X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
Iluzia lipsei de unitate

Iluzia lipsei de unitate

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ideea ca Voia Lui Dumnezeu nu poate fi facuta se opune lucrului pe care il stiti despre Dumnezeu, si anume ca Dumnezeu este

Atotputernic, vesnic prezent, Fiinta Suprema, Creatorul. E ca si cum ai spune ca Dumnezeu Atotputernic poate voi ceva si sa nu poata sa-l primeasca. Aceasta este Iluzia Esecului , una dintre iluziile pe care le traiesc oamenii. Aceasta Iluzie este asa de fortata , incat pana si perceptiile limitate ale mintii umane pot sa-si dea seama de contradictie.

Singura scapare din dilema Iluziei Esecului a fost de a crea Iluzia Separarii: Creatorul si Creatiile nu sunt Una.

Iluzia lipsei de unitate are cel mai mare impact asupra activitatii oamenilor. Ca o consecinta, ei se simt separati de Dumnezeu si unul de celalalt.

Faptul ca se simt separati de Mine ii impiedica pe oameni sa Ma foloseasca, sa Ma cheme, sa aiba o prietenie cu Mine – impiedicand manifestarea intregului Meu potential creator si vindecator, fie pentru a le pune capat suferintei, fie pentru orice alt scop.

Sentimentul de separare unul de celalalt le permite oamenilor sa-si faca unul altuia tot felul de lucruri pe care nu si le-ar face niciodata lor insisi .

Se spune ca neamul omenesc e confruntat cu aceleasi probleme cu care a fost confruntat de la inceputurile istoriei – iar acest lucru este adevarat, dar de fiecare data la un nivel mai scazut. Lacomia, violenta, invidia si alte comportamente despre care credeti ca nu fac bine nimaniu sunt inca manifestari ale membrilor neamului vostru, dar care formeaza o minoritate. Acesta este un semn al evolutiei voastre.

Mai exista multi oameni care continua sa se vada pe ei insisi ca fiind separati unul de celalalt , de toate celelalte fiinte vii si de Dumnezeu , vad ca se distrug pe ei insisi dar pretind ca nu inteleg cum fac acest lucru. Ei spun ca asta nu se intampla din cauza actiunilor lor individuale. Ei nu pot vedea legatura dintre deciziile si alegerile individuale si lumea in intregul ei. Ei cred ca a taia sute de mii de copaci in fiecare saptamana pentru ca ei sa-si poata avea ziarul, nu are nici un efect negativ asupra Intregului. Ca a arunca impuritati de tot felul in atmosfera, pentru ca ei nu isi pot schimba stilul de viata, nu are nici un efect negativ asupra Intregului. Ca a folosi combustibil fosil, mai degraba decat energie solara, nu are nici un efect negativ asupra Intregului.etc Eforturile din cadrul societatii voastre sunt indreptate nu atat inspre incercarea de a schimba aceste comportamente , cat inspre a le pedepsi. Se crede ca , pedepsindu-le, le veti corecta. Unii oameni inca nu inteleg faptul ca ei nu vor corecta nimic, atata timp cat nu corecteaza conditiile existente in societate, conditii care creeaza si invita la comportamente nedorite.

Comportamentele umane individuale nu au un efect atat de negativ asupra Intregului incat sa se ajunga ca Intregul sa se prabuseasca. Aceasta ar fi posibil numai daca nimic nu ar fi separat – daca, intr-adevar Intregul si-ar face aceasta lui insusi. Iar asta e o prostie. A treia Iluzie este adevarata. Noi suntem separati.   

Cu toate acestea, actiunile separate ale tuturor fiintelor separate care nu sunt una cu ceilalti si nu sunt una cu intreaga Viata, par a avea, de fapt, un efect foarte real asupra Vietii insasi. Acum, in sfarsit, din ce in ce mai multi oameni incep sa recunoasca acest adevar, pe masura ce evolueaza de la o gandire a unei civilizatii primitive spre o societate mai evoluata.

Sursa articol : Comuniune cu Dumnezeu; autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.