X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Dumnezeu nu are nici o nevoie

Dumnezeu nu are nici o nevoie

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Iti spun ca starea in care nu ai nici o nevoie este Starea de a Fi in care se afla Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie de nimic. Nici tu nu ai nevoie de nimic, dar nu stii asta. Asa ca alergi tot timpul, incercand sa-ti satisfaci nevoile. Insa, odata ce atingi starea de Maestru, iti dai seama ca nu trebuia sa faci nimic. Nevoile tale au fost intotdeauna satisfacute.

A nu avea nevoie este o calitate a fiintei tale, la care trebuie sa te gandesti. Este ceva ce stii despre tine, la cel mai profund nivel al fiintei tale.

Primul lucru pe care vi l-au spus cei ce v-au nascut sau cei ce au avut grija de voi in comunitatea din care proveniti,  este ca aveti nevoie de ceva pentru a fi fericiti, ca aveti nevoie de ceva pentru a fi acceptati, ca aveti nevoie de ceva pentru a avea succes in Lume. “Aveti nevoie de ceva” - acesta este mesajul culturii voastre.

Relatia omenirii cu Dumnezeu devine , pe zi ce trece, mai nefunctionala, caci oamenii incearca sa aplice conceptul unui Dumnezeu care are nevoie de ceva din vietile lor – si astfel, incep sa foloseasca ca instrumente avioane de pasageri transformate in bombe si alte monstruozitati ucigase...

Nu uita, viata respecta Trei Principii elementare. Viata e functionala, adaptabila si usor de sustinut. Cand ajunge la limita functionalitatii – cand nu mai poate functiona prea mult in modul in care functioneaza- se adapteaza. Viata pe Pamant este pe cale sa se  adapteze. Viata nu va abandona ci se va adapta.

Deci, esti dispus sa iei in considerare ideea unui Dumnezeu care nu are nevoie de nimic?

Aminteste-ti ca Dumnezeu este Iubire. Iubirea adevarata este neconditionata si nu are nevoie de nimic. Deci Dumnezeul adevarat, care este Iubire, nu are nevoie de nimic . Ideea unui Dumnezeu care pune conditii pentru a-I primi Iubirea nu se sustine. Nu e nimic de temut din partea lui Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu nu vrea nimic de la voi si niciodata, orice ati face, nu va lua iubirea Lui de la voi. Dar, in acelasi timp, veti suporta actiunea Legilor Universale care actioneaza intodeauna, fara exceptie, deoarece sistemul se autocorecteaza singur daca noi nu o facem constient.  

Dumnezeu este intelepciune si  este Izvorul a tot ce este creativ. Intelepciunea adevarata nu are toate raspunsurile, caci asta ucide creatia. Ultimul lucru pe care l-ai dori ar fi sa ai raspunsul definitiv la o intrebare. Poate un raspuns “posibil”, poate un raspuns “intermediar”, dar un raspuns “final” niciodata. Exista o singura intrebare in viata: “Cine sunt eu?” Ramai in intrebare si nu renunta niciodata la cercetare. Pentru ca in cercetare sta puterea , motivatia si pasiunea de a crea. Iar creatia este slava Lui Dumnezeu, manifestata iar si iar , in moduri mereu noi si niciodata definitive , prin procesul denumit Viata Insasi.

De aceea spun ca ceea ce i-ar face cel mai bine acum omenirii este o spiritualitate care ne spune sa continuam sa punem cele mai marete intrebari ale Vietii si sa onoram mereu acest proces de investigare sincera si carare pe care o apuca fiecare dintre noispre varful Muntelui. Si sa declaram ca, odata ajunsi in varful muntelui, vor ramane mereu alti munti de urcat, sa ne bucuram constient ca ei se intind la infinit. Aceasta este bucuria de natura infinita a Fiintei tale!

 

Sursa articol: cartea “Dumnezeul de maine- cea mai mare provocare spirituala a noastra”; autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.