X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Judecata este dependența

Judecata este dependența

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Judecata joacă un rol mare în viața tuturor. Nu este o simplă distracție practicată de atât de mulți. O fac pentru că, pe de o parte generează sentimente plăcute, dar pe cealaltă parte reduce disconfortul. Psihologia numește acest fenomen o proiecție. Proiecția reprezintă un mecanism de apărare precoce. Sarcina acestei operațiuni mentale inconștiente este de a menține echilibrul psihologic, de a proteja EGO-ul de situațiile inacceptabile, jenante care rezultă din incapacitatea sa de a elimina îndemnările sau de a îndeplini obiectivele din spatele îndemnărilor. Îndemnările sunt independente de activitățile cerebrale ale ființei noastre ele sunt create de suflet și nu trebuie confundate cu procesele de stimul, de instincte pe care le creează centrul creierului instinctiv în anumite situații de viață.

În timp ce ego-ul poate exercita stăpânire asupra instinctelor, nu există nici o cale de a stăpâni asupra îndemnărilor. Pentru ca îndemnul sufletului să nu urce pe scena vieții noastre, ego-ul preferă deci să judece, prin asta obține ca lucrurile sufletului să nu se manifeste. Toți avem calități necorespunzătoare, puse greșit în funcțiune, îndemnuri greu de acceptat, dorințe sau temeri, provenite prin baza instinctuală, oprimate, conflicte de interese sau frustrări care decurg din funcția noastră de comoditate. Trebuie să începem ceva cu acestea, deoarece acestea pot genera tensiuni foarte mari la nivelul minții. Prin urmare, cea mai ușoară cale este de a proiecta pe altcineva ceea ce nu putem funcționa corect de unul singur și prin urmare cu această metodă a noastră presiunea internă este redusă.

Atâta timp cât îi judecăm pe alții cu privire la tot felul de calități și comportamente, sentimente, devenim liberi de presiunea inerției, a deficiențelor funcționale chinuitoare ale noastre, în timp ce ne sfărâmăm limba și gândurile la altcineva, nu trebuie să ne confruntăm cu propriul nostru conținut interior și cu acea realitatea că iluziile noastre nu reflectă înapoi realitatea prin procesele manifestărilor noastre de zi de zi. Judecata este mama tuturor dependențelor.

Îți elimini judecățile și devii independent de toate dependențele tale.


Heyókȟa Győző Gyerő


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.