem despre noi, putem sa credem despre altul – si Iisus a stiut asta. Acum intelegi exact misiunea Lui Iisus. Acesta este nucleul Noii Spiritualitati. Aici se afla misterul, minunea si gloria Dumnezeului de maine.

Toti maestri si toti mesagerii – Buddha, Avraam, Iisus, Krishna, Moise, Mohamed si toti ceilalti – va iubesc astazi, asa cum v-au iubit si atunci si va invita astazi – asa cum v-au invitat si atunci – sa acceptati si sa imbratisati minunea si gloria a Cine Sunteti, pentru a putea pune capat, pentru totdeauna, suferintei voastre si suferintei pe care o pricinuiti altora.

Iisus a spus ceea ce a spus, a facut ceea ce a facut – a facut minuni, a vindecat bolnavi, a inviat mortii, chiar s-a ridicat pe sine din morti – pentru ca voi sa puteti sa stiti Cine Era El…si astfel sa stiti si Cine Sunteti Voi. Aceasta parte a mesajului Lui Iisus este adesea omis din invataturile despre El. Si chiar aceasta parte reprezinta baza Noii Spiritualitati. Sa ne acceptam si sa ne experimentam pe noi ca Fii ai Lui Dumnezeu.

Astfel, cu totii am venit sa salvam Lumea. Nu din “ghearele diavolului” si  “damnarea vesnica”. Am venit sa salvam Lumea de propria ei conceptie gresita despre ea insasi.

Asa este. Acum iti intelegi exact propria misiune: noi suntem speranta omenirii.

Fii speranta omenirii.

Sursa articol: cartea Dumnezeul de maine-cea mai mare provocare spirituala a noastra ; autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.