X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
meditatia

Meditatia „Deschidere către Univers”

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Este ușor să te simți copleșit, descurajat și deconectat în aceste vremuri tulburi. Și când suntem ancorați într-un loc în care  ne simți neinspirați, este extrem de dificil să ne amintim ce ne motivează și ne propulsează înainte pentru a face o diferență pozitivă în lume.

O modalitate de a-ți reaprinde pasiunea și de a-ți alimenta legătura cu lucrurile care contează cel mai mult este să te hrănești cu experiențe și sentimente bune, revărsând binecuvântări din inima ta către toate aceste lucruri și primind  binecuvântarea lor în schimb. Aceasta modalitate este meditatia.

 

Meditatia „Deschidere către Univers”

 

Așează-te confortabil, cu coloana vertebrală dreaptă și cu picioarele pe podea. Închide ochii și inspiră ușor și adânc de trei ori pe  nas și expiră pe gură, în timp ce-ți concentrezi atenția asupra inimii. Simte bătăile  sale ritmice.

Există spațiul din piept pe care îl ocupă inima ta fizică și există spațiul pe care inima ta spirituală îl ocupă în jurul tău. Mulțumește-i inimii pentru toată munca minunată  pe care o face în fiecare moment pentru a te  menține în viață.

Pe măsură ce inspiri și expiri , imaginează-ți că inima ta  se extinde ușor.

Inimile noastre păstrează amintiri și imagini, mari și mici. Gândește-te la locul tău preferat din natură, un loc în care te simți puternic conectat la elemente. Ce e în jurul tău? Este cald sau racoros? Există copaci? Apă? Cu ochii minții tale, privește în jur; folosește-ți toate simțurile. Imaginează-ți acest loc în toată măreția sa.

Mută-ți focalizarea acum la un detaliu specific din scenă. Ar putea fi o albină pe o floare sau o scoică mică pe plajă. Umple-ți inima cu alte imagini din natură pe care le iubești în mod deosebit.

Mulțumește acestor lucruri pentru că te-au binecuvântat.

 

Gândește-te acum la orice animale sau creaturi pe care le iubești sau le-ai iubit în trecut. Imaginează-ți-le fericite și sănătoase, petrecând, jucându-se, ronțăind. S-ar putea să incluzi ființe sălbatice de care te simți atras: lupi, corbi, delfini, elefanți.

 Imaginează-ți blana caldă, lumina strălucind pe penele lor, cozile stropind apa în timp ce se scufundă. Ce zgomote fac, cum  miros, cum le simți ?

 Umple-ți inima cu imagini ale acestor creaturi iubite și mulțumește-le pentru că te-au binecuvântat.

 

Acum imaginează-ți un drum care pornește  dintr-un loc minunat din depărtare, direct spre inima ta. De-a lungul drumului sunt toți oamenii tăi preferați care au trăit vreodată. Ei merg țopăind veseli și dansând, urmați de toți strămoșii tăi.

 Extinde-ți ușor, ușor inima pentru a îmbrățișa această paradă de prieteni și familie. Extinde-o suficient pentru a îmbrățișa întregul miracol al vieții fiecăruia pe acest Pământ - toată durerea și toată gloria.

 Acum extinde-ți inima pentru a include toate ființele umane, trecute, prezente și viitoare: pescari în Franța, țesători în Guatemala, medici în Africa de Sud, oameni de știință în Japonia, tunzători de oi în Noua Zeelandă. Oameni de toate vârstele de pretutindeni. Binecuvântează-i i și mulțumește fiecărei persoane pe măsură ce trece prin inima ta. Imaginează-ți această binecuvântare și recunoștință ridicându-le, umplându-le inimile.

 Imaginează-ți că inima ta se extinde pentru a cuprinde întregul Pământ. Revarsă-ți energia iubitoare în oceane, munți, păduri, orașe, sate și deșerturi. Gândește-te la toate lucrurile minunate pe care planeta  Pământ le oferă creaturilor care trăiesc pe ea: aerul, apa, adăpostul, mâncarea și frumusețea. Binecuvântează și mulțumește-i Pământului pentru toată dragostea, abundența și generozitatea cu care susține viața.

Mută-ți acum conștiința  inimii în spațiu pentru a cuprinde soarele care ne dă căldură și lumină, către lună și toate planetele. Mișcă-te prin sistemul solar în Universul aflat în expansiune, acum binecuvântat și sporit de gândurile și binecuvântările tale conștiente.

 Imaginează-ți toate ființele aflate de  cealaltă parte a vălului care țin atât de mult la bunăstarea noastră - ajutoarele invizibile care ne ajută în momentul în care cerem. Trimite-le recunoștință prin inima ta.

 Extinde-ți conștiința pentru a atinge însăși Sursa Întregii Existențe - forța vieții care le menține pe toate. Respir-o. Revarsă dragoste și recunoștință în timp ce expiri. Fă acest lucru de mai multe ori până când inima ta se simte plină.

Retrage-ți încet și ușor conștiința înapoi de la Sursă, înapoi din sistemul solar, înapoi de pe Pământ, de la toate ființele umane și de altfel de la  ambele părți ale vălului, înapoi de la locurile tale preferate din lumea naturală și în cele din urmă, înapoi în inima ta strălucitoare.

 

Simte din nou bătăile inimii tale fizice în centrul pieptului știind că aceste lucruri pe care le-ai prețuit sunt întotdeauna cu tine.

Inspiră și expiră adânc de câteva ori, strânge ușor pumnii , apoi strânge-i energic și revino în încăperea în care te afli deschizând ușor ochii. Meditatia s-a incheiat.

Sursa: evolvingwisdom.com

 


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.