X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  Articole din spiritualitate

  "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

  Pixabay.com
  vizualizare

  Cum sa vizualizam pentru sanatate

  Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
   

  După cum am învățat, mintea are un impact continuu asupra organismului. Vizualizarea este un instrument puternic pentru a influenţa acest lucru. Prin vizualizare, adăugăm un scop şi o direcție vieții noastre.

  Imaginaţia este totul. Este avanpremiera atracţiilor viitoare ale vieţii.
  ALBERT EINSTEIN

  [...] Până în prezent, cele mai multe cercetări s-au efectuat pentru mişcările musculare (pentru atac cerebral, leziuni la nivelul coloanei vertebrale, boala Parkinson, protetică). Acestea implică sistemul nervos periferic, dar numeroase episoade de recuperare datorate efectului placebo implică centrele autonome şi superioare ale sistemului nervos, ceea ce sugerează că direcţionarea atenției noastre asupra oricărei zone din organism stimulează atât acea parte a corpului într-un anumit fel în funcție de ceea ce aşteptăm sau ne dorim să se întâmple, cât şi partea creierului care guvernează respectiva zonă a corpului.

  Cheia succesului în folosirea vizualizării cu scopul vindecării este să ne imaginăm cum acest proces se derulează efectiv în interiorul corpului nostru. Canalizarea atenţiei noastre asupra zonei bolnave activează acea zonă şi partea creierului ce o controlează. Eu cred că, în acord cu ceea ce ne imaginăm, hărțile neuronale se modifică, iar în creier și in organism sunt eliberate substanțe chimice, sunt activate șidezactivate gene, iar celulele stem primesc instrucţiuni despre tipul de celulă în care trebuie să se transforme.

  Acest lucru este uşor de făcut atunci când ne imaginăm în interiorul corpului nostru o mică făptură - eu unul îi spun „Mini-Eu" (termenul a fost folosit de prietena mea, June, şi de câteva dintre participantele la unul dintre workshop-urile mele). În calitate de Mini-Eu (sau Mini-Tu), jucați un rol în procesul de vindecare. De exemplu, dacă aţi avea o tăietură, v-ați putea imagina cum Mini-Tu apropie cele două laturi ale tăieturii. Ați putea folosi nişte cordele sau ață magică și trage de ambele capete atât de bine, încât nu ar mai rămâne nicio cicatrice.

  În timp ce faceţi acest lucru, celulele din jurul rănii sunt stimulate, iar zona creierului care este responsabilă de acea rană sau tăietură este şi ea stimulată. Cu cât vă canalizați mai multă atenţie asupra locului afectat, cu atât se va modifica harta neuronală; aşa cum am aflat şi când am vorbit despre cazul cu studiul la pian, creierul nu face diferenţa între ce este real şi ce este imaginar. Neurotransmițătorii şi neuropeptidele irigă, astfel, acea zonă a creierului, iar genele se activează şi se dezactivează deopotrivă în locul respectiv, iar în sânge se eliberează neuropeptidele. De asemenea, la nivelul întregului organism, dar mai ales la locul tăieturii, în acest fel, se activează şi se dezactivează gene.

  Se activează cu precădere genele corespunzătoare hormonilor de creștere, care accelerează procesul de vindecare. Se activează, deopotrivă, genele din celulele stem, astfel încât celulele stem så se dezvolte în celule noi ale dermei. Genele stresului se inchid, pornind de la premisa că nu resimţiţi niciun fel de stres sau de tensiune atunci când vizualizați (mai târziu vă voi spune cum să atingeţi cu uşurinţă acest obiectiv).

  Procesul de vindecare poate fi accelerat datorită vizualizării noastre. Deoarece v-aţi imaginat cum rana se închide atât de bine, şi acest proces va avea un efect asupra vindecării zonei afectate. Este posibil ca rana să se vindece mult mai bine sau mai curat decât dacă nu v-aţi imagina acest lucru. Dacă ne temem că rana va lăsa cicatrici, e posibil să influențăm procesul de vindecare şi să-l tulburăm, direcționându-l către ceea ce ne imaginăm.

  Nu s-a analizat încă, la nivel ştiinţific, mişcarea exactă a substanţelor chimice şi a genelor pe care am prezentat-o şi nici nu s-a avansat vreo ipoteză în acest sens în vreo lucrare ştiinţifică (din câte ştiu eu), dar cred că aceasta este doar o chestiune de timp. Oamenii obţin rezultate uimitoare de secole cu ajutorul vizualizării. Numai în ultimii zece ani, ştiinţa a început să evolueze în direcția explorării puterii legăturii dintre minte şi corp, deşi aceasta există dintotdeauna. Știința abia face primii paşi în cercetarea explicațiilor din spatele unor vindecări (aparent) miraculoase.

  Este posibil să ne înşelăm, dacă privim lucrurile din punct de vedere strict ştiinţific, dar asta nu prea contează. Ceea ce este cu adevărat important îl reprezintă faptul că mintea joacă un rol esenţial în procesul de vindecare. 

  Sursa: Cum poate mintea sa vindece corpul, Dr. David R. Hamilton