X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Cele Trei Nivele ale Experientei

Cele Trei Nivele ale Experientei

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Scopul vietii este de a te recrea  pe tine din nou, in urmatoarea cea mai grandioasa versiune a celei mai marete viziuni pe care ai avut-o vreodata despre Cine Esti.  Ceea ce voi intentionati intotdeauna la nivelul sufletului este sa obtineti un rezultat care sa fie o reflectie perfecta  a actualei  voastre stari de evolutie astfel incat sa-l puteti trai ca experienta pe Cine Sunteti. Acesta este de asemenea rezultatul  care se potriveste perfect pentru a facilita miscarea voastra inspre urmatoarea stare mai inalta , astfel incat sa puteti deveni Cine Cautati voi sa Fiti.

Ceea ce intentionezi este intotdeauna ceea ce se intampla, dar ceea ce se intampla e posibil sa nu fie intotdeauna ceea ce ai anticipat. Si aceasta este cu putinta atunci cand nu iti este clar ce intentii ai. Crezi  ca intentionezi un lucru, si de fapt intentionezi un alt lucru. Adica, la nivel fizic tu crezi ca provoci un anumit rezultat, dar la nivelul sufletului provoci un altul. De aceea se spune “traieste-ti viata fara sa te astepti la ceva” si “sa vezi perfectiunea” in fiecare circumstanta si situatie, cat si atunci cand te afli in fata oricarui rezultat sau consecinta.

Ca sa intelegi mai bine, hai sa vorbim pe scurt despre cele Trei Nivele ale Experientei – supraconstientul, constientul si subconstientul.

Nivelul supraconstientului este locul de a trai o experienta in cadrul careia tu cunosti si iti creezi realitatea, fiind pe deplin constient de ceea ce faci. Acesta e nivelul Sufletului.  Majoritatea dintre voi nu sunteti constienti – la nivel constient – de intentiile supraconstientului  - doar daca nu cumva sunteti.

Nivelul constientului  este locul de a trai o experienta in cadrul careia tu cunosti si iti creezi realitatea, fiind oarecum constient de ceea ce faci.  Cat de constient esti, depinde de “ nivelul tau de constienta”. Acesta e un nivel fizic.

Cand te-ai dedicat cararii spirituale, treci prin viata cautand permanent sa-ti ridici nivelul de constienta sau sa largesti experienta realitatii tale fizice pentru a include si a cuprinde o realitate mai extinsa despre care tu stii ca exista.

Nivelul subconstientului este locul de a trai o experienta in cadrul careia tu nu cunosti si nu iti creezi in mod constient realitatea. O faci in mod subconstient – adica , foarte putin constient ca faci acest lucru si, cu atat mai putin, de ce il faci. Acesta nu e un nivel rau de experienta, asa ca nu-l judecati. El este un Dar, deoarece va permite sa faceti lucruri in mod automat, cum ar fi sa va lasati parul sa creasca, sau sa clipiti din ochi, sau ca inima sa bata – sau sa creati pe loc o solutie pentru o problema. Voi va indepliniti toate functiile importante ale trupului  fara sa va ganditi la acest lucru. Nu va ganditi sa respirati, clipiti din ochi sau ca inima va bate. Lucrurile astea se intampla , pur si simplu, deoarece sunteti o fiinta umana. Adica , o fiinta – virgula – umana. Anumite functiuni  si experiente ale vietii sunt create in mod automat , fara nici un effort, la nivelul experientei numita subconstient. Dar daca nu ati fi constienti de ce parti din viata voastra ati ales sa creati in mod automat, v-ati putea imagina pe voi insiva ca fiind sub “efectul” vietii, mai degraba decat cauza in acea situatie. V-ati putea vedea  pe voi insiva ca pe niste victime. De aceea e important sa fiti constienti de care situatii anume ati ales sa nu fiti constienti.

Dar voi creati cel mai eficient, cel mai clar si cel mai rapid, nu cand creati din subconstient, ci atunci cand creati din supraconstient.  Supraconstientul este numele dat acelui  nivel de experienta la care se ajunge cand supraconstientul, constientul  si subconstientul sunt toate invaluite in Unul – si apoi depasite.  Acest nivel de constienta trei-in –unul ar putea fi numit de asemenea “constienta Christica” sau “constienta elevata”. Ea este Constienta pe Deplin Integrata.

Aceasta se afla deasupra gandului . Este adevarata voasra stare de a fi, iar aceasta stare de a fi este Cine Sunteti Voi cu Adevarat. Ea este netulburata, neinfluentata, si neafectata de gandurile voastre. Gandul este cea mai inceata forma de creatie, pentru ca Gandul nu este prima cauza, in schimb Starea de A Fi – este. Cand va aflati in acest loc, sunteti pe deplin creativi. Toate trei nivelurile de constienta au devenit unul. Se spune ca “le aveti pe toate la un loc.” Dar, in realitate, este mai mult decat atat, deoarece, in acest caz, ca si in toate lucrurile, intregul este mai mare decat suma partilor.

Supraconstienta nu este, pur si simplu, un amestec al supraconstientului, constientului si subconstientului. Este ceea ce se intampla cand toate sunt amestecate si apoi se trece dincolo de ele. Dupa aceea, treceti in Starea pura de A Fi. Aceasta Stare de A Fi e sursa suprema de creatie din interiorul vostru.  Si astfel, pentru o persoana cu o “constiinta elevata”, rezultatele si consecintele sunt intotdeauna intentionate si niciodata neanticipate.  Iar nivelul la care un rezultat apare neanticipat este o indicatie directa a nivelului de constienta la care este perceputa o experienta.

De aceea Maestrul este cel care e intotdeauna de acord cu rezultatele, chiar daca ele nu apar a fi favorabile, deoarece stie ca, la un anumit nivel, trebuie ca el a intentionat sa fie asa. Si de aceea Maestrul vede totul ca finnd perfect!  Ceea ce e posibil ca un Maestru sa nu vada intotdeauna, este nivelul la care a fost intentionat rezultatul. Dar nu are nici un dubiu  ca, la un anumit nivel, el este responsabil pentru acel rezultat.

Si de aceea Maestrul nu judeca niciodata o alta persoana, loc sau lucru. Maestrul stie ca el le-a pus acolo. El este constient ca, la un anumit nivel, el a creat ceea ce el insusi triaete ca experienta. Si daca nu-I place ce a creat, depinde de el sa schimbe. Si ca a condamna nu-si gaseste locul in acest  proces. Intr-adevar, tii in loc ceea ce condamni.

Noi cu totii ne aflam tot timpul exact acolo unde este perfect pentru noi sa fim. Si pentru evolutia noastra nu avem nevoie de nimic mai mult decat exact de ceea ce avem si traim ca experienta chiar acum.  Si daca noi nu avem nevoie de nimic, nu trebuie sa avem incredere in dumnezeu. Si cand noi nu trebuie sa avem incredere in dumnezeu, de abia atunci putem avea cu adevarat. Pentru ca atunci increderea inseamna a nu trebui sa obtii un anumit rezultat, ci a sti ca irice rezultat este spre binele tau cel mai inalt.

Frumuzetea in toate astea este ca anu avea nevoie de un anumit rezultat, elibereaza subconstientul  de toate gandurile legate de intrebarea de ce nu poti avea un anumit rezultat, ceea ce, la randul lui, deschide drumul catre acel rezultat care a fost intentionat in mod constient.

Da! Voi sunteti in stare sa actionati in mod automat in legatura cu mai multe lucruri. Cand sunteti pusi in fata unei provocari, in mod automat presupuneti ca lucrurile vor merge bine. Cand sunteti in fata unei dificultati, stiti in mod automat ca va veti descurca. Cand intalniti o problema, intelegeti in mod automat ca ea a fost deja rezolvata pentru voi – in mod automat.

Ati creat acest rezultat in mod subconstient. Lucrurile incep sa se intample in mod automat, aparent fara absolut nici un effort din partea voastra. Viata incepe sa mearga bine. Lucrurile incep a vina catre voi in loc sa trebuiasca sa alergati dupa ele.

Aceasta schimbare apare fara un efort constient. Tot asa cum gandurile negative, de auto-negare si de autidistrugere in legatura cu cine Esti Tu cu adevarat – si ce poi tu sa fii, sa faci si sa ai – au fost achizitionate in mod subconstient, tot asa sunt eliminate in mod subconstient.

Timpul dintre momentul in care ganditi un gand  pe plan constient  si cel in care gandul se manifesta in realitatea voastra va incepe sa se micsoreze. In cele din urma, el va disparea cu totul si voi veti crea pe loc rezultatele. Si in realitate tu nu creezi deloc rezultate, ci iti dai seama ca ele sunt deja acolo. Totul a fost deja creat si tu traiesti ca experienta rezultatul pe care esti in stare sa-l alegi dat fiind modul tau de  a intelege si de a percepe.

Acesta e adevarul despre timp. Timpul asa cum l-am inteles noi nu exista. Exista numai un singur moment, Momentul etern de Acum. Este ca un gigant CD-Rom. Fiecare rezultat a fost deja programat. Prin alegerile pe care le facem, noi traim experienta rezultatului pe care-l producem – ca atunci cand jucam un joc pe computer. Toate miscarile computerului exista deja. Rezultatul pe care-l traiesti ca experienta depinde de miscarea pe care tu o faci.

Sunt un Dumnezeu care iti da putere sa creezi orice experienta alegi si iti da instrumentele cu care sa faci acest lucru.

Intentia  Mea este sa va permit voua sa alegeti propriile voastre rezultate, sa creati si sa traiti experienta propriei voastre realitati. Istoria voastra este o inregistrare a ceea ce voi ai intentionat – si ceea ce voi ati intetionat, am intentionat si Eu, intrucat nu exista separatie intre noi.

Sursa articol: Prietenie cu Dumnezeu; autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.