X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  Articole din spiritualitate

  "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

  Ce este Unimea?

  Ce este Unimea?

  Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
   

  Unimea este interconectarea întregii vieți, a tot ceea ce există. Este unitatea noastră cu Divinul și reciproc. Suntem o parte inseparabilă a Divinului, a lui Dumnezeu, a Sursei, a Tot ceea ce este; termenul pe care îl folosiți nu contează. Totul este același.

  Când punem întrebarea "Ce este unimea?" Esența Unimii ne înconjoară. Ca un pește care întreabă "Ce este apa?" Suntem cufundați în Unime în fiecare moment. Știința ne spune că totul este energie și că suntem cu toții conectați. Învățăturile spirituale antice și fizica cuantică modernă sunt foarte mult în aliniere una cu alta.

  În centrul tuturor principalelor religii este Regula de Aur, "Iubiți-vă pe aproapele vostru ca pe voi înșivă". Regula de Aur este esența Unimii. Ce faci unei alte persoane ,o faci unui alt aspect al tău. Și când puteți privi în ochii celuilalt și puteți vedea Divinul, care este în interiorul tuturor, veți înțelege Adevărul Universal al Unimii.

  Unimea este un Adevăr atemporal. Misticii și filozofii l-au proclamat de mii de ani. Timp de peste un secol, știința a demonstrat legătura dintre conștiință și materie, legătura noastră genetică cu toată viața și interdependența noastră biologică și psihologică.

  Noi Suntem Toți Unul! În acest moment, un număr fără precedent de oameni se trezesc la Unime. Pentru evoluția noastră ca specie și pentru toată viața de pe Pământ, calendarul nu a putut fi mai perfect. Umanitatea se trezește în inimile noastre inerente, care abordează iluzia separării. Iluzia separării a provocat probleme masive pe pământ. În Unitate găsim soluțiile necesare pentru a evita calamitățile globale și pentru a crea o lume a sănătății, bunăstării și înfloririi tuturor.

  Toate sunt Una în Ochii Mei

  Observați Unimea în toți indivizii și toate națiunile.Continuați să vă extindeți conștiința până când veți ști că nu există nicio separare, că toate sunt Una în Ochii Mei, că Eu Sunt în Toate, că Eu sunt creatorul tuturor, sursa întregii puteri, toată Dragostea, toată Lumina și că această putere infinită se află adânc în fiecare dintre ele . Este această putere, care este recunoscută, scoasă și folosită pentru cinstea și slava Mea, care îi unește pe Toți, adunați împreună ca nestematele pe o ață . Toți sunt una înaintea Mea; este pur și simplu un caz de conștientizare ,a voastră de Mine și de prezența Mea , dacă simțiți această unire acolo. Cu cât sunteți mai conștienți de Mine, cu atât mai mult sunteți Una cu semenii voștri, cu atât mai multă iubire simți față de ei și mai multă unitate și înțelegere aveți unul față de altul.


  Întoarcerea la Unitate

  Tot ceea ce există are un motiv. În decursul evoluției, nu s-a întâmplat niciodată ceva care să nu constituie o parte a unui uriaș plan interconectat . Acesta este adevărul ce aparține principiului feminin – este forța ce unește toate celulele și evenimentele aparent separate din cadrul existenței și, în acest sens , reprezintă minunata îmbrățișare maternă ce ne atrage pe toți către o singură unitate. Rezonanța personală cu acest adevăr al unității noastre determină frecvența globală ce trece prin propriul ADN. Adevărul nu se schimbă , fie că îl crezi , îl negi, îl dorești sau îl manifești.Există o forță în univers care coregrafiază totul, iar ea se găsește chiar înăuntrul fiecăruia dintre noi.

  Cănd te simți singur, separat, înfricoșat sau respins , nu înseamnă că ți-ai pierdut calea - doar ți se pare astfel. Nu există nici un moment în viață care să nu fie în armonie perfectă cu întreaga creație. Nu există nici cea mai mică posibilitate de a ajunge pe cărarea greșită . Sunt doar nuanțe ale propriei biologii.

  Biologia ta îți determină percepția , iar aceasta reprezintă instrumentul de măsurare a propriei frecvențe evolutive. Frecvența evolutivă se referă la starea actuală de dezvoltare a propriei conștiențe. Conștiența umană urmează o curbă evolutivă . Ea a început ca formă primitivă de instinct , avându-și rădăcina în originile noastre animale, apoi la un moment în istorie, a făcut un salt semnificativ pe măsură ce creierul a început să evolueze , ajungând în faza curentă în care noi suntem gânditori . Am ajuns acum la apogeul gândirii și ne pregătim pentru un alt salt important - cel într-o nouă conștiență biologică avându-și rădăcina în ganglionii din plexul solar . Pentru a vedea înspre ce ne îndreptăm , trebuie să înțelegem de unde venim: ne îndreptăm spre conștientizarea unității și a faptului că suntem una cu toate ființele. Acesta reprezintă un paradox: nu am părăsit niciodată această stare de unitate , însă sistemul operațional din biologia umană nu ne permite, acum, să percem acest simț continuu al conexiunii.

  E tentant să privim la așa-numita conștiență umană primitivă – cea a triburilor aborigene încă existente pe planetă - și să visăm la întoarcerea la acea conștiență primară ce a existat cu mult înainte de dezvoltarea rapidă a creierului uman . Majoritatea culturilor aborigene nu trăiesc având un simț al separării de viața însăși; astfel că doar oamenii din societățile moderne au deseori senzația că lucrurile au scăpat de sub control. Avem tendința să considerăm că direcția în care ne îndreptăm e greșită - de exemplu , imensa revoluție tehnologică , care ne mătură cu totul din calea ei . Dar dezvoltarea rapidă a creierului uman reprezintă o punte vitală către un salt și mai profund în conștiență.

  Fragmente din cartea „Cheile Genelor” autor Richard Rudd, Editura Pim, Iași 2014
  Mai multe informații despre carte și autor găsiți aici: www.genekeys.ro
  Articol publicat cu acordul autorului . Orice preluare trebuie să specifice sursa, autorul precum și site-ul de pe care a fost preluat articolul.
  Foto: pixabay.com