Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de 

chakreChakra Muladhara

Mai este numita si centrul energetic al radacinii si este situata între pubis si anus, iar culoarea sa este rosie. Este poarta puterii Malkuth. Corespunde cu glandele endocrine ale testicolelor, respectiv ovarelor.

Elementul specific - pamânt.
Sexul este un izvor nelimitat de energie, daca amorul este practicat cu iubire.
O persoana care are activata chakra muladhara este energica, puternica, dinamica, detine controlul asupra activitatilor sale.
In cazul blocarii chakrei persoana devine ursuza, anxioasa, cu accese de furie si isterii, agresiva, cautând mereu motive de cearta .

Chakra Swadhistana

Situata la trei degete sub ombilic, în dreptul pubisului, uterului la femeie si glandelor seminale la barbat, este centrul sexualitatii, al libidoului, senzualitatii si al romantismului. Poarta puterii Yessod.
Culoarea sa este portocalie . Elementul specific– apa.
Când acest centru este deschis, persoana este armonioasa si fericita, optimizata pentru veselie si devine deschisa catre noi experiente, este senzuala si creativa.
În caz de blocare a chakrei, devine perversa, frigida, inadaptabila, nu-si mai poate exprima sexualitatea sau o exprima excesiv si îi deranjeaza pe cei din jur.
Blocarea sau închiderea sa reprezinta doar un pas spre bolile psihice.

Chakra Manipura

Se afla la doua degete deasupra omblilicului (buricului) fiind asociata cu plexul solar . Poarta puterii solare, Tipheret . Culoarea sa este galbena . Glanda pe care se sprijina si de care este legat cordonul argintiu este splina.
Influenteaza cele trei glande : ficatul, splina, pancreasul; asadar si glucagonul si insulina, imunitatea.
Fluidele solare (feminine si masculine, Yin si Yang) care intra în biocâmp prin manipura se disipa în întreaga retea energetica.
Persoana este plina de vitalitate si radiaza forta, optimism si umor.
Când acest centru este afectat, persoana devine apatica, slaba, bolnavicioasa , cu un metabolism cu probleme, i se închide focul vietii.

Chakra Anahata

Este situata cu centrul pe capatul sternului, pe glanda tineretii, timusul, care atunci când se închide omul începe sa îmbatrâneasca . Secretul longevitatii este asadar iubirea .
Sufletul sau perispiritul se compune din sapte ,,hainute sau corpuri” din care aici ne intereseaza doar doua : mentalul planetar si cel al iubirii si emotiilor sufletesti.
Anahata este centrul sufletului si durerile sufletesti se reflecta cel mai adesea prin blocarea sau închiderea sa partiala.
Centrul inimii este totodata centrul mentalului ( ,,toate trec prin inima”) si de aceea aritmiile inimii ne dau de gol atunci când gândim aiurea sau avem emotii, asa ca orice gând si orice traire dezordonata pot crea probleme si blocaje temporare circulatorii precum si în întregul biocâmp sau închiderea partiala a chakrei.
Culoarea sa este verde irizat cu roz. Elementul specific – aer.
Omul secolului acesta informational, si cu predilectie tehnologic, este dezordonat si mereu obosit, lipsit de iubire, cu mentalul supus unor cazne nemeritate, pentru ca nu toate informatiile îi sunt necesare si pentru ca si-a întrerupt legatura cu ,,acasa”, adica cu cerul sau. A fi destept si cult tehnologic nu înseamna mult, înseamna sintetic si calitativ.


Chakra Vishuddha

Este situata la baza gâtului, cu centrul pe tiroida si paratiroide . Poarta puterii Daleth, centrul cauzal.
Este chakra care dezvolta capacitatea de comunicare si clarauzul, poarta de trecere în Lumea spirituala .
Culoarea sa este cea albastra . Elementul specific este etherul .
Dinamizarea sa conduce la claritatea exprimarii, la elocventa în vorbire, în usurinta comunicarii cu ceilalti, pentru stapânirea informatiei si dezvoltarea inteligentei .
Cei care au vishuddha blocata sunt timizi, se bâlbâie, se pierd cu firea, vorbesc mult, se consuma fara rost, încearca sa ascunda adevaruri cauzale.

Chakra Ajna

Al ,,treielea ochi” sau ,,ochiul spiritual” este situat la mijlocul fruntii, deasupra sprâncenelor, între ochii fizici, mai sus de radacina nasului.
Corespunde glandei hipofiza (pituitara), glanda care asigura cresterea fizica si sexualitatea, deoarece este chiar punctul de comanda al spiritului, sau punctul de origine, P.O.
Activarea chakrei determina vederea mentala, astrala . Culoarea sa este indigo.
Aici avem de a face cu vizualizarea mentala . Elementul sau specific este eterul .
Tipul de oameni cu ajna deschisa, activa, au puterea de a vizualiza aura si de ,,a citi” corpul astral al persoanelor, interpretând predictiv viata particulara a acestora, emotiile si trairile lor, dizarmoniile care se manifesta .
Ei pot intra în legatura cu diferite entitati astrale, pe care le pot chiar vizualiza .
Pot vizualiza unele elemente din asa zisa Cronica AKASHA , ,,Banca de date planetara”.
Initiatii au clarauz pentru comunicare .

Chakra Sahasrara

Este situata la un lat de palma deasupra capului si cu vârful pe glanda epifiza (pineala), care mai este numita si ,,regina glandelor” si care glanda raspunde de metabolism în trupul fizic.
Sahasrara simbolizeaza puterea Kether, coroana, poarta de intrare a energiilor mana, yang, ceresti.
Este poarta de vizualizare spirituala, chakra celor 1000 de petale . Este centrul vointei si al intuitiei .
Are culoarea violet . Elementul sau specific este azoth-ul , azed-ul, energia pura.
Cei care au deschisa calea de comunicare cu Astralul Superior prin sahasrara, pot vizualiza spiritual destinul oamenilor, al planetei pe care locuim, alte dimensiuni . Ei pot intra în legatura si pot comunica cu entitatile angelice spirituale.
Pot vizualiza, atunci când li se permite, lumea arhetipala a Astralului Superior si celui Divin si aud muzica Sferelor.

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:26
Catalina  

Voluntar & Membru fondator.

Website www.humanitysteam.ro
Mai multe din această categorie: « Puterea sugestiei Vitamina D »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi