X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Cele patru legaminte,cartea intelepciunii toltece

Raiul pe Pamant

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Uitati tot ceea ce ati invatat de-a lungul vietii. Acesta este inceputul unei noi intelegeri, al unui nou vis. Visul in care traim este creatia noastra. Este perceptia noastra asupra realitatii pe care o putem schimba oricand. Noi avem puterea de a crea iadul, dar si puterea de a crea raiul. De ce nu am visa un vis diferit? De ce nu ne-am folosi mintea, imaginatia si emotiile pentru a visa paradisul?

Folositi-va imaginatia si se vor petrece lucruri extraordinare. Imaginati-va ca aveti capacitatea de a vedea lumea cu ochi diferiti, oricand doriti acest lucru. de fiecare data cand deschideti ochii, priviti lumea din jurul vostru intr-un mod diferit.

Folosindu-va imaginatia si deschinzandu-va ochii in fata noilor perceptii, va veti putea vedea pe voi traind o noua viata, un nou vis, o viata in care nu trebuie sa va justificati existenta si in care sunteti liberi sa fiti exact asa cum sunteti.

Inchideti ochii, iar apoi deschideti-i si priviti in jur. Ceea ce vedeti este dragostea care vine din copaci, dragostea care vine din cer, dragostea care vine din lumina. Percepeti dragostea ce emana de pretutindeni, inclusiv cea care provine din voi si din alte fiinte umane. Chiar atunci cand oamenii sunt suparati sau furiosi, in spatele acestor sentimente puteti vedea ca ei emit si multa dragoste.

Imaginati-va ca aveti permisiunea sa fiti fericiti si sa va bucurati cu adevarat de viata. Viata voastra este libera de orice conflict cu sine si cu ceilalti.

Imaginati-va ca traiti fara frica de a va exprima visele.Stiti ce doriti , ce nu doriti si cand doriti ceea ce doriti. Sunteti liberi sa va transformati viata in felul in care doriti. Nu va este frica sa cereti ceea ce aveti nevoie, sa spuneti da sau nu fata de oricine sau orice.

Imaginati-va ca traiti o viata fara frica de a fi judecat de ceilalti. Incetati sa va conduceti viata in functie de ceea ce gandesc ceilalti despre voi. Nu mai sunteti raspunzatori pentru parerea nimanui. Nu mai trebuie sa controlati pe nimeni si nimeni nu va mai controleaza pe voi.

Imaginati-va ca traiti fara a judeca pe ceilalti. Puteti sa-i iertati usor pe ceilalti si puteti sa nu-i mai judecati. Nu trebuie sa aveti dreptate si nu trebuie sa faceti pe altcineva sa simta ca a gresit. Va respectati pe voi si pe cei din jur, iar ei va respecta la randul lor.

Imaginati-va ca traiti fara frica de a iubi si de a nu fi iubit. Nu va mai este frica de faptul ca veti fi respinsi si nu mai simtiti nevoia de a fi acceptat. Poti spune "te iubesc" fara nici o rusine si fara nici o justificare. Puteti merge in lume cu inima complet deschisa si fara frica de a fi ranit.

Imaginati-va ca traiti viata fara teama de a va asuma riscuri si de a explora viata cu adevarat. Nu va fie frica de faptul ca veti pierde ceva. Nu va fie frica sa fiti vii in lume si nu va fie frica sa muriti.

Imaginati-va ca va iubiti exact asa cum sunteti. Va iubiti corpul exact asa cum este si va iubiti emotiile axact asa cum sunt ele. Sunteti constienti ca sunteti perfecti exact asa cum sunteti.

Imaginati-va aceste lucruri pentru ca ele sunt perfect posibile! Puteti trai visul raiului in starea de gratie, in starea de beatitudine. Dar pentru a experimenta acest vis, trebuie mai intai sa il intelegeti. Si anume ca, singura Iubirea are capacitatea de a va face sa intrati in starea de beatitudine.

Starea de beatitudine inseamna a fi indragostit. Simti atunci ca plutesti. Percepi dragostea oriunde te-ai duce. Este in intregime posibil sa traiti in acest mod tot timpul. Atunci cand simti ce inseamna sa traiesti starea de beatitudine, invepi sa o iubesti. Stii ca raiul pe Pamant este un adevar, ca raiul exista cu adevarat!

Lumea este frumoasa si minunata! Viata poate deveni foarte usoara atunci cand iubirea devine o maniera de a trai. Chiar daca nu aveti un motiv de a iubi, puteti totusi iubi, pentru ca iubirea va face fericiti. Fericirea nu poate aparea decat acolo unde exista iubire in actiune. Iubirea este singura care poate sa va ofere pacea interioara. Ea va transforma perceptia voastra despre lume.

Puteti privi intreaga lume prin ochii iubirii. Puteti fi constienti ca tot ceea ce va inconjoara este Iubire. Atunci cand traiesti astfel, ceata din minte dispare.

Acest mod de viata este posibil si este in mainile voastre. Moise l-a numit Pamantul Fagaduintei, Buddha l-a numit Nirvana, Iisus l-a numit Rai, iar toltecii l-au numit Noul Vis.

Daca va uitati la viata voastra, veti gasi multe pretexte pentru a suferi, dar nu veti gasi nici un motiv adevarat. Suferinta va face sa va simtiti in siguranta, pentru ca vai, este ceva cunoscut, sunteti obisnuit cu ea. Si asta va face sa fiti asa de mult atrasi de ea. Dar suferinta este o alegere. La fel si fericirea.

A suferi sau a iubi si a fi fericit. A trai in iad sau a trai in rai. Ce alegi?

Sursa: Cele patru legaminte, calea intelepciunii toltece, autor Don Miguel Ruiz


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.