X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Neconditionalitatea

Neconditionalitatea

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Neconditionalitatea este unul din adevarurile fundamentale ale Noii Spiritualitati.

Neconditionalitatea este o stare in care nu esti supus nici unei conditii. De exemplu Viata. Viata Este. Pur si simplu Este. Nu exista nici un fel de conditii pentru asta. Nu exista conditii in care Viata “nu este”.

Poate unii oameni ar spune ca atunci cand esti mort viata nu este. Asta ar fi o eroare, pentru ca starea pe care o numiti “moarte” nu este deloc moarte – este Viata in alta forma. Toate marile religii ale lumii sunt de acord in aceasta privinta.

Deci Viata exista fara nici o conditie. Asta inseamna ca Dumnezeu exista fara nici o conditie. Asta inseamna ca Iubirea exista fara nici o conditie.

Retine ca “Dumnezeu”, “Viata” si “Iubire” sunt cuvinte care se pot folosi unul in locul celuilalt. Toate trei sunt acelasi lucru, sunt Una – iar aceasta este Sfanta Treime.

Iubirea adevarata este neconditionata. Iubirea care pune conditii nu este deloc iubire, ci o versiune a ei, contrafacuta. Iubirea adevarata, ca si Dumnezeu adevarat si ca si viata adevarata, nu cunoaste conditii.

Astfel, Iubirea conditionata este o contradictie in termeni.

Avand in vedere ca acest lucru este adevarat, ideea unui Dumnezeu care pune conditii pentru ca sa-I primim iubirea, este de nesustinut. Este o contradictie in termeni. Si totusi, aceasta este ideea pe care o aveti despre Dumnezeul de ieri, care va cere sa incercati din toata puterea sa ajungeti aproape de un Dumnezeu de care va este o frica profunda.

Iubirea si frica se exclud reciproc. Si astfel, deoarece ele nu pot exista simultan in acelasi spatiu, oamenii au avut o relatie extrem de conflictuala cu Dumnezeul de ieri. De aceea unica instructiune foarte frecventa primita din partea aproape tuturor invatatorilor spirituali este : “Nu-ti fie frica”.

Nu e nimic de temut din partea Luii Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu vrea nimic de la voi. Nimic!

Dumnezeul de maine iubeste neconditionat, nu judeca, nu condamna si nu pedepseste. Si nu exista nici o Judecata de Apoi. Pentru ca nu exista Moarte. Asa ca de unde sa exista o Judecata de apoi dupa ea? Viata nu are sfarsit. Aceasta bucurie de natura infinita a Fiintei tale, fara a condamna pe altul, va transforma pentru totdeauna religia si Lumea voastra.

 

Sursa : cartea “Dumnezeul de maine- cea mai mare provocare spirituala a noastra”; autor Neale Donald Walsch

   


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.