X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

Pixabay.com
aum

AUM este marele DUMNEZEU

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Exista printre voi cativa care nu au fost niciodata martori la levitatia corpurilor şi se minuneaza. Dati-mi voie să va spun că nu este vorba de nici o minune, ci este o putere care apartine omului. Noi o consideram asociata cu stiinta vechii Yoga. În trecut multi oameni o foloseau şi nu o considerau miraculoasa. Gautama Buddha vizita multe locuri indepartate prin levitatia corpului sau fizic. Am vazut mii de oameni care au realizat desavarsirea şi exista mult mai mari dovezi de putere decât ceea ce veti vedea, dovezi ale unor forte irezistibile, capabile să mute muntii din loc atunci când sunt controlate pe deplin.

Va rugati şi cantati pentru libertate şi pentru eliberarea de orice limitare şi teama, dar dacă nu aţi uitat şi nu aţi iertat limitarea, atunci v-aţi amintit-o foarte bine şi aţi uitat de libertate. Un sistem de Yoga pura este un mesaj de deplina libertate catre intreaga lume.

Dati-mi voie să va dau o explicatie despre A-U-M. În engleza se foloseste forma mai scurta OM. Corect, în limba Hindi, este A-U-M. De aceea, vom vorbi din acest unghi.

'A' este un sunet gutural. Pronuntandu-l, observati că porneste din gat. Pentru a pronunta 'U', buzele trebuie impinse inainte. 'M', observati, se formeaza prin apasarea buzelor una de alta, producand un ton rezonant că bazaitul unei albine. De aici veti înţelege că sacrul cuvant AUM este fundamental, înţeligent, atotcuprinzator, infinit. Universul lui include toate numele şi formele.

Stim că forma este pieritoare, dar concretul sau realul de dinainte că forma să fi fost exprimata, ceea ce este numit Spirit, este nepieritor; din acest motiv, noi numim aceasta realitate nepieritoare: AUM.

Un Saddhu îşi invata ucenicii astfel: 'Tat-manu-asi'. Când ucenicii realizeaza ce inseamna asta, prin meditatie profunda şi Adevar absolut, ei raspund doar 'Su-ham'. În traducere, Invatatorul le spune discipolilor sai: 'Tu esti Dumnezeu' şi ei raspund 'Aceasta sunt'.

Sa privim mai atent afirmatia lui şi raspunsul dat de ucenici când ei îşi realizeaza Divinitatea, 'Su-ham'. El contine doua consoane şi trei vocale: cele doua consoane s şi h, şi cele trei vocale a, u şi m, care este o silabica mediala.

Consoanele nu pot fi pronuntate decât insotite de vocale. Astfel, în domeniul sunetului, consoanele reprezinta ceea ce este pieritor, iar vocalele, ceea ce e nepieritor. De aceea, s şi h sunt supuse pieirii. Ramane A-U-M, şi forma AUM este eterna.

O, tu, cautator al Adevarului, AUM este marele DUMNEZEU. Cei înţelepti îşi ating obiectivele sustinuti de AUM. Cel care contempla prima parte a lui AUM, 'A', il contempla pe Dumnezeu în faza să de veghe. Cel care mediteaza asupra lui 'U', a doua parte a lui AUM, obtine viziunea lumii interioare şi este din Spirit. Cel care mediteaza asupra lui 'M', a treia parte a lui AUM, il vede pe Dumnezeu în sine însuşi, devine iluminat şi este imediat eliberat. Meditatia asupra lui AUM, sinele cel mai inalt, cuprinde TOTUL.

Privesc departe, în marele cosmos alb de lumina. Acolo se afla cineva invesmantat într-o simpla roba din cea mai pura lumina, infasurata în jurul lui, bunavointa luminii pure radiind din infatisarea lui. De pretutindeni din jurul lui vine o voce, şi prin acea voce rasuna cuvînţele: '

Esti tu pentru eternitate'. El vine tot mai aproape. Vocea vorbeste iar: 'În aceasta zi şi în acest ceas îţi este data tie pastorirea intregii omeniri, care nu are inceput, nici sfarsit! Este punctul focal al radiatiilor de lumina pura, concentrate pentru a arata intregii omeniri originea sa în Divinitate. Acesta nu este simbolul vreunui ordin sau al vreunei fratii; este simbolul omenirii în puritatea sa primara, inainte de aparitia vreunei fraternitati. Conditia primara încă nu a vorbit; ea este cu mult inainte că pământul să prinda viaţa în marea sa nebuloasa, cu mult inainte ca acest pamant să dobandeasca aceasta orbita şi să atraga ceea ce ii apartinea.

Este proiectia primei fiinte umane, care trebuie să domneasca, cu putere deplina, asupra oricarei forte care a legat atomii din nebuloasa pamantului într-un corp. Ascultati. Vocea dimprejurul lui vorbeste. Porunca este 'Sa fie Lumina'. Orbitoarele raze albe tasnesc, fiinta le aduce într-un punct focal, nebuloasa pamantului izbucneste, şi acel punct focal este soarele central al nebuloasei. Pe masura ce nucleul central îşi aduna la un loc atomii, acestia primesc mai multa lumina. În spatele acestei fiinte exista o dirijare constienta care proiecteaza razele de lumina spre punctul focal.

Acum fiinta vorbeste, şi ii auzim cuvintele. Ele sunt formate din litere de lumina aurie pura; le pot citi. 'Vin din marele cosmos al luminii ca să te privesc, o, Pamant! Cheama spre tine particulele. În fiecare particula, proiecteaza viaţa care este viaţa eterna, Lumina care este marele Principiu al Vietii, Tatal, radiatia vieţii depline; şi declar despre tine: EU SUNT'.

Acum vad fiinta facand un semn. Impreuna cu ea sunt alte fiinte si, din mijlocul lor, cineva vorbeste: 'Cine este preaiubitul care se inalta din Tatal, cosmosul luminii?'. Vocea dimprejur vorbeste iar, în soapta: 'Sunt eu insumi, adus în forma pentru a primi în stapanire, căci am domnia, şi prin mine insumi se manifesta stapanirea mea'. Iata, este Krishna, Hristos, Christ, toţi trei în UNUL.

Fiinta vorbeste din nou şi raspunde: 'EU SUNT, şi voi toţi sunteti CEEA CE SUNT'. Vocea continua: 'Priveste dincolo de mine; vocea lui Dumnezeu vorbeste prin mine. EU SUNT Dumnezeu şi voi sunteti Dumnezeu. Orice suflet, în puritatea sa originara, este Dumnezeu'. Privitorii tacuti din jur aud vocea care vorbeste prin acea fiinta, spunand: 'Iata, omul este Dumnezeu, şi iarasi, Christul lui Dumnezeu apare din marele Cosmos'.

Nu este vorba de emotie, nici de infatuare; este o imagine clara, calma a omului, ridicandu-se din Dumnezeu în putere şi stapanire deplina. Este puterea intregii omeniri; nici un om nu este exclus de la ea. În spatele fiintei este o radiatie orbitoare de lumina alba, de cristal pur. Ea a izvorat din lumina alba pura, este formata din lumina alba pura; de aceea, omul este LUMINA ALBA PURA. Lumina alba pura este viaţa Divina, viaţa lui Dumnezeu. Prin om, razele pure ale vieţii Divine doar emana sau se manifesta. Daca ne fixam sau ne focalizam idealul prin contemplatie, viziunea dobandeste viata, vine tot mai aproape, până când viziunea şi forma sunt unite şi se exprima prin noi înşine, şi devin una cu noi; atunci noi devenim 'ACEASTA'. De aceea, spunem intregii omeniri: 'EU SUNT VOI INSIVA, exprimandu-L pe Dumnezeu'. Când adevarata mama înţelege asta în momentul conceptiei, atunci are loc imaculata conceptie; atunci nu mai exista renastere. Aceasta este feminitatea, barbatia, umanul; umanul este Dumnezeu - adevarata Divinitate a intregii omeniri. Aceasta este Atma, sufletul cuprins în barbat şi femeie.

Adevarata putere a femeii este coexistenta, coordonata cu aceasta imagine. Unul, Unicul, este idealul masculin şi feminin. Impreuna, sunt Darupati, mandria maternitatii, idealul feminin, eternul din omenire manifestat că ajutor şi tovaras; de multe ori e sortit să se inalte ea singura în perspectiva, dar impreuna în ansamblul planului Cosmic. În adevarata să putere, femeia îşi ofera trupul pe altarul nasterii, pentru a fi folosit la aducerea pe lume şi hranirea copilului-Christ. Aceasta este adevarata conceptie imaculata si, atunci când este realizata cu adevărat în gandire, cuvant şi fapta, copilul nu este conceput în pacat şi nu este nascut în nelegiuire, ci este pur, sacru şi sfant, conceput de Dumnezeu, nascut de Dumnezeu, imaginea Christului lui Dumnezeu. Un astfel de copil niciodata nu va avea nevoie să treaca prin a doua nastere. Numai din cauza gandurilor de ordin fizic, copilul este nascut fizic şi astfel poate să-şi asume ideile fizice de pacat şi discordie ale batranilor şi parintilor. Numai asta face necesara renasterea.

Când femeia ii permite Christului să se inalte dinlauntrul ei, nu numai că ea este Christ, ci şi copilul este Christ, şi este precum Isus. Atunci ea vede Christul lui Dumnezeu în fata ei.

Când umanul, ceea ce a unit sau alaturat barbatul şi femeia, masculinul şi femininul, îşi trimite adevarata sa chemare, atunci trupul imaculat al femeii este gata pentru acel lucru imaculat - conceptia Copilului Christ -, ca să-l aduca pe lume. Acest trup a fost pregatit şi proiectat pentru femeie cu mult inainte că lumea să fie proiectata în forma.

Sursa: Viata si Invataturile Maestrilor din Extremul Orient, autor Braid Spalding


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.