X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

Pixabay.com
 Forta e cu tine

Forta e cu tine

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mai există un subiect pe care trebuie să-l abordăm aici şi care e pe departe, cel mai captivant. Este vorba despre cum să creăm viaţa, aşa cum ne-ar place să o experimentăm pe această planetă.

Mai devreme am explorat două întrebări fundamentale ale Teologiei. Acestea erau:
1. Cine şi Ce este Dumnezeu?
2. Ce vrea Dumnezeu şi de ce?
Răspunsurile la aceste întrebări erau:
1. Dumnezeu este viaţă şi totul în viaţă.
2. Dumnezeu nu vrea nimic, deoarece Dumnezeu are şi este tot ce Dumnezeu ar putea dori.

Acum, dacă aceste răspunsuri sunt corecte, urmează în mod logic o a treia întrebare:
3. Deci, care este scopul lui Dumnezeu şi care este rolul lui Dumnezeu? Sau, ca să fim mai direcţi: care este scopul de a avea un Dumnezeu?

Există un lucru pe care trebuie să-l precizăm – şi anume, că nu este nicio separare. Pur şi simplu „separarea” ca aspect de viaţă nu există. Toate lucrurile din viaţă sunt combinate, coagulate, îmbinate, conectate – Creatorul şi Cel Creat sunt Una. Şi ce dacă? ASTA e totul? Noi şi Dumnezeu suntem Unul şi acelaşi lucru? În aceasta constă Noua Spiritualitate? Nu. Este mai mult de atât. Există mai mult decât faptul că Dumnezeu este totul. Dumnezeu poate fi folosit. ACESTA este scopul de a-L avea pe Dumnezeu.

Mai devreme am precizat că există un motiv foarte bun de a crede în Dumnezeu. De asemenea am spus că acesta este motivul. Forţa, puterea, energia, tot ce înseamnă viaţa însăşi poate fi folosit cu rezultate consistente şi previzibile. Ce interesant că acest punct de vedere este subliniat mereu şi mereu, în învăţăturile tuturor religiilor!

Toate religiile ne învaţă că puterea lui Dumnezeu poate fi folosită. Majoritatea ne învaţă să ne îndreptăm în afara noastră, pentru a accesa această putere. Noua spiritualitate invită oamenii să se îndrepte spre interiorul  lor. Noua învăţătură va fi: DACĂ NU TE ÎNTORCI SPRE INTERIOARUL TĂU, NU VEI AVEA NIMIC.

Jean Huston, antropologist şi expert în ştiinţe sociale, exprimă acest lucru, într-un mod foarte elocvent în cartea sa, Salt peste timp. Ea spune: „Oamenii sunt precum vitraliile. Ei strălucesc, dar când se aşterne întunericul, adevărata lor frumuseţe se dezvăluie doar dacă lumina vine din interior”.
Această idee s-a strecurat în cultura comună a omenirii. Probabil că cea mai memorabilă exprimare, pentru generaţia tânără, a fost o propoziţie elocventă, a unui celebru producător de filme science-fiction: „Forţa e cu tine”

Acum întrebarea care urmează este: cum să Îl folosim pe Dumnezeu? E simplu. Gând, cuvânt şi faptă. Ceea ce gândeşti, ceea ce spui şi ceea ce faci este felul în care îl foloseşti pe Dumnezeu. Acestea sunt cele trei Unelte ale Creaţiei – iar ele sunt perfecte. Sunt absolut măreţe. Sunt eficiente.
Gândeşte numai la ceea ce vrei să experimentezi, spune numai ce vrei să existe cu adevărat, fă numai ceea ce alegi să demonstrezi ca fiind Realitatea ta
cea mai măreaţă.
Priveşte îndeaproape. Nu este exact ceea ce a făcut orice maestru? A făcut vreun maestru mai mult de atât? Nu.
Într-un cuvânt, NU!

Dar acum descoperim un alt secret. Când doreşti ceva anume, încearcă să afli ce trăiri îţi imaginezi că vei avea, dacă ai obţinut acel lucru. De ce? Deoarece – şi aici este cheia, de o importanţă uriaşă – întotdeauna sufletul tău caută o experienţă interioară şi nu o experienţă din afara lui. Majoritatea oamenilor gândesc că ceea ce vor se află în afara lor. Nu este. Este în interiorul lor. Este ceea ce omenirea caută mereu şi „trăire” este cuvântul cu care am denumit această experienţă. Aceasta este cea mai eliberatoare înţelegere a lucrării de evoluţie personală, deoarece înseamnă că în nici un moment nu se cere ceva exterior persoanei tale, pentru a cunoaşte pacea interioară şi bucuria interioară.

Aceasta este exact ceea ce Dumnezeu ştie în orice moment. Aceasta e ceea ce Dumnezeu ESTE. Şi de aceea e posibil să poţi spune, în mod categoric că, ceea Ce vrea Dumnezeu de la oameni este absolut nimic. Nici tu nu vei vrea nimic, atunci când îţi vei da seama că tot ceea ce căutai erau de fapt trăirile, că doar atât ai căutat tot timpul şi că orice ai dori să trăieşti ca experienţă se află în interiorul tău, în orice moment.

Sentimentele sunt limbajul sufletului. Prin sentimente, sufletul tău îi vorbeşte minţii despre cine eşti tu şi despre legăturile tale cu Tot Ce Există. Pe parcursul întregii vieţi încerci să simţi ce simţeai înainte de separarea de Tot Ce Există. După asta ai tânjit, fără să fii capabil să identifici acest lucru, dar pe care l-ai ştiut întotdeauna. Este impulsul vieţii însăşi.

Sursa: Ce vrea Dumnezeu, autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.