Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Constienta unimii, familia si echilibrul primei chakre Pixabay.com
Scris de  Caroline Myss, Ph. D. Publicat în Despre unime
06
Mar

Constienta unimii, familia si echilibrul primei chakre

Combinarea dintre Chakra Unu sau Chakra Tribala (Muladhara), Taina Botezului si Sefirotul Shekhinah.

Puterea creata de aceste forte arhetipale transmite in energia noastra si in sistemele noastre biologice adevarul sacru: Toate sunt Una. Suntem interconectati cu intreaga viata si unii cu altii. Fiecare dintre noi trebuie sa invete sa respecte acest adevar. Conectandu-ne la energia oricareia dintre aceste forte arhetipale, ne conectam la acest adevar. Chakra Tribala rezoneaza cu nevoia noastra de a respecta legaturile de familie si de a avea un cod al onoarei in noi insine. Mai intai intalnim adevarul Toate sunt Una in cadrul familiei biologice, invatand sa respectam "legatura de sange". Familia voastra poate sa va invete in biserica sau in sinagoga: "Suntem toti parte dintr-o singura familie Divina. Toate sunt Una. Legatura voastra cu familia biologica este simbolica/reprezentativa pentru legatura voastra cu oricine si cu orice inseamna viata. Dupa cum spune Thich Nhat Hanh, noi "inter-suntem". Incalcand aceasta legatura, de exemplu, considerand ca cei care sunt diferiti de noi sunt mai putin decat noi, creeaza conflict in spiritul nostru si, prin urmare, si in corpul nostru fizic. Acceptarea si actionarea in spiritul adevarului fundamental "Toate sunt Una" este o incercare spirituala universala.

In Taina Botezului o familie creeaza doua legaminte. Mai intai accepta responsabilitatea fizica pentru noua viata care s-a nascut in mijlocul ei si, in al doilea rand, toti membrii sai accepta responsabilitatea de a preda copilului pincipiile spirituale. Indeplinirea acestor responsabilitati creeaza o fundatie solida a credintei si a adevarului pe care se poate baza de-a lungul vietii.

Pentru un adult, Taina Botezului ca simbol poarta alte doua angajamente. Mai intai noi avem nevoia spirituala de a accepta deplin familia noastra de origine ca fiind "aleasa de Divinitate" pentru a ne invata lectiile de care avem nevoie in aceasta viata. Apoi, ne dedicam acceptarii responsabilitatii pentru a trai in mod onorabil ca membru al tribului, de a face altora ce am vrea sa ne faca ei noua si pentru a respecta intreaga viata pe Pamant. Indeplinind aceste doua angajamente, in esenta ne botezam noi insine, ne respectam si ne onoram viata. Renegarea acestui legamant prin felul in care privim familia de origine in termeni negativi, de exemplu, consuma foarte multa putere din sistemul nostru energetic, pentru ca se opune adevarului inalt din acest sistem energetic.

Sefirotul Shekhinah, al carui nume inseamna "prezenta divina", este constiinta Divina ce creeaza si proiecteaza comunitatea mistica a lui Israel. Dintr-o perspectiva simbolic universala, constiinta Divina creeaza si protejeaza toate triburile rasei umane. Shekhinah este, deasemenea, o poarta catre Divin: "Cel ce vrea sa intre, intra prin aceasta poarta."(Zohar 1:7b) - una din cele mai potrivite descrieri, deoarece Shekhinah rezoneaza cu Chakra Unu sau Chakra Tribala a sistemului energetic uman. Pentru a ne inalta in adevarul spiritual ea sugereaza ca mai intai trebuie sa ne respectam familiile si toate comunitatile omenesti.

Sursa: Anatomia spiritului, Cele sapte stadii ale puterii si vindecarii - Caroline Myss, Ed. Cartea Daath

(3 voturi)
Ultima modificare Joi, 09 Martie 2017 20:59

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi