X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
Un Nou Pamant

Esenta divina a Vietii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Se spune ca Buddha ar fi sustinut odata o "predica tacuta" in timpul careia a tinut in mana o floare si nu a facut nimic altceva decat sa o priveasca. Dupa un timp unul dintre participanti,un calugar pe nume Mahakasyapa,a zambit.Se spune ca acesta a fost singurul care a inteles predica.

Legenda spune ca acel zambet - echivalent cu trezirea spirituala - a fost transmis de la un maestru la altul timp de 28 de generatii succesive,dand nastere budismului zen.

Privind frumusetea unei flori, oamenii pot avea momente - chiar si efemere - de constientizare a frumosului ca parte esentiala a fiintei lor profunde,a adevaratei lor naturi, cea divina.

Revelatie frumusetii a constituit unul dintre primele evenimente semnificative ale evolutiei constiintei umane. Sentimentul bucuriei si cel al iubirii sunt intrinsec legate de aceasta reveletie. Fara ca noi sa ne dam foarte bine seama,florile au devenit pentru noi expresia materiala a ceea ce este in noi mai elevat, mai sacru si, in ultima instanta, lipsit de forma.

Efemere,eterice si mai delicate decat plantele din care au aparut, florile au devenit un fel de mesageri ai unui alt taram, un fel de punte intre lumea formelor fizice si cea fara forme. Nu numai ca au un parfum care place oamenilor , dar aduc, totodata, si mireasma taramului spiritual.[...]

Din vremuri imemoriale,florile,cristalele,pietrele pretioase si pasarile au avut o semnificatie speciala pt spiritul uman.Ca orice alte forme de viata sunt si ele,desigur,manifestari temporare ale Vietii unice si Constiintei unice care Il reprezinta pe Dumnezeu. Semnificatia lor speciala, fascinatia care o exercita asupra omului si afinitatea omului fata de aceste forme ale creatiei pot fi atribuite calitatii lor eterice.

Daca acceptam ideea omniPrezentei Lui Dumnezeu, printr-o atentie tacuta , dar vie, fiinta umana poate percepe esenta divina a Vietii, acea constiinta ce salasluieste in fiecare creatura,in fiecare forma de viata, si o poate recunoaste ca fiind propria ei esenta. Insa, pana sa se intample acest lucru, cei mai multi dintre oameni vor vedea doar forma exterioara a lucrurilor, nefiind constienti de esenta lor spirituala,tot asa cum nu sunt constienti de propria lor esenta divina si se identifica doar cu dimensiunile lor fizica si psihologica.

Sursa:  Un Nou Pamant, Eckhart Tolle


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.