X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Libertatea Iubirii

Libertatea Iubirii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Cum se poate crea, clipa de clipa, experienta dragostei neconditionate si nelimitate? Cum se poate adopta atitudinea Dumnezeiasca de a fi totul numai Dragoste?

Raspunsul este acesta: Prin a fi natural !

A fi totul numai dragoste inseamna a fi complet natural.

A iubi este un lucru pe care-l faci in mod natural; el nu este normal, el este natural.

“Normal” este un cuvant folosit pentru a arata ceea ce este obisnuit, loc comun, constant. Cuvantul “natural” este folosit pentru a arata natura de baza a unui lucru. Natura ta de baza ca fiinta umana este sa fii iubitor, sa iubesti pe oricine si orice, desi nu e normal sa o faci. Asta deoarece ati fost invatati sa actionati impotriva naturii voastre de baza – sa nu fiti naturali – in modul in care va miscati prin lume. Ati fost invatati ca Sinele vostru natural este rau si este ceva ce trebuie implanzit, tinut in frau, supus. Asa ca, ati cerut neamului vostru sa expuna si sa adere la comportamente “normale” care nu sunt “naturale”. A fi “natural” inseamna a fi pacatos, ingaduitor, poate chiar periculos de rau. Era considerat un pacat pana si a permite sa fiti vazuti in starea  voastra “naturala”. Asta deoarece pastrati un Gand care Sponsorizeaza in privinta neamului omenesc care spune ca neamul vostru este esentialmente rau. Va imaginati ca “v-ati nascut in pacat” si ca raul este insasi natura voastra.

Daca nu va schimbati fundamental cultura, daca nu va schimbati ideile legate de Cine Sunteti si cum sunteti ca neam, ca specie, nu puteti fi niciodata pe deplin iubitori, deoarece nu puteti nici macar sa va iubiti pe deplin Sinele – si nu puteti face acest lucru, atata timp cat credeti ca v-ati nascut in pacat.

Intrebarea “care este natura de baza a omului?” este cea mai importanta intrebare plasata acum in fata neamului omenesc. Daca voi credeti ca oamenii sunt prin natura lor rai si nedemni de incredere, veti crea o societate care sprijina acest punct de vedere, apoi da legi , aproba regulamente, adopta reguli  si impune constrangeri care sunt justificate de catre el. Daca voi credeti ca oamenii sunt prin natura lor buni si demni de incredere, veti crea o societate complet diferita, in care legile, regulile, regulamentele si restrictiile sunt rareori necesare. Prima societate va limita libertatea, a doua va da libertate.

Dumnezeu este cu totul iubitor, deoarece Dumnezeu este cu totul liber. A fi cu totul liber inseamna a fi cu totul bucuros si vesel, deoarece libertatea totala creeaza loc pentru fiecare experienta de bucurie. Libertatea este natura de baza a lui Dumnezeu. Ea este, de asemenea, natura de baza a Sufletului omenesc. In aceeasi masura in care nu sunteti cu totul liberi, nu sunteti cu totul bucurosi si veseli – si in aceeasi masura nu sunteti cu totul iubitori.

A fi cu totul iubitor inseamna a fi pe deplin liber. Si a permite si altora sa fie pe deplin liberi. Da, in masura in care este omeneste posibil sa permiteti asa ceva. Asa iubeste Dumnezeu. Dumnezeu permite.

Eu permit tuturor sa faca orice vor.

Ai sa ma intrebi : Fara consecinte? Fara pedeapsa?

Acestea doua nu sunt unul si acelasi lucru.

In Imparatia Mea nu exista ceva ce se numeste pedeapsa. Pe de alta pare exista ceva ce se numeste consecinta.

Consecinta este un rezultat natural, pedeapsa este unul normal. In societatea voastra este normal sa pedepsiti. In societatea voastra este anormal sa permiteti, pur si simplu, ca o consecinta sa apara, sa se reveleze.

Pedepsele sunt modul vostru de a anunta ca sunteti prea nerabdatori ca sa asteptati un rezultat natural.

A pedepsi cu scopul de a da fiecaruia ceea ce merita nu va crea genul de societate pe care spuneti ca vreti sa o creati.

Societatile foarte evoluate au observat ca din pedepse se invata foarte putin. Ele au ajuns la concluzia ca cel mai bun profesor il reprezinta consecintele.

Pedepsele sunt impuse din afara de care cineva care are un sistm de valori diferit de cel al persoanei pedepsite. Consecintele sunt traite ca experienta in interior, de catre Sine.

Pedepsele sunt deciziile altcuiva ca cineva a gresit. Consecintele sunt experiente personale proprii ca ceva nu merge bine. Mai exact ca nu produce rezultatul dorit.

Pedepsele sunt rezultate create artificial, nu urmari care apar in mod natural.

Si cea mai mare pedeapsa pe care ati creat-o este sa nu va aratati dragostea. Le-ati aratat copiilor vostri ca daca ei nu se comporta intr-un anumit fel, nu puteti sa le mai dati dragostea voastra.  Acesta e un lucru pe care Dumnezeu nu l-ar face niciodata. Adevar va spun Eu voua: Dragostea adevarata nu se retrage niciodata. Asta inseamna a iubi pe deplin.  Inseamna ca dragostea voastra este atat de deplina, incat poate sa accepte cel mai rau comportament. Inseamna mult mai mult decat atat. Inseamna ca nici un comportament nu este nici macar numit “rau”.

Eu sunt Dragostea care nu cunoaste nici un fel de conditii sau limitari.

Eu sunt cu totul iubitor, iar a fi iubitor inseamna a vrea sa-I dai fiecarei  fiinte constiente mature libertatea totala de a fi, de a face si a avea ceea ce doreste. Asta face dragostea. Dragostea da drumul. Ceea ce voi numiti nevoie – pe care adesea o confundati cu dragostea – face exact opusul. Nevoia tine strans. In felul acesta puteti face diferenta dintre dragoste si nevoie. Dragostea da drumul, nevoia tine strans.

Da drumul asteptarilor tale, da drumul cerintelor si regulilor si regulamentelor pe care le-ai impus celor dragi tie. Pentru ca ei nu sunt iubiti de tine, daca sunt restrictionati. Nu in totalitate.

Si nici tu nu esti. Tu nu te iubesti in totalitate, cand te restrictionezi pe tine insuti, cand nu-ti oferi libertatea totala in orice privinta.

A fi pe deplin iubitor mai inseamna sa fii pe deplin prezent, in absolut orice moment. Sa fii pe deplin constient. Sa fii pe deplin deschis, cinstit, transparent. Inseamna sa fii pe deplin binevoitor, sa exprimi dragostea care se afla in inima ta si da pe afara. Sa fii pe deplin iubitor inseamna sa fii pe deplin deschis, fara motivatii sau ganduri ascunse, fara nimic de acuns.

Voi asta sunteti. Aceasta este natura lui Cine Sunteti. Cel mai dificil lucru pe care-l faceti este sa negati acrasa. Iar acest lucru dificil il faceti in fiecare zi. Din acest motiv, viata vi se pare atat de dificila. Atunci cand faceti ceea ce este usor, cand hotarati a veniti din Cine Sunteti Voi cu Adevarat si sa fiti aceasta – ceea ce este dragoste pura, neingradita si neconditionata – atunci viata voastra devine iarasi usoara. Toate framantarile dispar, lupta se stinge.

Aceasta pace poate fi atinsa in orice moment. Calea catre ea poate fi gasita punand o intrebare simpla.

Ce ar face Dragostea acum?

Da. Aceasta e o intrebare minunata, deoarece ii veti sti intotdeauna raspunsul. E ca o vraja. Curata ca un sapun.  Alunga toate dubiile, toate fricile. Indeparteaza toate grijile cand esti alaturi de cineva. Imbaiaza mintea cu intelepciunea Sufletului. Cand pui aceasta intrebare Stii in mod instantaneu ce sa faci. Ti se da raspunsul. Tu esti raspunsul, iar cand pui intrebarea, iese la iveala aceasta parte din tine.

Nu te gandi a doua oara atunci cand iti vine raspunsul in mod instantaneu.

Intra in inima dragostei si adu de acolo toate alegerile si deciziile tale si-ti vei gasi pacea.

 

Sursa: “Prietenie cu Dumnezeu- un dialog neobisnuit, autor Neale Donald Walsch

 


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.