Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de 
06
Oct

Druidismul a fost recunoscut oficial drept religie

druidDupa multi in ani in care adeptii acestei credinte si-au desfasurat activitatile in lipsa oricarei recunoasteri oficiale, druidismul a capatat, in Marea Britanie, un statut legal, care ii confera drepturi egale cu cele ale religiilor majoritare – inclusiv anumite scutiri de impozite.

Druidismul - o veche religie care isi trage numele de de la preotii sai, druizii - a aparut, cu mii de ani in urma, in Insulele Britanice, de unde, in Epoca Fierului, s-a raspandit si in tinuturile invecinate - in special Franta -, fiind insa inlaturat, in Evul Mediu, datorita raspandirii crestinismului.

Incepand cu secolul al XVII-lea, s-a remarcat un reviriment al acestor credinte "pagane", care avea sa duca la aparitia practicilor moderne ale neo-druidismului.

In ultimele decenii, revigorarea acestei religii este atribuita, de catre unii cercetatori, cresterii gradului de preocupare fata de mediul natural.

Druidismul este centrat pe venerarea naturii, cultivand armonia, respectul fata de toate formele de viata, practicile inspirate de ritmurile naturii.

sursa: www.descopera.ro

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:21
Catalina  

Voluntar & Membru fondator.

Website www.humanitysteam.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi