Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Neale Donald Walsch

Neale Donald Walsch

Neale Donald Walsch (deasemenea cunoscut ca Neale Marshall-Walsch) este celebrul autor american al seriei de cărți Conversații cu Dumnezeu. Seria este compusă din: Conversații cu Dumnezeu (vol 1-3), Prietenie cu Dumnezeu, Comuniune cu Dumnezeu, Noile revelații, Dumnezeul de mâine, Ce vrea Dumnezeu, Acasă cu Dumnezeu: într-o viață care nu se termină niciodată, Mai fericit decât Dumnezeu și Când totul se schimbă, schimbă totul. Cărțile sunt considerate redefinitorii pentru conceptul de Dumnezeu și că au schimbat paradigmele despre Dumnezeu din toate colțurile lumii. 


Neale Donald WalschÎncă din copilărie, Neale Donald Walsch a fost într-o continuă călătorie spirituală și religioasă și a fost întotdeauna apreciat pentru înțelepciunea care îi depășea mereu vârsta și curiozitatea nativă de nestăvilit. Aflat într-o perioadă tulbure a vieții sale, în neliniștea sa, într-o zi a pus o întrebare lui Dumnezeu: „Ce trebuie să fac ca viața să meargă?”.Această întrebare a declanșat o călătorie spirituală personală ce astăzi  impactează întreaga lume. În cărțile sale, Dumnezeu îi răspunde la întrebări cu o voce caldă și blândă, întrebări ce reflectă criza existențială a omului modern. Conversația care a durat luni întregi a condus la publicarea a 28 de cărți, traduse ulterior în 37 de limbi, spre beneficiul întregii lumi.

El și soția sa, inspirați de avalanșa de mesaje pe care au primit-o în urma publicării cărților, au creat „Fundația Conversații cu Dumnezeu”, o organizație educațională nonprofit dedicată să inspire umanitatea să facă trecerea de la frică și negativitate la forțele pozitive ale vieții.

Copilăria și tinerețea

Neale Donald Walsch s-a născut în Wisconsin, Milwakee pe data de 10 septembrie 1943 și a fost crescut de către familia sa în spiritul romano-catolic, familia încurajându-i călătoria spre adevărul spiritual.
A studiat în cadrul unui liceu catolic și a exprimat un interes mai mult decât neobișnuit asupra întrebărilor legate de viață și religie, atrăgând atenția asupra sa a profesorilor și familiei, care se întrebau de unde provine o așa înțelepciune. Preotul parohiei s-a ocupat îndeaproape de el, pentru că o așa curiozitate spirituală să nu rămână nealimentată. În ședințe săptămânale, Walsch era încurajat să pună tot mai multe întrebări la care i se răspundea personal.

În jurul vârstei de 15 ani, mânat de nevoia interioară de a afla tot mai multă cunoaștere,  Neale Donald Walsch și-a extins interesul cercetărilor către celelalte religii și credințe și a studiat Biblia, Rig Veda și Upanishadele.

Ulterior s-a înscris la Universitatea din Wiscounsin pentru a urma studii superioare, dar inima nu îl chema către academică, motiv pentru care a renunțat la studii și s-a angajat la 19 ani în primul său loc de muncă într-un post de radio.

Viața și cariera

Neale Donald Walsch a avut o carieră schimbătoare și a ocupat de-a lungul timpului multe funcții de genul director de programe la post de radio, reporter de ziar, editor manager și relații cu publicul în sistemul de învățământ public. Ulterior cariera sa s-a finalizat cu înființarea propriei firme de PR și marketing.
•    În 1990 s-a mutat în Oregon pentru a da vieții sale un nou sens, dar din păcate necazurile nu au încetat și în urma unui accident de mașină, a rămas cu gâtul rupt.

•    În acest moment al vieții sale, fiind fără un loc de muncă, a trebuit să-și repornească viața de la zero, să găsească un loc unde să locuiască și o sursă de venit din care să-și plătească facturile. A început prin a vinde conserve de aluminiu pentru a face rost de bani pentru mâncare și pentru a-și plăti chiria unui cort amplasat în aer liber, într-un parc public.

•    În 1992, într-un moment de disperare, Neale Donald Walsh s-a trezit în mijlocul nopții  și a început să scrie o scrisoare furioasă lui Dumnezeu în care îl întreba „Ce trebuie să facă să-și facă viața să funcționeze?” . Scrisoarea sa a primit răspunsul Divin sub forma unei voci calde și blânde. Vocea îi răspundea la întrebările pe care le punea pe hârtie.

•    Conversațiile au durat mai multe săptămâni, iar Walsch se trezea mereu în mijlocul nopții să pună întrebări și să scrie răspunsurile. Aceste notițe au devenit ulterior cele mai bine vândute cărți „Conversații cu Dumnezeu”.

•    În 1995, primul volum  „Conversații cu Dumnezeu” a fost publicat și a devenit imediat cea mai bine vândută carte la nivel internațional (conform  statisticilor New York Times, pentru 135 de săptămâni). Cartea îl redefinește pe Dumnezeu și schimbă paradigmele spirituale pe întregul glob. Alte șase cărți de-ale lui Walsch publicate ulterior,  s-au bucurat de același succes. În total a publicat 28 de cărți traduse în 37 de limbi.

•    Tot în 1995, Neale Donald Walsch a fondat ReCreation Foundation Inc. prin care promovează pe tot globul mesajele din „Conversații cu Dumnezeu”.

•    În 2003, Neale Donald Walsch fondează Humanity’s Team, o mișcare spirituală internațională, care promovează unul din cele mai importante și mai pacifiste mesaje spirituale ale tuturor timpurilor, detaliat în scrierile sale: Suntem cu toții una, una cu Dumnezeu, una cu viața. Mesajul unimii este răspandit în lumea întreagă prin organizații nonprofit reprezentante ale Humanity’s Team. Humanity’s Team sustine unitatea în diversitate, onorează diferențele și unicitatea, respectă Dumnezeul fiecărei religii și credințe, ia în considerare fiecare punct de vedere. Consideră că toate căile duc la Dumnezeu, una nu este mai bună comparativ cu alta, decât diferită. Crede că acest punct de vedere are puterea să schimbe umanitatea și să reducă ura, violența și discriminarea în lume. Viziunea lui Neale Donald Walsch este o expansiune și unificare a tuturor teologiilor pentru a le conferi o mai mare putere și relevanță în zilele noastre.

•    În 2003, Neale Donald Walsch a scris scenariul filmului „Indigo” în care joacă alături de James Twyman. El relatează povestea fictivă a unui bunic (Walsch), salvat de către nepoata sa, care este un copil indigo.

•    Filmul Conversații cu Dumnezeu a fost distribuit către public vineri, 27 octombrie 2006 in USA. Filmul surprinde contextul tragic, în același timp transformator din viața autorului care a determinat apariția cărților Conversații cu Dumnezeu și modul în care viața sa s-a schimbat odata cu apariția primului volum.

•    În 2009, alături de noua sa soție poeta Em Claire, fondează rețeaua „Schimbând schimbarea” ca o extensie a comunicării inițiate în cadrul cărții sale: „Când totul se schimbă, schimbă totul.” (2009)

•    În 2011, lansează website-ul „Conversația globală” după publicarea cărții „Furtuna dinaintea calmului” (2011). Website-ul conține o serie de bloguri și comentarii ale utilizatorilor care au rol de conținut al conversației globale la care participă întreaga umanitate. Website-ul publică deasemenea materiale ale unor scriitori celebri din spiritualitate de genul Gary Zukav, Barbara Marx Hubbard, etc.

•    Din scrierile lui Neale Donald Walsch mai fac parte și cărțile: Conversații cu Dumnezeu: un dialog neobișnuit (1995), Conversații cu Dumnezeu pentru adolescenți (2001), Meditații din Conversații cu Dumnezeu (2005), Singurul lucru care contează (2012), Ce a spus Dumnezeu (2013), Mesajul lui Dumnezeu către lume: M-ați înțeles greșit cu toții (2014), etc.


Activitatea principală

Cea mai proeminentă muncă a vieții lui Neale Donald Walsch este considerată seria de cărți „Conversații cu Dumnezeu” și cele 28 de cărți publicate. Activității publicistice i s-au adăugat conferințe, workshopuri și seminarii, seri de meditație și satsang pe care Neale Donald Walsh le-a susținut în lumea întreagă.

Viața personală

Și în plan personal, viața lui Neale Donald Walsch a fost la fel de schimbătoare, a fost căsătorit de 4 ori până în prezent și are în total 9 copii. 
Soția actuală este poeta Em Claire cu care locuiește în sudul statului Oregon.

Sursa: http://www.thefamouspeople.com/

In Romania cartile lui Neale Donald Walsch sunt publicate de catre editura For You si editura Daksha.

Vizitati si: 
Site-ul personal al lui Neale Donald Walsch
Blog Neale Donald Walsch

{widget:social-share-button}

Sponsor principal

Articole pe categorii

Articole noi