Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de  Neale Donald Walsch

celedouamariamagiri" Prima mare amagire a omului este ca lui Dumnezeu ii pasa, intr-un fel sau altul,  de ceea ce faci tu.

Daca tu crezi ca Dumnezeu este cel care creeaza si care decide toate lucrurile in viata ta, gresesti. Dumnezeu este observator, nu creator. Si Dumnezeu e gata sa te ajute sa-ti traiesti viata, dar nu in modul in care te-ai astepta tu.

Functia lui Dumnezeu nu este sa faca sau sa desfaca circumstantele sau conditiile vietii tale. Dumnezeu te-a creat pe tine dupa chipul si asemanarea Lui. Tu ai creat restul prin puterea pe care Dumnezeu ti-a dat-o. Dumnezeu a creat procesul vietii si viata insasi asa cum o cunosti. Totusi, Dumnezeu ti-a dat liber arbitru sa dispui cum vrei de viata ta.
 In acest sens, ceea ce vrei tu pentru tine este ceea ce vrea Dumnezeu pentru tine.

Tu iti traiesti viata asa cum vrei sa o traiesti. Eu nu am nici o preferinta. Mie nu -Mi pasa de ceea ce faci tu si tie iti e greu sa auzi asta.

Dar, iti pasa tie de ce fac copiii tai atunci cand ii trimiti afara sa se joace? E o chestiune de mare importanta pentru tine daca joaca lepsa ,v-ati ascunselea sau mima? Nu, nu este, pentru ca tu stii ca ei sunt in perfecta siguranta. I-ai asezat intr-un loc pe care il consideri prietenos si absolut in regula. Bineanteles ca speri intotdeauna ca nu se vor rani. Iar daca se intampla, esti mereu prezent sa le sari in ajutor, sa-i oblojesti, sa-i faci sa se simta in siguranta, sa fie iar fericiti, sa mearga iarasi la joaca si data viitoare. Si nici data viitoare nu iti va pasa daca joaca v-ati ascunselea sau mim. Le vei spune, desigur, care jocuri sunt periculoase. Dar nu poti sa-ti opresti copiii de la a face lucruri periculoase. Nu intotdeauna. Nu pentru totdeauna. Parintii intelepti stiu asta. Totusi, parintii nu inceteaza sa-si faca griji in ceea ce priveste consecintele. Aceasta dicotomie - sa nu-ti pese foarte tare de ceea ce se intimpla, dar sa-ti pese de rezultate - este cea care descrie cel mai bine dicotomia lui Dumnezeu.

Totusi, lui Dumnezeu, intr-un anume sens, nu-I pasa nici macar de rezultate. Nu de rezultatul suprem. Aceasta pentru ca rezultatul suprem este sigur!

Si aici este a doua mare amagire a omului : ca exista dubii asupra rezultatului vietii.

Acest dubiu asupra rezultatului suprem este cel care a creat cel mai mare dusman al vostru: frica.
Pentru ca aveti dubii asupra rezultatului, atunci trebuie ca aveti dubii asupra Creatorului - trebuie sa va indoiti de Dumnezeu. Si daca va indoiti de Dumnezeu, atunci traiti in frica si vinovatie toata viata. Daca va indoiti asupra intentiilor lui Dumnezeu - si asupra capacitatii Lui de a produce acest rezultat suprem - atunci cum va puteti relaxa vreodata? Cum va puteti gasi cu adevarat Pacea?

Dumnezeu are o putere totala de a potrivi intentiile cu rezultatele!

Voi nu puteti si nu vreti sa credeti in aceasta (chiar daca pretindeti ca Dumnezeu  este  atotputernic) si astfel trebuie sa va creati in imaginatie o putere egala cu Dumnezeu, pentru ca sa puteti gasi un mod de a contracara vointa lui Dumnezeu. Si astfel ati creat in mitologia voastra fiinta numita diavol si ati imaginat un Dumnezeu in razboi cu aceasta fiinta, (crezand ca Dumnezeu rezolva problemele la fel ca voi). In cele din urma v-ati imaginat ca Dumnezeu ar putea pierde acest razboi.

Toate acestea neaga tot ceea ce spuneti voi ca stiti despre Dumnezeu, dar nu conteaza. Va traiti iluzia voastra si, astfel, va traiti frica – si toate acestea din decizia de a va indoi de Dumnezeu. Dar daca ati lua o noua decizie? Care ar fi atunci rezultatul?
Adevar va spun Eu voua: ati trai asa cum a trait Buddha. Cum a trait Iisus. Cum a trait fiecare sfant pe care l-ati venerat… cu un sentiment de pace, bucurie in viata, extaz interior. "


fragment din Conversatii cu Dumnezeu vol I

 

 

{jcomments on}

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:02

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Articole pe categorii

Articole noi