X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

pixabay.com
A trai in starea de Gratie

A trai in starea de Gratie

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Daca aveti de gand sa traiti in Universul vostru in starea de gratie, atunci e important sa invatati despre Dihotomia Divina si sa o intelegeti pe deplin.

Dihotomia Divina afirma ca este posibil ca doua adevaruri aparent contradictorii sa existe in mod simultan , in acelasi spatiu.

Pe planeta voastra, oamenilor li e pare greu de acceptat acest lucru. Lor le place sa aiba ordine, si resping automat tot ceea ce nu se incadreaza modului lor de a gandi. Din acest motiv, cand doua realitati incep sa se afirme si par a se contrazice una pe alta, presupunerea imediata este ca una dintre ele trebuie sa fie gresita, falsa, neadevarata. E nevoie de un inalt nivel de maturitate pentru a intelege si a accepta ca, de fapt, ca ele ar putea fi amandoua adevarate.

Dar in taramul absolutului, ca antipod al taramului relativului in care voi traiti – e foarte clar ca acel adevar  care este Tot Ceea Ce Exista produce uneori un efect care, privit in termeni relativi, arata a contradictie.

Aceasta se numeste o Dihotomia Divina si este o parte foarte reala a experientei umane. Si, dupa cum am spus, e practic imposibil sa traiesti starea de gratie, fara sa accepti acest lucru. Sunteti intotdeauna inclinati sa bombaniti, sa fiti furiosi, sa va agitati, cautand in van “dreptatea”  sau straduindu-va de zor sa impacati fortele antagoni ce care niciodata nu s-a presupus ca ar trebui impacate , dar care, prin insasi natura tensiunii dintre ele, produc exact efectul dorit.

Taramul relativului este de fapt tinut la un loc de astfel de tensiuni. Un exemplu ar fi tensiunea dintre bine si rau. In realitatea suprema nu exista bine si rau. In taramul absolutului nu exista nimic altceva decat dragoste. Dar in taramul relativului, voi ati creat  experienta a ceea ce voi numiti “rau” si ati facut-o pentru un motiv foare solid. Ati vrut “sa traiti” experienta dragostei , si nu doar “sa stiti” ca Dragostea este Tot Ceea Ce Exista, iar voi nu nu puteti trai experienta a ceva, atunci cand nu exista decat acel ceva. Astfel, ati creat in realitatea voastra (si continuati sa o faceti in fiecare zi) o polariate a binelui si raului, folosindu-l pe  unul  pentru a putea trai experienta celuilalt.

Si aici avem o Dihotomia Divina – doua adevaruri aparent contradictorii, care exista in mod simultan in acelasi loc. Mai exact:

Exista bine si rau.

Tot ceea ce exista este Dragoste.

 

Sursa articol :  Conversatii cu Dumnezeu - vol. III; autor Neale Donald Walsch


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2023 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.