Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch
15
Noi

17 pasi pentru a fi ' Mai fericit decat Dumnezeu '

imagine pt articol mai fericit ca Dumnezeu" Lumea poate constata ca modul in care actionam si modul in care co-cream viata pe Pamant acum, nu sunt sustenabile.Oamenii  mai pot vedea ca o mare parte din credintele noastre fundamentale , despre Dumnezeu si despre viata (desigur nu toate), reprezinta cauza comportamentelor noastre disfunctionale. Eu cred ca intreaga omenire poate fi mai fericita. Ca viata ta poate fi mai implinita, mai incitanta, mai plina de satisfactii si mai amuzanta.

Deci, te poti astepta la o schimbare majora in experienta noastra religioasa, care se transforma pe ea insasi in ceea ce eu am numit Noua Spiritualitate. 

Pana atunci, tu poti fi mult mai fericit, la nivel personal, decat ai fost vreodata – indiferent de cat de fericit ai fost – si poti sa-ti transformi viata intr-o experienta extraordinara. Uite care sunt pasii care te pot duce acolo:

1. Renunta la credinta in separare.  Ea este cea cea care genereaza suferinta, conflicte, violenta.. Doar atunci cand credinta in separare este inlocuita de credinta in Unime, lumea va fi vindecata.
Trebuie sa ajungem sa intelegem ca intreaga Viata este Una. Viata este expresia unimii insasi. Dumnezeu este expresia unimii insasi. Viata si Dumnezeu sunt Una.

Cand intelegem acest lucru, Il vedem pe Dumnezeu in fiecare lucru si in toate lucrurile. Inclusiv in Sinele nostru Divin. Cand iesim din ‘falsa identitate’ si ne identificam pe noi insine ca fiind Ceea ce Este Dumnezeu, atunci vom fi la fel de fericiti ca Dumnezeu. Dar acum fii atent la ceea ce urmeaza: Daca folosim termenul de ‘Dumnezeu ‘ pentru a indica Divinitatea Colectiva si termenul ‘tu’ pentru a indica Individualizarea Lui Dumnezeu, si daca vine ziua in care tu ti-ai elevat constiinta la un nivel la care esti mai fericit decat multi altii… ei bine, atunci vei fi mai fericit decat Dumnezeu.

Individualizarea care esti ‘Tu’ va avea un nivel de constiinta mai elevat decat cel mai mare numar al altor individualizari ale Divinitatii pe care o numim ‘Dumnezeu’ – la fel cum mesagerii, avatarii si maestri din trecu (Buddha, Iisus ..si altii) au trait experienta elevarii Constiintei lor Individualizate, la un nivel superior Constiintei Colective. Si apoi, prin ei s-a ridicat nivelul Constiintei  Colective a Omenirii, astfel ca Totalitatea Care Este Dumnezeu sa fi putut evolua si mai mult, continuand sa-si extinda constiinta si constienta totala de Sine.

Cand ne purtam cu viata in intregul ei considerand-o Divina, atunci vom schimba totul. Cand il vom trata pe fiecare om ca pe o fiinta Divina, nu vor mai exista razboaie, oprimare, foamete. Si astfel, ne vom ridica unii pe altii, intrucat noi am putea trai cu totii, unul cate unul, starea de a fi ‘mai fericiti decat Dumnezeu’.

2. Mentine legatura cu eu-l tau adevarat. Reaminteste-ti ca tu si Dumnezeu sunteti Unul. Ceea ce vreau  sa spun aici este sa te consideri pe tine insuti o Fiinta Spirituala care are un corp, aflata intr-o calatorie sacra de realizare a sinelui si de autocreare.  Mai intai, intelege Cine Esti Tu Cu Adevarat, apoi re-creaza-te din nou, in urmatoarea vizune grandioasa , a celei mai marete viziuni pe care ai avut-o vreoadata. Trateaza orice si pe oricine ca si cand ar fi in deplina armonie si perfect sincronizat cu planul sufletului tau. Intelege ca, fiind Cine Esti Tu, nimic nu te poate rani si nu ai nevoie de nimic pentru a fi pe deplin fericit, in acest cand/unde al existentei tale.

3. Ofera-le celorlalti fiecare experienta pe care vrei tu sa o traiesti. De exemplu: experienta iubirii, a abundentei, a succesului , a intelepciunii, a pacii… Ceea ce vreau sa spun este ca Creatia Personala incepe cel mai bine cu altul. Concentreaza-te mai intai asupra altuia, iar ceea ce doreste sinele sa traiasca se va implini inzecit. Aceasta este Energia Atractiei , la puterea ei maxima . Iata de ce acest lucru functioneaza: Ceea ce-I aduci altuia, ii aduci Sinelui, pentru ca, in realitatea absoluta, nu exista altul. Nu exista decat Sinele. Cand intelegi acest lucru, vei intelege tot ceea ce vei avea nevoie sa stii vreodata despre cum sa fii mai fericit decat Dumnezeu.

4. Intelege ca nimic din ceea ce vezi nu este real. Nu te implica, observa doar ca tu iti creezi experienta a tot ceea ce se intampla.  Trebuie sa stii ca ceea ce se intampla e ceea ce se intampla – dar modul in care traiesti tu experienta a ceea ce se intampla este ceva construit de tine. Momentul in care alegi cum sa reactionezi  - si faci acest lucru de voie si constient, este momentul in care te recreezi din nou. Acesta e momentul Puterii. Acesta este momentul Magiei.

5. Decide ca tu nu esti 'povestea ta'. Povestea ta reprezinta toate informatiile pe care le-ai adunat despre ceea ce s-a intamplat in viata ta, ca si realitatea pe care ai confectionat-o. despre ce persoana esti tu si ce fel de persoane sunt altii , si despre cum ati ajuns cu totii sa fiti asa cum sunteti.  Pentru a trai experienta a ceea ce se intampla, intr-un mod care nu iti afecteaza fericirea, va trebui, mai mult ca sigur, sa te lepezi de povestea ta.  Ceea ce vreau sa spun aici este ca ceea ce te invita viata sa faci este sa traiesti experienta de sine si momentul pe care il traiesti in orice cand/unde dat, exact asa cum vrei sa-ti traiesti o asemenea experienta, mai degraba decat in modul in care obisnuiai sa o faci inainte. Esti invitat sa renunti la identitatea ta anterioara, sa te eliberezi de idea pe care o aveai inainte despre tine insuti si sa spui ca viata a inceput, din toate punctele de vedere, chiar acum – cel putin in privinta   celor mai importante decizii referitoare la cine esti tu si cum stau lucrurile cu tine. In anumite cercuri, acest lucru este numit ‘sa te nasti inca o data’.

6. Sa ai doar preferinte. Accepta viata asa cum arata ea chiar aici, chiar acum. Acest lucru nu inseamna ca niciodata sa nu mai cauti sa schimbi ceva. Inseamna ca fericira ta nu trebuie sa depinda de faptul ca apare sau nu o schimbare. Inseamna sa treci de la dependente la preferinte.  Oamenii au tendinta sa blameze ceea ce nu este, in loc sa sarbatoreasca ceea ce este. Ceea ce vreau sa spun este ca intotdeauna exista ceva de sarbatorit , atata timp cat viata este traita. A vedea mai degraba jumatatea plina a paharului decat jumatatea goala, este mai mult decat un aforism. Este cheia catre fericirea care dainuie.  A sarbatori sau a blama, aceasta este alegerea in fiecare clipa. Alege prima variant si viata ta se va umple de zambete pentru totdeauna.

7. Descopera perfectiunea. Nimic nu este  rau pana cand nu il face gandirea ta sa fie asa. Ceea ce vreau sa spun este sa nu judeci si sa nu condamni niciodata oamenii si evenimentele care se perinda prin fata ta de-a lungul vietii, ci sa ramai constient da faptul ca tu i-ai atras  la tine, ca implinesti potentialul , speranta si scopul vietii. Vezi totul asa cum este: evenimentul perfect, petrecut in momentul perfect, pentru a-ti aduce oportunitatea perfecta, pentru a exprima perfect ceea ce este Perfectiunea insasi.  Raportat la tine, personal, perfectiunea este Sinele care ai ales  sa fii tu si pe care il alegi acum, pentru a demonstra si trai experienta. Tu esti  Intreg, Complet si Perfect exact asa cum esti.  Acest lucru e valabil si pentru ‘sfant’ si ‘pacatos’, pentru ‘ inger’ si 'ticalos'. In lumea Lui Dumnezeu nu exista pacatosi sau ticalosi. Exista doar Individuatii ale Divinitatii. Viata ne ofera darul vesniciei pentru a ne putea cunoaste pe noi insine, in propria noastra experienta de viata… iar apoi sa ne re-cream pe noi insine in urmatoarea versiune grandioasa, a celei mai marete viziuni pe care am avut-o vreodata, despre Cine Suntem Noi. Acesta este procesul pe care il numim evolutie. Acesta este Dumnezeu Dumnezeind.

8. Evita drama. ‘Aminteste-ti ca nimic nu are nici un alt inteles in afara de cel pe care i l-ai dat tu. ‘ Aceste cuvinte iti pot schimba intreaga experienta de viata.  Ele pot tine scenariile in matca lor. Ele pot elimina suferinta.  Memoreaza aceste cuvinte, iar  cand ziua ta - sau cariera, sau relatia cu cineva drag sau orice altceva cladit cu grija – pare sa se prabuseasca, rosteste-le ca pe o mantra. Aminteste-ti ca, de multe ori atunci cand viata pare ca se naruie, ea se poate stabiliza, de fapt, pentru prima oara. Ceea ce vreau sa spun este sa nu te ‘arunci’ intr-o forma de reactie, la prima aparitie a energiei negative. Ramai in spatiul ‘creatiei’. Du-te intr-un spatiu al recunostintei, cat de des poti.

9. Intelege ce este tristetea.  Exista o deosebire intre tristete si nefericire. Tristetea ta nu trebuie sa te faca nefericit. Folosita ca un indicator al nivelului la care esti pe calea evolutiei tale, tristetea poate fi o sursa de confirmare launtrica a profunzimii sentimentelor tale – definind, astfel, cine esti tu ca persoana si ca fiinta spirituala. De aceea , atunci cand moare cineva, da-ti voie sa jelesti. Cand te raneste cineva, da-ti voie sa fii suparat. Si, mai ales, atunci cand ranesti pe altcineva, lasa ca tristetea sa-ti insoteasca regretul. Ofera-ti tie insuti darul tristetii si vei descoperi ca te vei vindeca mult mai repede, dupa orice experienta de viata care care te-ar putea ispiti sa-ti uiti adevarata identitate. Ceea ce vreau sa spun este ca tristetea ta, orice ar genera-o, nu trebuie sa te impiedice sa fii mai fericit decat ai fost vreodata. Fericirea este ceva cumulative. Ea devine mai intensa cu cat o simti mai mult. Si am invatat cum sa ma adaptez la tristete, integrand-o in fericirea mea. Intr-adevar, am invatat ca fericirea se obtine prin simpla metoda de a accepta intreaga viata asa cum este ea.

10. Inceteaza sa te certi cu viata. O mare pare din nefericirea pe care o simtim in vietile noastre se naste din propriile judecati. Avem tendinta sa judecam totul. Eu am inlocuit judecarea altora cu reflectia asupra propriei mele persoane, pentru a vedea cand am facut si eu la fel. Dintr-o data judecarea este alungata de compasiune – si condamnarea devine imposibila. Ceea ce vreau sa spun este ca judecarea nu-si are locul intr-o inima iubitoare. Aminteste-ti ca judecarea nu inseamna sa ai discernamant, iar observare nu este judecare. Este firesc sa discerni sau sa faci observatii.  Si nu te judeca pe tine insuti. Pentru ca Dumnezeu nu te va judeca niciodata. Judecarea si condamnarea se numara printre cele Zece Iluzii ale Oamenilor. Ele, pur si simplu, nu sunt reale.

11. Renunta la toate asteptarile. Nimic nu reprezinta un obstacol mai mare  in calea fericirii durabile decat asteptarile. Uita de cum ‘ar trebui’ sa fie lucrurile. In Univers nu exista nimic de genul ‘ar trebui ‘. Ai incredere ca Dumnezeu stie ce face Dumnezeu. Trebuie sa stii ca viata conspira intotdeauna in favoarea ta.  Fii mereu constient de acest lucru si vei descoperi ca a persista in asteptare nu inseamna decat sa obstructionezi  Planul Perfect si indeplinirea lui in timpul vietii . Intelege ca asteptarea este doar parerea ta despre ceva – iar aceasta perere nu ia si nu poate lua in considerare modul complex in care se intretes calatoriile vietilor noastre, ale tuturor, in mod secvential si simultan , in experienta colectiva si co-crearea de viata a Sufletului Unic, exprimata prin cei multi. Ce vreau sa spun este ca asteptarile limiteaza modul in care definesti tu perfectiunea, iar aceasta limitare limiteaza crearea de catre tine a perfectiunii insasi. De aceea, nu astepta nimic si accepta tot ceea ce dobandesti. Accepta si iubeste tot ceea ce este.

12. Sa ai compasiune pentru tine insuti. Nu te blama pentru orice experienta negativa cu care te poti confrunta acum. Trebuie sa ai compasiune fata de tine si sa stii ca Dumnezu te-a inzestrat cu puterea interioara de a te schimba , de a-ti schimba motivele, comportamentele, conditiile exterioare si insasi viata ta, in clipa urmatoare. Intotdeauna aminteste-ti ca tu nu esti trecutul tau, nu esti cine ai fost ieri – si nici macar cu o clipa in urma.  Si niciodata nu e prea tarziu pentru a-ti exprima si revendica noua si splendida ta identitate. Ce vreau sa spun aici este faptul ca acea transformare ne este accesibila si disponibila in fiecare si in orice secunda. Viata incepe din nou atunci cand afirmi acest lucru. De aceea, fii bland cu tine in ceea ce te priveste. Sterge lacrimile greselilor, ale slabiciunilor si insucceselor tale , de fapt imaginate, si aminteste-ti mereu ca: daca te-ai vedea pe tine insuti asa cum te vede Dumnezeu, ai zambi intr-una.”

13. Spune adevarul imediat ce il stii. Nu exista Adevar Absolut, in sens obiectiv, exista ceea ce este adevarat pentru tine – si acest lucru este extreme de important in propria viata. Nu ascunde de nimeni adevarul tau personal , sentimentele tale reale, experientele tale de viata – cel putin nu le ascunde de cei dragi sau de partenerul de viata. Nu te gandi ca, ascunzandu-l sau tinandu-l in frau, menajezi sentimentele altei persoane. De obicei facem acest lucru si din teama de a-i pierde.  Aceasta atitudine este exact opusul a ceea ce ne-ar aduce cel mai mare beneficiu si traim  izolati de exprimarea celor mai autentice sentimente, sperante, temeri si dorinte pe care le avem. Iar asta nu inseamna, in nici un fel, sa traiesti. Rosteste-ti adevarul , dar atenueaza-l cu vorbe linistitoare. Poti impartasi, cu blandete, cel mai dificil adevar.  Vreau sa spun ca, pentru a fi mai fericit decat Dumnezeu, trebuie sa mergi pe calea adevarului. Spune-le tuturor adevarul despre toate lucrurile, apoi traieste-ti adevarul, in orice moment, in orice fel si vei fi fericit pentru totdeauna, in inima ta – pentru ca adevarul face spiritul sa se avante in zbor, elibereaza minte, aprinde pasiunea si descatuseaza iubirea sufletului.

14. Vezi energiile, capteaza vibratia. Fii atent la energiile vietii.  Le primesti si le transmiti in permanenta. Energia pe care o vezi este numita lumina.  Energia pe care o auzi este numita sunet.  Energia pe care o simti este numita emotie, sentiment.  Rezoneaza energiile pe care le transmit, cu energiile pe care le primesti? Fericirea este cea mai inalta stare de rezonanta. Acest lucru inseamna ca fericirea nu e ceva care ne cade din cer, ci este ceva pe care il putem crea, creand rezonanta intre lumea ta launtrica si in lumea din afara ta. Invata sa te asculti pe tine insuti. Incearca sa absorbi tot ceea ce se intampla in spatiul tau. Apoi vezi ce se potriveste, si daca exista vreo nepotrivire, iesi tiptil din acel spatiu. Eu nu pot merge la un film, nu pot asculta o muzica, nu pot manca o hrana sau imbraca niste haine, si nici macar nu pot rosti cuvinte sau detine ganduri cu care nu rezonez. Tu poti simti aceste lucruri, poti sa-ti plimbi mana deasupra mancarii si sa simti ,literalmente, daca este buna pentru tine, acum, poti simti oameni si spatii si culori si… orice, doar daca le acorzi atentie. Si asculta, doar asculta. Stii ca ii poti face fericiti pe oameni doar ascultandu-i? Stii ca te poti face pe tine fericit doar ascultandu-i pe altii? Arta de a asculta este plina de recompense si bucurii. Fii atent la energie, capteaza vibratia, iar daca rezoneaza cu Cine Esti Tu si cu Cine Alegi Tu Sa Fii, contopeste-te cu ea si co-creaza cu ea. Dar daca energia si vibratia  nu sunt sincronizate cu Cine Esti Tu si cu Cine Alegi Tu Sa Fii, iesi din acea energie, nu cu duritate, ci cu indulgenta, cu bunavointa… dar cu fermitate. Daca le acorzi atentie energiilor si vibratiilor vietii, poti ajunge sa schimbi multe in viata ta – dieta, obiceiurile, imbracamintea, modul de a vorbi, grupul de prieteni, programele TV , cartile citite… Saluta aceste schimbari. Ele sunt primii pasi in calatoria ta spre fericire.

15. Zambeste. Zambeste cate 5 min. in fiecare zi, fara sa ai un motiv anume, si, in mod cert si categoric, zambeste larg  imediat ce ai un motiv.  Vreau sa spun ca trebuie sa zambesti mai mult. Zambetul are un efect transformator in bine.  De fapt, un zambet iti schimba vibratia corpului.  El modifica, din punct de vedere psihologic, chimia fiintei tale. El elibereaza endorfine, care au un efect vindicator. Este adevarat, e dovedit stiintific.

16. Canta. Vreau sa-mi promiti ca vei canta cel putin o data pe zi. Acest lucru va schimba totul. Cantatul conecteaza mintea cu inima si inima cu sufletul. Asadar canta. Canta sub dus, canta in masina, canta incetisor la urechea iubitei, canta tare in parc. Priveste lumina,zambete care apar.  Crezi ca ii poate rezista cineva  unei persoane care canta? Ce vreau sa spun este ca instrumentele si metodele cu ajutorul carora putem crea fericire sunt atat de elegant de simple, si nu costa nimic. Si ele se afla la indemana noastra. Despre ce este vorba practic? Sa daruiesti. Sa privesti. Sa asculti. Sa simti. Sa zambesti. Sa canti..

17. Sa stii ce sa faci cand lucrurile chiar merg prost. Desigur ca sunt perioade in care lucrurile chiar merg prost. Nici un fel de gandire pozitiva nu poate schimba aceasta stare de lucruri. Ce e de facut. In primul rand nu opune rezistenta la ceea ce se petrece. Persista lucrurile la care le opui rezistenta. Binecuvanteaza-le. Binecuvanteaza toti oamenii si toate intamplarile care te dezamagesc, care te coplesesc, care te asalteaza. Accepta si primeste energia acestei experienta de viata fiindca doar atunci o poti vindeca. Nu poti vindeca ceea ce nu iei in considerare. Aminteste-ti mereu acest lucru. In al doilea rand, aminteste-ti  ca factorii exteriori nu pot crea niciodata stari interioare. Drept urmare, oricat de rau ar sta lucrurile , lumea ta launtrica (inima, sufletul, mintea) nu pot fi afectate, in nici un fel, de ceea ce este in afara ta – cu exceptia situatiei in care tu decizi ca poate face acest lucru. Eu am devenit foarte intelept in abordarea vietii insasi.  Stiu acum ca toate lucrurile se intampla spre binele cel mai inalt, ca Universul e un loc prietenos, ca Dumnezeu e intotdeauna de partea mea si ca nu sunt niciodata singur cand ma confrunt cu incercarile si haosul din viata mea. Rostesc doua rugaciuni pe care le ador: “ Dumnezeul meu iubit, Iti multumesc astazi pentru ceea ce exista in lumea si in viata mea. Inima mea stie ca voi vedea durerea transformandu-se in bucurie, amaraciunea in incantare.”... “ Iti multumesc Doamne pentru ca ma ajuti sa inteleg ca aceasta problema a fost deja rezolvata pentru mine.” Ne aflam aici intr-o calatorie care nu are de-a face cu trupul ci cu sufletul. Fiecare pas de-a lungul drumului ma poarta catre Reunirea definitiva cu Dumnezeu, unde fericirea, pacea si iubirea fara sfarsit  isi au salasul. Iar atunci cand simti iubirea omniprezenta a Lui Dumnezeu – in tine si ca fiind tu – atunci vei fi mai fericit decat ai fost vreodata.

 

~ fragment  din cartea  ‘Mai fericit decat Dumnezeu’ de Neale Donald Walsch, autorul celebrelor volume “Conversatii cu Dumnezeu”-  Editura For You

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:06

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi