X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
casatoria perfecta

Cuplul constient, casatoria perfecta

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

 Alegerea unui partener ne va face sa ne simtim bine cu privire la noi si sexualitatea noastra, fie ne va indeparta de bucuria noastra Divina.

Pentru a ne revitaliza viata si sexualitatea, trebuie sa ne respectam pe noi si sa alegem un partener care ne va asigura posibilitatea de a ne extinde constiinta despre cine suntem si de a ne uni mai mult cu Dumnezeu.

Daca suntem - sau nu suntem -in stare sa facem acest lucru, depinde de fatetele carora noi insine le permitem sa faca alegerea: fie personalitatea si ego-ul, fie

inima si sufletul.

Cand privim iubirea prin prisma personalitatii si a ego-ului, asteptam ca altcineva sa umple golul din noi. Iar cand acest lucru nu se intampla, personalitatea si ego-ul traiesc sentimente de suferinta, dezamagire si amaraciune.

EGO inseamna  Edging God Out, adica sa-L impingi pe Dumnezeu la o parte. Atata timp cat ego-ul ne dirijeaza alegerile, nu este posibila legatura profunda a sufletului, si deci, nici adevarata fericire in cuplu.

Ego-ul are asteptari mari, intocmeste scenarii si urmareste, cu disperare, sa simta iubirea. De aceea stimuleaza mult prea repede tendinta de implicare sexuala, care nu inseamna inca iubire.Disperarea ego-ului e atat de mare incat ajunge sa se multumeasca cu orice, numai din dorinta de a nu fi singur.

De aceea ajungem sa atragem in viata noastra oameni care nu ne iubesc si pe care nici noi nu ii iubim cu adevarat. I-am dorit doar pentru ceva ce ei ne pot da la nivel superficial: companie, siguranta, sex, ratand astfel ceea ce este mai de pret, si anume Marea Sansa de evolutie spirituala reciproca.

Atunci cand ne alegem partenerul in acest mod, ajungem - mai devreme sau mai tirziu - sa ne dam seama ca, desi nu mai suntem singuri, suferim in continuare de singuratate si de neimplinire. Daca avem noroc si ne trezim,vom pricepe ca ne-am iubit prea putin pe noi insine si ne vom hotari, in sfarsit, sa ne tratam cu mai multa demnitate!

Dorinta sufletului si a inimii este de a se regasi intr-o relatie satisfacatoare, intima, iluminata, afectuoasa, constienta, comunicativa, stimulatoare, cu alta persoana. Aceasta e o dorinta imperioasa, mai profunda decat oricare alta. Inima si sufletul inteleg ca nu exista nici o separatie intre spiritualitate si sexualitate.

Inima si sufletul doresc o relatie adevarata, care sa creasca bucuria si efervescenta vietii din fiinta noastra. Inima si sufletul doresc sa avem alaturi o persoana care sa poata servi drept oglinda Divina, care sa ne arate acele fatete ale noastre pe care trebuie sa le vedem pentru a ne vindeca.

Inima si sufletul doresc o relatie pentru ca spiritele noastre individualizate sa se poata deschide mai profund catre adevarata noastra natura, prin contopirea in plan fizic a celor doua fatete, feminine si masculine, reusind astfel sa traim experienta re-unirii sau a intregirii. Femininul echilibrat cu masculinul. Iubirea pentru celalalt cu iubirea pentru sine.

Prin aceasta contopire si deschidere reusim sa reunim esenta lui Dumnezeu,unimea din interior.

Acolo se aprinde scanteia vietii, cea pe care o numim Pasiune.

.................

Casatoria Perfecta este unirea a doua fiinte care intr-adevar stiu sa Iubeasca.

Iubirea incepe printr-o sclipire de simpatie, se substantializeaza cu forta afectiunii si se sintetizeaza in adoratie...

Ca sa existe iubire e nevoie sa fie o adevarata comuniune sufleteasca intre cele trei sfere ale gandirii, simtirii si vointei, cele doua fiinte sa vibreze in comun in gandurile, sentimentele si vointa lor.

Exista persoane care sunt casatorite in plan fizic si eteric, dar in cel astral nu sunt. Altele sunt casatorite in plan fizic,eteric si astral dar in planul mental nu sunt:fiecare gindeste in felul sau,nu sunt de acord in ceea ce gindesc etc.Exista cupluri care au afinitati in lumea gindirii si a simtirii,dar sunt absolut contrare in lumea vointei. Aceste cupluri se cearta in mod constant, nu sunt fericite. Exista cupluri care nu ajung nici macar pina in planul astral, nu au nici macar atractie sexuala. Astea sunt adevarate esecuri. Acest tip de casatorie se bazeaza ,exclusiv, pe contractul de casatorie.

Unele persoane duc o viata matrimoniala in planul fizic cu un anumit consort, iar in planul mental sau astral duc o viata conjugala cu un consort diferit.Arareori intilnim in viata o Casatorie Perfecta, cea care se bazeaza pe afinitate de ginduri, de sentimente si de vointa. Indragostitii adeseori confunda Atractia fizica,Dorinta sau Nevoia cu Iubirea, si se casatoresc crezand ca sunt indragostiti. Apoi urmeaza dezamagirea...

O Casatorie Perfecta este unirea a doua fiinte care se adora absolut.

 In Iubire nu exista planuri,strategii mentale. Sa nu confundam  Dorinta cu Iubirea. Este prioritar sa stim daca partenerul ne implineste  in spirit.Este necesar sa stim daca suntem pe de-a-intregul in afinitate cu celalalt  in cele trei lumi ale Gandirii, Simtirii si Vointei. Adulterul este crudul rezultat al lipsei de Iubire.Femeia cu adevarat indragostita ar prefera sa moara decat sa faca adulter.Barbatul care face asta nu e indragostit.

IUBIREA este teribil de Divina. Binecuvintata Zeita Mama a Lumii este ceea ce se numeste IUBIRE.

Iubirea constienta   inseamna sa-ti cunosti nevoile, sa le exprimi intr-o maniera afectuoasa si ,de asemenea, sa cunosti limpede - prin COMUNICARE, care sunt nevoile partenerului tau, fara de care relatia nu ar putea functiona normal. Este esential ca ambele persoane dintr-o relatie sa exprime explicit care este acel lucru pentru ele. Apoi sa respecte asta, unul pentru altul. In acest fel vor evolua amandoi intr-o relatie sacra.

Aceasta e iubirea constienta.

Telul iubirii constiente este realizarea unei stari de echilibru intre ying si yang si finalitatea de a pluti intr-un camp de constienta reunite. In aceasta stare vom eclipsa dualitatea si vom patrunde intr-o stare numita extaz.

Trairea integrala a experientei extazului inseamna sa-ti deschizi inima complet pentru a darui si a primi iubire,pentru a-ti trai viata cu rost, pentru a-ti trai sexualitatea cu sentimental sacralitatii si pentru a avea credinta, curajul si capacitatea de a te abandona in seama mesajului pe care ti-l trimite sufletul

Sa traiesti constient experienta vulnerabilitatii, a sinceritatii complete, a curajului si a abandonarii. Acest fel de iubire impinge sufletul inainte pe drumul de cautare a evolutiei.

 

Sursa : Maureen Moss si Samael Aun Weor


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.