X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Mai fericit decat Dumnezeu

Miracolul Recunostintei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Recunostinta este leacul miraculos pentru orice moment dificil. Este cea mai rapida cale de a dizolva nelinistea, de a vindeca dezamagirea, de a inlocui negativitatea cu pozitivitatea. Este drumul cel mai scurt de la un drum infundat, la Cale. Este energia care te conecteaza  cu Dumnezeu.

Este mai usor decat crezi sa ramai pozitiv cand esti inconjurat – chiar cand esti cufundat in – ceea ce altii ar putea numi “negativitate”. Secretul este sa incetezi sa mai judeci, sa “nu judeci dupa aparente”. Cand incetezi sa mai judeci, pui capat unui intreg mod de viata. Acesta nu este un lucru minor. Este o modificare ce iti schimba viata, in atitudine si comportament. Este un miracol.

Dar cum poate cineva sa realizeze acest miracol? Aceasta este intrebarea la care toata lumea asteapta raspuns. Te rog sa fii foarte atent la ceea ce urmeaza sa spun: Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta.

Asta inseamna sa ramai recunoscator, oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta inseamna sa spui: “Iti multumesc , Doamne”, chiar si pentru acele lucruri pe care stii sigur ca nu le-ai ales in mod constient si pe care este clar ca nu le vrei.

Acesta este un corolar atat de important, incat ar trebui scris si lipit prin intreaga casa si peste tot in lumea ta: ”Calea de a iesi din starea de judecare este sa intri in starea de recunostinta.” Lipeste-l pe oglinda din baie, pe usa frigiderului, pe ecranul calculatorului, ba ai putea chiar sa-l tatuezi pe incheietura mainii, sau poti  sa-l imprimi pe o bratara pe care sa o porti.

Cineva a spus odata : “Fericirea nu inseamna sa obtii ceea ce vrei, ci sa vrei ceea ce obtii”. Acel “cineva” a avut o profunda dreptate.Data viitoare, cand te confrunti cu un rezultat sau experienta nedorita, doar opreste-te, pentru o fractiune de secunda,  inchide ochii si spune in gand: “Iti multumesc, Doamne. Iti multumesc pentru acest Dar si pentru comoara pe care mi-o aduce.” Asigura-te ca el contine cu adevarat o comoara ce-ti este destinata, chiar daca nu o poti vedea chiar atunci. Viata iti va dovedi acest lucru, daca-I vei da o sansa.

Atunci cand recunostinta inlocuieste judecarea, linistea iti cuprinde tot corpul, blandetea iti inconjoara sufletul, intelepciunea iti umple mintea. Lasa recunostinta sa inlocuiasca judecata si intreaga experienta a vietii tale se va imbunatati, in cinci secunde. Si asta pentru ca atitudinea este totul. Atitudinea restabileste traiectoria corecta.

O atitudine negativa te va trimite pe drumul nefericirii. Si acest lucru nu poate fi evitat.Asa se va intampla cu certitudine - indiferent care este problema.  O atitudine pozitiva te va readuce catre pacea interioara si fericire. Si, repet, acest lucru nu poate fi evitat. Asa se va intampla cu siguranta, indiferent care e problema.

Totusi, cum poate trece cineva la starea de recunostinta, cand imprejurarile sau conditiile sunt ele insele extrem de cumplite, triste - sau chiar iti ameninta viata?

Prin faptul ca stii ca fiecare moment din viata reprezinta o oportunitate extraordinara pentru tine ca sa declari, sa exprimi si sa traiesti experienta interioara a Divinitatii care se afla in tine.

Sursa:  "Mai fericit decat Dumnezeu" , autor Neale Donald Walsch

 


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.