X

Pentru a evita mesajele nedorite, veti primi un email de verificare a abonarii.

  Articole din spiritualitate

  "O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

  Pixabay.com
  schimbare

  Schimba-te pe tine si asa vei schimba lumea

  Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
   

  Am vorbit de multe ori despre asemanarea dintre oameni şi diapazoane. Atunci cand atingi un diapazon, alte lucruri încep sa vibreze. Cand avem o stare proasta, asemenea diapazonului, inspiram acelaşi tip de stare trista în jurul nostru. Oamenii încep sa se comporte dupa cum ne comportam şi noi. La fel se întampla şi cand suntem fericiti, pentru ca atunci inspiram o stare de fericire şi buna dispozitie în jurul nostru.

  Cred ca transmitem vibratiile noastre mentale şi emoţionale pretutindeni unde mergem. Neuroştiinţele încep sa faca lumina în ceea ce priveste acest fenomen. În mod inconştient, percepem starea de spirit a oamenilor şi o reproducem în noi înşine. Ganditi-va cum ar fi daca vibratiile ar fi culori. În anumite zile am transmite roşu, iar în alte zile, auriu. Cred ca fiecare persoana are o culoare care reprezinta starea sa medie, starea pe care acea persoana tinde sa o aiba în marea majoritate a timpului. Cu cat oferim mai multa dragoste, cu atat culoarea noastra este mai nuantata de iubire.

  Am scris în alte carti ale mele ca ştiinţa picteaza un tablou al lumii interconectate, o lume în care tu si eu suntem conectati la nivel profund. Carl Jung descria aceasta zona colectiva a constiintei care leaga toata lumea ca fiind „inconstientul colectiv". Fiecare dintre noi are o minte inconstienta, iar acestea se suprapun. Marginile dintre a mea si a ta sunt difuze. Astfel, la un anumit nivel, împartim o conexiune, aşa cum internetul stabileşte o conexiune între toate calculatoarele din lume. Am folosit de asemenea analogia cu plasa unui paianjen, pentru a descrie aceasta conexiune, doar ca aici vorbim despre o „plasa sau retea a inteligentei". Interesant la aceasta este faptul ca, pentru a schimba culoarea plasei sau a retelei, nu trebuie decat sa ne schimbam pe noi înşine şi vibratiile vor rezona în acord cu firele plasei sau ale retelei. Aşadar, daca vrem sa vedem mai multa iubire în lume, trebuie sa începem sa fim noi înşine mai iubitori. Daca vrem pace în lume, trebuie sa începem cu pacea din forul nostru interior.

  Dalai Lama spunea:
  Responsabilitatea nu se afla la liderii tarilor noastre sau la cei care au fost numiti ori alesi sa îndeplineasca o anumita misiune, ci la fiecare dintre noi în parte. Pacea, de pilda, începe cu fiecare dintre noi. Atunci cand avem pace interioara, putem fi în pace şi cu cei din jurul nostru. 

  Sursa: Cum poate mintea sa vindece corpul, Dr. David R. Hamilton