Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch
21
Oct

Cum ar fi Dumnezeu daca ar aparea ca o persoana astazi?

trandrosualbiCând am fost un copil am avut o fascinație profundă pentru Dumnezeu . Cum era , m-am întrebat ? Unde a trăit ? Știu că ideile mele despre Dumnezeu ca a fi un om care trăieste undeva în cer, au fost produse de copilăria mea  într -o familie romano-catolică . Acum stiu că Dumnezeu nu este limitat la a fi un " el " sau o " ea ", si ca Dumnezeu apare în orice formă  în care Viața însăși se manifestă .

Totuși , am subliniat ideea că există unele atribute ale lui Dumnezeu . Mă întreb , uneori , în cazul în care Dumnezeu ar alege să apară ca o ființă umană , care ar fi aceea ? Ce fel de personalitate ar fi Dumnezeu ?

Întrebările mele cu privire la acest lucru au răspuns în cartile Conversații cu Dumnezeu (CCD), dialog în care au fost date Cinci Atitudini ale lui Dumnezeu ( CCD - Cartea 1 , pag. 65-66 . ) .

" În momentul  cunoasterii totale de tine insuti ( acest moment ar putea veni peste tine în orice clipa ) , tu , de asemenea , te vei simți ca și Mine mereu  " mi-a spus Dumnezeu . Și in ce fel e asta? Si Dumnezeu a raspuns : " total plin de bucurie , iubire , acceptare , binecuvântare și recunostinta . "

Acest lucru este , am aflat mai târziu în dialog , modul în care Sufletul se simte întotdeauna la fel de bine . Asta se datorează faptului că Sufletul oamenilor și esența lui Dumnezeu este unul și același lucru . Deci, Sufletul nostru este întotdeauna complet vesel , iubitor , in acceptare , in binecuvântare și recunoscător . Trucul este de a aduce corpul nostru și mintea noastră în aliniere cu natura lăuntrică a Ființei noastre .

Sufletul este întotdeauna plin de bucurie pentru că Bucuria este ceea ce este Sufletul ( și ceea ce Dumnezeu ) . Dumnezeu este ceea ce am putea numi , in lipsa unei descrieri mai tehnice  , " bucurie pură . " Eu înțeleag că Dumnezeu este energie pura , desigur . Energia pe care o numim Viata. Dar ca ce simțiți această energie ? Asta e întrebarea . Și răspunsul este : Bucurie pură . Energia se simte ca Bucurie Pura . Fericire. Sau ceea ce unii mistici o numesc " BLISS "

Pentru că sufletul este întotdeauna într- o stare de beatitudine , sau bucurie pura , el este întotdeauna iubitor . Așa cum este Dumnezeu . Dumnezeu iubeste totul , pentru că Dumnezeu este atât de încântat de sine! Nu este nimic care există în afara lui Dumnezeu , nimic care "nu este Dumnezeu , " și astfel , tot ceea ce de care Dumnezeu este fericit și entuziasmat există în Dumnezeu - și tocmai pentru că există în Dumnezeu , Dumnezeu este fericit de asta !

Și astfel , Dumnezeu este veșnic iubitor . Dumnezeu iubeste totul despre viață, pentru că Dumnezeu este viața însăși , exprimându-se pe Sine . Dacă esti cu totul vesel tot timpul , tu , de asemenea , ai fi total iubitor . Cu siguranta .

Dar , s-ar putea spune ,  cum poate fi cineva complet vesel tot timpul ? Uită-te la lumea din jurul nostru .

Trucul este de a vedea lumea așa cum este - așa cum este ea - și nu așa cum pare a fi . ( Pentru a afla mai multe despre acest lucru va rugam sa cititi cartea Comuniunea cu Dumnezeu , care prezintă în detaliu cele Zece Iluzii ale oamenilor . ) Acesta este modul în care Dumnezeu vede lumea , și de aceea Dumnezeu este întotdeauna complet plin de bucurie , și asta face ca Dumnezeu să fie total iubitor.

Pentru că Dumnezeu este cu totul iubitor , Dumnezeu este in  totala acceptare -  iubirea pura  nu respinge  nimic . Iubirea pura este necondiționată . De fapt , toată dragostea e neconditionata . Ceva mai puțin decât atat  nu este iubire , ci o versiune contrafăcută  .

Pentru că dragostea este neconditionata , ea acceptă totul . Ea face acest lucru prin a nu face nici un fel de judecăți de valoare . Ea nu denumeste  un lucru " bun " și altul un lucru " rău’. Un lucru pur și simplu " este ". Aceasta este ceea ce CCD numește " Isness , " și Isness nu are nici o bunătate sau răutate.

În cazul în care am avea probleme în viețile noastre este pentru ca am etichetat un lucru cu „bun” sau „rau”. Noi facem judecăți de valoare , iar aceste hotărâri creaza dificultăți enorme pentru mai multe motive - nu în ultimul rând este că ne reține de a le modifica . Într-o zi am numi un lucru " bun ", și a doua zi am numi același lucru " rău ", în funcție de ceea ce judecam servește scopurile noastre sau nu .

Permiteți-mi să vă dau un exemplu simplu .

Ploaia .

Într-o zi numim ploaia bună , a doua zi o numim rea . Totul depinde de faptul dacă plouă pe recoltă noastre sau ploua pe parada noastra .

Uciderea este un alt exemplu . Credem ca avem dreptate absoluta sau ca gresim in mod absolut  în jurul acest lucru, dar adevărul este că nu  vom putea limpezi  mintea noastră până când nu vom cunoaște și înțelege pentru ce este  uciderea . Uciderea în auto - apărare , ca un exemplu , nu poate fi numita " buna ", dar cei mai mulți oameni și societățile sunt de acord că nu este " rea . " Deci găsim un al treilea cuvânt . Acesta poate fi , să spunem , " legal " sau " necesar ".

Asta înseamnă că este necesar pentru  noi să facem ceea ce vrem să facem .

Aceasta se datorează faptului că din acest raționament rezulta ca noi  numim „ aparare” fiecare dintre atacurile noastre catre o alta persoana . În acest fel , avem justificare morala .

Totusi, ce-ar fi daca nimic din aceasta lume nu ar trebui sa fie justificat moral? Aceasta este starea în care Dumnezeu trăiește . Pentru că Dumnezeu nu simte nevoia de a justifica moral ( sau condamna ) nimic , Dumnezeu poate fi în acceptare totala. Dar cum poate Dumnezeu să fie într-un asemenea loc ? Usor . Din moment ce Dumnezeu este totul în toți , nimic nu-L poate răni , deteriora sau distruge pe Dumnezeu . Si din moment ce nimic nu poate răni , deteriorarea sau distrugerea Dumnezeu , Dumnezeu nu are nevoie să -l judece .

Prin urmare ,  experiența lui Dumnezeu este un lucru pur și simplu de A Fi - Este. Deci , este experiența de Dumnezeire.
Dacă vrem cu adevărat experiența a ceea ce este de a fi voia lui Dumnezeu , vom începe prin eliminarea completa a judecăților noastre . Acum, acest lucru va fi dificil pentru noi să facem , atâta timp cât trăim în interiorul celor zece Iluzii ale oamenilor . Singura modalitate de a scăpa de judecățile noastre este de a scăpa de iluziile noastre .

Cartea ‚Comuniunea cu Dumnezeu’ ne dă întregului proces prin care putem face acest lucru . E o carte puternica.  

După ce am devenit , ca Dumnezeu , in starea de acceptare totala , vom trece la următorul nivel al Dumnezeirii , care este de a fi  complet in starea de binecuvântare . Acesta este locul unde Dumnezeu se află tot timpul . Dumnezeu acceptă nu numai ceea ce " este " în fiecare moment , Dumnezeu binecuvântează Totul.

Cand binecuvântezi ceva înseamnă să-i dai cea mai buna energia . Cel mai mare gând al tău . Cea mai grandioasa dorința . Trimiti cea mai buna  energie unui lucru atunci când îl binecuvântezi - și acest lucru este ceva fizic, la propriu, chiar adevarat, nu doar ceva conceptual sau filosofic .

Energie vietii poate fi miscata , și facem acest lucru tot timpul cu gândurile noastre . De asemenea, o facem cu cuvintele și acțiunile noastre . Gând , cuvânt și acțiune sunt cele trei instrumente de creație ( CCD - Vol 1 ) . Cu aceste dispozitive noi cream , și co- cream cu alții , experiența noastră individuală și colectivă . Suntem producătorii, literalmente, ai lumii din jurul nostru .

Acesta este motivul pentru care cartea Noile  Revelatii spune că orice comportament începe de la  convingeri - și că aceste credințe trebuie să se schimbe , dacă vrem cu adevărat să se schimbe lumea . Interesant ca nici unul dintre cei care  spun că vor să schimbe lumea - lideri politici internaționali și lideri religioși din întreaga lume – nu vorbește foarte mult în acești termeni . Liderii politici nu vorbesc despre convingeri deloc , iar liderii religiosi vorbesc ca ceilalti sa-si schimbe convingerile  , dar insistă că , ei înșiși, au dreptate in toate  credințele lor . Apoi, ei neagă că acest lucru este exact ceea ce face ca lumea să fie un loc periculos .

Adevăratul Maestru binecuvântează toate acestea ,  nu  condamnă . Și astfel , adevăratul Maestru  transformă , prin impactul energetic sau binecuvântare, starea în sine . Acesta este motivul pentru care Binecuvântarea, și nu  condamnarea , este cel mai mare secret spiritual . Acesta este motivul pentru care toti Maestrii au spus , fiecare în felul lor și cu propriile lor cuvinte , " nu judeca , și nici nu condamna” . Pentru că ceea ce ați judecat , te va judeca , și  ceea ce tu condamni , te va condamna , și ceea ce vei binecuvânta , te va binecuvânta . " Deci, Maestrii practica intotdeauna  binecuvantarea, niciodata condamnarea.  

Deci , Dumnezeu este întotdeauna complet recunoscător , pentru ca mulțumirea este experiența lui Dumnezeu recunoscandu-se pe Sine insusi . A recunoaște înseamnă a " re - cunoaste , " care inseamna „ a sti  din nou . " Când Dumnezeu se cunoaște pe sine din nou ( ceea ce face  Dumnezeu în fiecare moment pretios de Acum ) , Dumnezeu devine din nou plină de bucurie , și ciclul glorios  al vieții ,care este viața însăși, continuă , așa cum a fost, asa cum este si va fi, o lume fără sfârșit .

Acestea sunt cele cinci Atitudini ale lui Dumnezeu , și ele sunt cele cinci atribute ale sufletului uman . Când ne permitem ca aceste caracteristici sa ne umple mințile și inimile noastre , atunci am devenit după Voia lui Dumnezeu . Întreaga noastră viața se schimba, asa cum se schimba si viețile celor din jurul nostru . Viata din jurul nostru nu o putem ajuta, dar ea se schimba atunci când o simtim ca si Dumnezeu. Și bucurie, dragoste , acceptare , binecuvântare , și recunostinta este ceea ce simte într-adevăr Dumnezeu .

Lucrul minunat despre aceste cinci Atitudini de evlavie este nu numai ca o produc si o creeaza pe cealalta, dar că acestea pot fi rulate si în sens invers . Putem incepe cu Recunoștință la fel de bine cum se poate începe cu Bucurie . Oricum , în cazul în care sentimentul este exprimat pe deplin, prima piesa de domino cade , și tot restul o urmeaza .

Am încercat de a suprapune aceste Cinci Atitudini ale lui Dumnezeu în viața mea de zi cu zi . Pentru mine este uneori mai ușor să încep cu recunoștință . Uneori, când mă trezesc dimineata , sau în timpul zilei când am întâlnit niște vești foarte nedorite sau in momentul de față, este greu pentru mine de a " intra în bucurie . " Eu pur și simplu nu pot  să simt asta , indiferent cât de mult as încerca . Dar Recunoștință pentru mine a fost o adevarata cheie . Eu pot manifesta Recunostinta , chiar și pentru momente sau evenimente care nu-mi sunt agreabile în mod special , pentru că știu că toate lucrurile conduc la cel mai mare bine al meu .

Nimic din ceea ce se întâmplă în viața mea nu se întâmplă fără scop bun . Totul este perfect , și când pot " vedea perfecțiunea " ( ceea ce CCD mă invită să fac ) , am văzut Gratia lui Dumnezeu , și eu știu că există un motiv mai mare și că toate lucrurile sunt bune și că totul mă coduce la cea mai inalta expresie a  Cine Sunt Eu cu adevărat .

Ganditi-va la asta ca la ce face un om de știință în laboratorul său . Nu este nimic din ce se întâmplă în acel laborator , care nu este un succes sau un rezultat bun . Chiar și așa - numitele rezultate proaste sunt rezultate bune , care conduc  stiinta mai aproape de adevăr și la rezultatul care este dorit .

Suntem toți oamenii de știință cerești , creând ceva cu totul magnific în laboratorul numit Viata . Suntem creatorii  de Noi Inșine . Și nu există sa gresim . Nici nu există sa nu putem ajunge în cele din urmă acolo unde dorim să mergem - adica din nou la unirea totală cu Tot Ceea Ce Este . Ceea ce inseamna   Acasă la Dumnezeu .

Când știm acest lucru , atunci când  credem profund  și  îmbrățișam complet asta , găsim harul de a trece prin viața noastră - și orice clipă din viața noastră - cu bucurie , dragoste , acceptare , binecuvântare și recunoștință . Și când facem asta , ne schimbam viețile noastre și a celor ale căror vieți le atingem . Și prin asta, vom schimba cu adevărat lumea .


articol scris de Neale Donald Walsch, la 14 oct. 2013, in seria 'Interpretand Conversatii cu Dumnezeu"

sursa Global Conversation http://www.theglobalconversation.com/blog/?p=6785


Traducere: Eugenia Berdan

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:06
Mai multe din această categorie: « Poti face ceva… chiar acum O Lume Noua »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Articole pe categorii

Articole noi