X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Constiinta Unimii

Constiinta Unimii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

" Exista doua tipuri de constiinta : constiinta unitatii si cea a dualitatii. Constiinta unitatii binecuvanteaza si include. Constiinta dualitatii judeca si separa.

Experimenam constiinta unitatii atunci cand ne reamintim de legatura noastra cu dumnezeu. Aceasta este intotdeuna o experienta a extazului.

Experimentam constiinta dualitatii atunci cand uitam de legatura noastra cu Dumnezeu. Aceasta este intotdeauna o experienta dureroasa.

Constiinta unitatii poate fi numita si constiinta unimii sau a lui Dumnezeu.

Pentru a trai aceasta stare ne indreptam atentia in interior pentru a intalni esenta lui Dumnezeu dinlauntrul nostru. Nu cautam Imparatia Cerurilor in exterior, ci in interiorul inimii inimilor.

Putem experimenta aceasta  ca energie sau caldura, sau pur si simplu ca o pace profunda. In aceste clipe de comuniune simtim ca suntem iubiti, acceptati si binecuvantati. Ne acordam capacitatea de a ne iubi neconditionat pe noi insine si pe altii.

Permite-ti sa fii in constiinta lui “ Eu si Tatal Una suntem”, cum spunea Iisus. Tu si Dumnezeu nu sunteti separati, intrucat Spiritul lui Dumnezeu traieste in tine si prin tine. “Reamintirea de Dumnezeu” este un act de reamintire a adevarului despre voi insiva.” - fragment din  cartea “Puterea Dragostei” de Paul Ferrini

“  Care este experienta care sta la baza reamintirii de Dumnezeu,  sa simti prezenta lui Dumnezeu in toate? Dincolo de cuvinte si concepte trebuie sa existe ceva esential, pur si adevarat.

Mi-am dat seama  ca ca este posibil ca Iisus sa fi accesat o sursa primordiala de putere, un nivel de constiinta care este la dispozitia oricui.  Cu siguranta ca Iisus a facut aluzie la asta de multe ori , in fraze cum ar fi : “Cautati in voi imparatia cerurilor”. Poate, constiinta Christica este ca un canal de televiziune, pregatit sa fie accesat de catre oricine hotaraste sa-l aleaga. In acel moment m-am decis sa il aleg.

Mi-am eliberat mintea de ganduri si am spus: “Bine. Sunt disponibil. Arata-mi”.

In clipa urmatoare, un val puternic de enrgie mi-a traversat corpul si mi-a creat o senzatie electrizanta de Bucurie. Era o senzatie placuta de caldura si lumina, care s-a transmis in susul si in josul corpului, dar si in jurul lui. Dintr-o data am avut impresia ca lumina si caldura s-au concentrat in inima si am avut un sentiment nemarginit de compasiune pentru intreaga omenire. Simteam ca imi plesneste inima de Iubire si Recunostinta care se revarsau si se indreptau catre toti. Am vazut Pamntul si Cerul ca o singura Fiinta cuprinzatoare. Nu exista separare intre fiinta, natura si mine – toate erau egale si alcatuiau o unitate. Eram toti impreuna intr-un dan al iubirii si bucuriei. Toti ram unul, conectati intr-un camp cuantic de Iubire si Compasiune. Toti impartaseam aceeasi Divinitate.

Dupa ce mi-am dat seama ca toti suntem expresii ale unei forte creatoare centrale din Univers, mi-a fost greu sa-mi mentin pozitia de adversiate cu cei din jurul meu. In urmatoarele zile am descoperit ca unele conflicte pe care le aveam cu altii s-au limpezit fara efort.

Deci asta este Dumnezeu. Nu e ceva ce gandesti, este ceva ce simti. Dumnezeu nu poate fi cunoscut cu mintea. Dumnezeu este o experienta, nu un concept, este ceva ce nu poate fi gandit. Noi si Dumnezeu suntem Unul si acelasi lucru. Suntem si creatori si creati in acelasi timp.

Acasta constientizare s-a manifestat in valuri care au dezvaluit din ce in ce mai mult.

Am inceput sa-mi concentrez atentia pe a-L simti pe Dumnezeu, in loc sa ma gandesc la Dumnezeu.  Pe masura ce m-am concentrat mai mult , am descoperit ca imi oferea un sentiment de conexiune cu ceilalti, un sentiment de unime, de liniste si calm. Cu cat am devenit  mai constient de aceasta senzatie din interiorul meu, cu atat ii simteam prezenta si in ceilalti. In ultimii ani, senzatia de Dumnezeu s-a transformat intr-o experienta permanenta in viata mea de zi cu zi.

 Initial am denumit aceasta senzatie “constiinta pura”, sau mai bine zis o senzatie de “divinitate organica” , adica esenta spirituala naturala cu care toti ne-am nascut.

In final nu conteaza cum ii spunem. Ce conteaza cel mai mult sunt senzatiile de conexiune cu mine insumi, cu ceilalti si cu universul din jur.

 Important este faptul ca viata se transforma in ceva extraordinar prin intermediul sentimentului  constiintei unitatii care ne leaga pe toti. “ – fragment din  cartea “ Cinci dorinte” de Gay Hendricks

Sursa articol: Cinci Dorinte , autor Gay Hendricks; Puterea Dragostei, autor Paul Ferrini

 


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.