Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walschj
16
Mar

Adevarata natura a Lui Dumnezeu

fetitadumnezeuCu siguranta ca cel mai mare mister al tuturor epocilor a fost identitatea Lui Dumnezeu.
Nu a fost un mister pentru ca Dumnezeu a dorit sa-l pastreze ca pe un mister. A fost un mister pentru ca omenirea a vrut sa fie asa. (sau cel putin anumite parti din omenire)


Specia noastra a investit enorm de mult continuand sa si-L imagineze pe Dumnezeu in anumite feluri si imagini. Majoritatea oamenilor se gandesc la Dumnezeu ca la un fel de fiinta umana gigantica ; un ‘Noi’ infinit, mai puternic si mai intelept. Multi oameni si multe religii I-au atribuit chiar si un gen (masculin) si diverse trasaturi caracteristice.

Se spune ca acum nu mai sunt multi oameni care cred in aceste idei, dar ca asemenea ganduri sunt mai bune decat nimic. Mintea are nevoie de ceva de care sa se agate, ceva pe care sa-l poata conceptualiza si vizualiza. Si daca oamenii nu cred literalmente aceste lucruri, atunci, ce cred ei?
Daca ar fi sinceri, cred ca cei mai multi oameni ar spune ca nu stiu ce sa creada despre natura exacta, infatisarea sau trasatura caracteristica a Lui Dumneeu.

Imi place sa spun povestea unei fetite de sase ani, care statea la masa din bucatarie, preocupata sa lucreze cu o hartie si niste creioane colorate. Induiosata de aceasta scena, mama ei , prinsa in propria-I activitate, a intrebat-o: “ Ce desenezi acolo, dovlecel?”
“Pe Dumnezeu” i-a raspuns copila fara sovaiala.
“Aaa, scumpa mea, ce dragut!” a zambit mama, ‘dar stii ca nimeni nu stie, cu adevarat, cum arata Dumnezeu.”
“Ei bine” a ciripit copila, “stai putin sa termin…”

Discutand despre adevarata identitate a Lui Dumnezeu, l-as descrie pe Dumnezeu astfel:

Dumnezeu nu este o Superfiinta din Cer, cu aceleasi inclinatii si nevoi emotionale ca fiintele umane, inclusiv nevoia de iubire si de razbunare. Dumnezeu este Energia  Esentiala a Vietii. S-ar putea sa vrei sa dai acestei energii numele de Inteligenta Pura.

Inteligentei nu-I pasa daca tu crezi sau nu in ea. Ei nu-I pasa daca tu o folosesti sau nu, in mod intentionat. Daca o folosesti in mod intentionat, ei nu-I pasa cum anume faci acest lucru. Ea nu emite nici o judecata despre toate astea. De fapt, ea nu judeca absolut nimic.

Inteligenta Pura nu vrea nimic, nu are nevoie de nimic, nu cauta nimic. Ea pur si simplu Este. Ea exista intr-un mod care ii permite Ei Insasi sa fie folosita. Ea face acest lucru, Ea permite acest lucru, Ea face ca acest lucru sa fie posibil, plasandu-se pe Ea Insasi in interiorul Tuturor Lucrurilor."

Oriunde privesti vei gasi Inteligenta Pura. Ea este fundamental tuturor lucrurilor care exista. Fulgii de nea reflecta Inteligenta Pura. Cei mai minuscule atomi reflecta Inteligenta Pura. Cele mai mari dungi de pe cerul noptii reflecta Inteligenta Pura. Procesul Vietii Insasi, la fiecare nivel observant, reflecta Inteligenta Pura.
Inteligenta pe care o numesc aici Inteligenta Pura poate fi folosita – este folosita – la fiecare nivel al vietii, de catre Viata Insasi. Tu folosesti aceasta energie, tu focalizezi aceasta energie, in fiecare secunda a fiecarui minut al fiecarei ore a fiecarei zile… de obicei, fara sa stii de ea.

Faptul ca aceasta energie exista si modul in care este focalizata – fiind, astfe, folosita in avantajul personal al cuiva – este ceea ce a fost numit ‘secretul’. A fost realizat un film care poarta exact acest nume.
Aceasta energie pe care o numesc Inteligenta Pura – si care, iti spun eu, este un alt nume pentru Dumnezeu – nu are nici o parere despre nimic. Si asta , pentru ca Ea nu are nevoie de nimic. Ei nu-I trebuie absolut nimic, pentru simplul motiv ca Ea este tot ceea ce exista, absolut in orice forma.

Acest lucru include nu doar lucrurile fizice, ci sip e cele metafizice. Include toate aspectele spiritual e si tot ceea ce, in orice forma, pur si simplu , ESTE… inclusiv gandurile, emotiile, sentimentele, ideile – si, da, gaurile negre din Spatiu.

Gandeste-te la asta. Daca Dumnzeeu este cu adevarat tot ceea ce exista, in orice forma, de orice fel, oare ce ar putea dori sau i-ar trebui sau ar mai putea pretinde? De ce ne-ar pedepsi pe noi Dumnezeu pentru ca nu-I dam ceea ce ne imaginam ca doreste sau ca Ii trebuie Lui?

Raspunsul la aceste intrebari este evident. El nu trebuie discutat cu multe detalii fiindca logica simpla ni-l dezvaluie .Astfel, oportunitatea care sta in fata noastra si in fata tuturor fiintelor constiente, este sa foloseasca Energia Esentiala a Energiei Inteligentei Pure , in modul in care aceasta a fost conceputa sa fie folosita.

Nu tot ce exista in Univers poate folosi in mod constient aceasta Energie Esentiala. Adica avand o deplina constienta de sine si prin intentie. Doar acele elemente ale Vietii Insasi care sunt constiente de sine. Si nu chiar toate elementele vietii care sunt constiente de sine pot folosi Energia Esentiala in mod constient. Nu este doar o chestiune ce tine de starea de a fi constient, ci si de nivelul de constiinta pe care l-a atins o fiinta sau o specie. De exemplu un caine, desi e foarte inteligent, nu este suficient de constient de sine  pentru a fi capabil sa foloseasca Energia Esentiala prin intentie.

Fiintele umane sunt nu doar constiente de ele insele, dar sunt constiente si de faptul ca sunt constiente – si, astfel s-au ridicat cel putin la al Doilea Nivel de Constiinta.  Acest nivel de constiinta le permite fiintelor constienta sa se observe pe ele insele si chiar sa observe ca se observa pe ele insele. Adica, noi putem sa stam ‘in afara noastra’ si sa ne urmarim pe noi insine, facand ceea ce facem si gandind ceea ce gandim si spunand ceea ce spunem.

Ba chiar ne putem observa pe noi insine in timp ce ne observam pe noi insine. Putem face un pas inapoi, in usa constientei, privind atat inainte, cat si inapoi – si, conform unora, pana la urma descoperindu-ne si traind experienta Sinelui nostru Divin si Sacru.”


~ fragment din cartea ‘ Mai fericit decat Dumnezeu ‘ de Neale Donald Walsch

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:06

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi