Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  eugenia

poartafrumoasaAcceptarea Umbrei este poarta catre Dragoste.
“Umbra este partea care nu ne place din noi: frica, lacomie, furie , razbunator, rautacios ,egoist, manipulator, lenes, dominator, ostil,urat,fara valoare, meschin, carcotas, slab, care critica, afectat, ascuns..etc.. Toti le avem, deoarece la nivel de AND noi interactionam. AND-ul este multidimensional..  Ne este frica sa acceptam ceea ce nu ne place deoarece familia si societatea ne-a invatat asta.

Tanjim sa vedem Lumina si sa traim in frumusetea sinelui nostru superior, dar asta nu are valoare fara sa integram Totalitatea a ceea ce inseamna noi insine. Umbra, partea intunecata din noi, este aceea care pazeste trecerea spre adevarata libertate. Daca nu o puteti vedea, intrebati-i pe membrii familiei sau pe cei cu care lucrati. Ei o sa v-o arate. Oglinda iti arata unde tu nu te iubesti. Daca nu doresti sa auzi adevarul, nu te poti transforma.

A accepta un aspect din sinele uman inseamna a-l iubi, nedandu-i o importanta mai mare sau mai mica. Nu e suficient sa spui “Am asta sub control” ci  sa fii deschis sa intelegi  ce poti invata de la acel aspect.  Cand nu te accepti pe tine in totalitate, nu ai rabdare cu altii care isi arata imperfectiunile . Devii intolerant si incepi sa judeci. Atunci cand acuzam pe altul vedem un aspect pe care nu l-am iertat in noi insine si il negam. Cand accepti o anumita trasatura care este in tine, alti oameni care au aceeasi caracteristica nu se pot bransa la tine. Atunci ei sunt liberi sa se bucure de tine si tu sa te bucuri de ei.

 “Sa incetam sa ne ascundem noi insine de noi insine. Sa iesim din autoamagire.”
Orice aspect din noi are un Dar. Fiecare emotie si fiecare trasatura pe care o avem ne ajuta, aratandu-ne drumul spre Iluminare, spre Unime. Umbra exista pentru a ne indica locul unde suntem incompleti.
De exemplu: ura este un mecanism de aparare care te protejeaza de respingerea celor pe care-i iubesti. Ura este catalizatorul pentru calatoria spirituala si un impuls sa cauti propriul adevar launtric. Depresia este rezultatul lipsei de iubire. Depresia te motiveaza sa inveti Iubirea.

Deoarece suntem fiinte intr-un Univers holografic, fiecare dintre noi poate manifesta fiecare trasatura pe care o vede. Noi suntem tot ceea ce admiram, tot ceea ce vedem, tot ceea ce judecam. Continem intreaga lume in interiorul nostru. A fi pe deplin uman este de a gasi dragostea si compasiunea in interiorul nostru. Acceptarea totala a sinelui uman. Umbra este aici, acum, pentru ca sa ne invete dragostea, compasiunea si iertarea,  pentru noi insine si pentru ceilalti .

Intelegem ca Umbra ne-a facut un mare serviciu: ne-a condus spre evolutia noastra personala!

In Umbra ne-am inmormantat puterea, competenta si autenticitatea. Cind aducem la lumina partile intunecate (ele sunt intunecate cand le innabusim, cand le ascundem), cand le descoperim darurile secrete si le binecuvantam, ele se transforma. Atunci devenim liberi ! (pentru ca tot ceea ce nu accepti, la tot ce opui rezistenta, devine mai puternic si te stapineste. Cand nu permitem unor parti din noi sa existe, cheltuim energie uriasa pentru a nu lasa sa iasa la suprafata).

O data acceptata, Umbra poate fi vindecata. Cand este vindecata, ea devine Dragoste!”

pasaje  preluate din cartea “Partea intunecata a cautatorilor de Lumina”-de Debbie Ford

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:19

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi