Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de 
04
Mai

Workshop cu Neale Donald Walsch

Chisinau, 7 aprilie 2007

Am plecat la Chisinau fara asteptari prea mari. Doream sa il cunoastem pe Neale Donald Walsch, autor seriei de carti "Conversatii cu Dumnezeu" dar in acelasi timp ne doream putin timp pentru vizitarea orasului. Conferinta a inceput la 9.30, sambata dimineata. Am intalnit un om surprinzator, care prin cuvinte si atitudine ne-a captat atentia pana la ora 22.00 seara, renuntand fara prea mari regrete la ceea ce ne propusesem initial.

Workshop-ul a fost presarat cu glume spumoase, ce au starnit rasul si au detensionat in mod constant pe cei prezenti. Au fost atat romani, cat si vorbitori de limba rusa. Pentru fiecare s-a asigurat traducere.

A inceput cu o scurta prezentare a vietii lui. La 50 ani a suferit un accident grav, a avut nevoie de 2 ani pentru recuperare, ramanand fara servici. A fost perioada in care a experimentat umilinta extrema, fiind nevoit sa cerseasca, sa manance din gunoaie, sa doarma in parcuri. A folosit exemplul personal pentru a da mai multa credibilitate prezentarii ulterioare.

Creatia se manifesta la 3 niveluri. Primul este gandul.Este cea mai mica creatie. Apoi urmeaza cuvantul, care este creator si emite energie creatoare. Urmeaza al treilea nivel- actiunea. Actiunile sunt cuvinte in miscare. Cu cat se vorbeste mai mult despre un lucru, acesta se materializeaza mai rapid.

Noi toti suntem Una. Acesta este logo-ul sub care se desfasoara turul mondial al lui Walsch. Si a fost o idee mentionata des, ori de cate ori s-a ivit ocazia!

Noi suntem ca niste magneti si atragem de multe ori fara sa vrem in viata noastra lucrurile si evenimentele la care ne gandim foarte des. Din aceasta cauza frica este de cele mai multe ori generatoarea intamplarilor din viata noastra.

A accentuat necesitatea ca schimbarea sa se produca nu prin gesturi exterioare si ritualuri, ci prin transformarea interioara a fiecarui individ. Noi in mod gresit vrem ca toti ceilalti sa se schimbe. Vrem ca lumea sa se schimbe, dar nu vrem ca lumea noastra sa se schimbe. O recomandare pentru a incepe aceasta schimbare individuala a fost aceea ca zilnic, de cel putin 3 ori, timp de 10 secunde sa se opreasca fiecare din ceea ce face, sa-si opreasca gandurile, si sa-si permita sa fie prezent total in clipa traita. Neale practica acest mic exercitiu cu "mare disciplina" zilnic, uneori chiar in fiecare ora. Acest lucru de altfel, l-am observat si noi, in timpul workshop-ului.

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:19
Catalina  

Voluntar & Membru fondator.

Website www.humanitysteam.ro
Mai multe din această categorie: « Erou Experienta vietii »

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Articole pe categorii

Articole noi