Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Imprimă această pagină
Scris de  Eugenia Berdan
23
Iun

Suflet si Spirit - Planul creatiei

(articol inspirat de cartea “Suflet si Spirit” - Edgar Cayce)

divinitateSpiritul este suflarea de viata de la  Dumnezeu. Noi  suntem scintei ale Spiritului unic , care este vesnic,  si cuprinde intreg Universul.

Sufletul este forta spirituala care anima sau da viata corpului. Un suflet viu se naste atunci cind un corp primeste suflarea Divina. Sufletul este acea parte care insoteste corpul in fiecare din incarnarile sale. Fortele spirituale constituie viata, vitalitatea, principiul reproductiv, iar Sufletul reprezinta principiul dezvoltarii. Sufletul are radacini in  corp cit si in Spirit, este puntea dintre corp si Spirit.  Miscindu-se intre aceste doua planuri , Sufletul parcurge un proces evolutiv, catre Constiinta superioara, sau Dumnezeu,  care reprezinta EU-l sau profund. Rolul suprem al Sufletului este  de a te pune la unison cu Constiinta Divina-Dumnezeu-Iubirea Universala-Sursa a ceea ce este Bun, Drept, plin de Compasiune, Rabdare, Indurare ,Iubire, Caldura, Blindete dar si a te angaja sa Slujesti umanitatea si sufletele din Univers. Menirea noastra este de a intra in comuniune perfecta, continua si deplina, cu Dumnezeu. Planul in Creatie este ca prin intermediul Omului sa se realizeze salvarea tuturor fiintelor rebele din Univers, dizolvarea negativitatii, readucerea tuturor la unison cu Creatorul, Lumina si Iubire!

Atit cit in Om Constiinta de Sine este foarte ingusta, in el  predomina aspectele inconstiente , centrarea pe propriile nevoi si interese, instinctele primare : instinctul de conservare, instinctul de supravietuire : adapost, hrana, siguranta; instinctul sexual; instinctul de marire: succes, recunoastere...

Omul este singura fiinta care este inzestrata cu Constiinta, acea componenta spirituala care poate subordona instinctele. Un Suflet care a capatat independenta fata de instinctele primare este capabil sa ofere Spiritului posibilitatea de a se dezvolta. Trezirea Sufletului,  trezirea spirituala sau trezirea Constiintei, este legata de perceperea naturii noastre  inalte, desavirsite. Devii constient de trairi care nu sunt limitate de corp, de partea lor trecatoare, ci este ceva ce tine de permanenta.  Sufletul trezit faciliteaza patrunderea Constiintei superioare in natura inconstienta a vietii. Astfel Omul incepe sa simta satisfactie in natura sa spirituala, care se exprimata prin cele mai curate ginduri, cele mai nobile sentimente si virtuti.

Spiritul se desavirseste  prin virtutile pe care Sufletul si le-a insusit. Virtutea este harul Duhului Sfint in Om: blindetea, faptele bune, facute din Dragoste, de dragul Binelui, fara sa astepti ceva in schimb. Telul suprem al Sufletului este Iluminarea, adica a te pune la unison cu Constiinta Divina. S-a pregatit si o Cale, prin care fiecare Suflet sa se cunoasca pe sine insusi si sa devina Constient de intreaga masura a legaturii cu Creatorul, actionind dupa acele principii prin care te increzi cu totul in El si te manifesti la fel fata de aproapele tau. Astfel, Sufletul este constient de simturi si experiente, le transforma in trairi proprii si in acest fel se dezvolta. Cind apare o suferinta in corp, cauza e in Spirit, aici e principiul activ, iar prin Suflet se poate obtine dezvoltarea. Simturile au functia de a putea fi orientate atit catre acea constiinta a Sinelui Spiritual, cit si catre placerile fizice sau activitatile care constituie partea naturii egoiste a omului. Cu cit este mai mica influenta Ego-ului, cu atit mai mult pot fi folosite corpul si mintea pentru desavirsire, Iubirea de Dumnezeu care e pretutindeni in manifestare. Telul Sufletului este sa devii constient ca ai o natura superioara si in orice actiune sa faci dovada Iubirii de Dumnezeu, sa invingi toate tentatiile ego-ului prin supunerea vointei proprii in fata vointei Tatalui Ceresc. Spiritul Christic este Sufletul care a devenit constient de sine insusi, adica a devenit  constient de spiritul lui Dumnezeu in om, care este una cu spiritul Adevarului.  Spiritul Christic s-a manifestat prima data prin Iisus. Misiunea lui Iisus a fost sa arate Omului Divinitatea lui, legatura omului cu Creatorul. Iisus nu a facut nimic de la sine, ci Tatal a lucrat in el si prin el. Iisus:“Cel ce m-a vazut pe mine , L-a vazut pe Tatal”. Constiinta Christica este Christos care actioneaza in spiritul Tatalui. Sa ai Constiinta Christica inseamna sa permiti si sa fii constient de actiunea Spiritului Christic in tine.

La oamenii  la care mentalul este orientat doar catre ceea ce este material, acesta reuseste sa le obtureze perceptia existentei Sufletului. In starea in care Omul e permanent Constient, el este una cu Sufletul sau. Sufletul este atit universal cit si individual si este in stare sa devina Una cu Dumnezeu sau Fortele Creatoare. “Care a fost deci primul scop al crearii omului? Anume ca el sa se cunoasca pe sine ca fiind el insusi , dar totusi Una cu Tatal; separat dar totusi asemenea Sfintei Treimi: dupa cum Tatal, Fiul si Duhul Sfint sunt Una, tot astfel Trupul, Mintea si Sufletul unei fiinte sunt Una, una cu Cauza Primordiala. “ (“Suflet si Spirit”-Edgar Cayce)
Dumnezeu Tatal a creat Lumea prin Iubire, dind Omului creatia Sa, adica acea capacitate de a deveni Una cu El. Scopul incarnarii in plan material este sa putem sa aplicam aici, incetul cu incetul, perceptele Divine, pornind de la cunoasterea pe sine insusi si legatura cu Creatorul, sa putem deveni asemenea Lui. 

Sufletul evolueaza si creste prin cristalizarea si manifestarea virtutilor. Numai ajutindu-i pe altii poate sufletul sa avanseze prin el insusi, dezvoltindu-se in dorinta implinirii scopului pentru care a venit in aceasta incarnare in planul fizic. In functie de ceea ce Mintea fizica si Mintea sufletului fac cu Intelegerea sau Cunoasterea, asa va fi si evolutia Sufletului. Ceea ce fiinta arata in mod constant ca atitudine si vointa , aceea va fi construit in mod gradat: pentru ca ajungem sa devenim asa cum gindim. Dragostea este atitudinea pe care trebuie sa o adoptam si a ne sluji unii pe altii, in mod constient si dezinteresat. Sa ne onoram intre noi, sa ne ascultam, sa ne intelegem, sa fim binevoitori, sa ne pese, sa fim toti in armonie, in primul rind in armonie cu propria fiinta. Numai astfel Omul va dobindi acea satisfactie care va duce la dezvoltarea Sufletului.
In acest sens, e necesar sa ne intelegem impulsurile si sa ne corectam, incit sa avem Vointa si Dorinta de a ne abandona lui Dumnezeu si a deveni un canal de manifestare a virtutilor Divine si al Fortelor Creatoare. Corpul-mintea-sufletul sunt legate intre ele. Cind omul se analizeaza pe sine sau actiunile sale pe Pamint, pentru a se cunoaste si a se elibera de orice motiv ego-ist, sa tina cont de acest ansamblu. Reincarnarea continua pina cind Sufletul a devenit o entitate completa prin sine insusi, Una cu Dumnezeu.  Asta se realizeaza atunci cind scopurile Vietii si dorintele inimii, mintea , sufletul si trupul, sunt puse in acord. Cind impreuna corpul nostru mental, emotional si fizic va asculta de Dumnezeul interior, atunci Spiritul nostru va fi pe deplin Fericit.

Dumnezeu este expresia concreta a Iubirii in mintile si inimile oamenilor. Aceasta e atitudinea pe care trebuie sa o manifeste Fiinta. Pentru aceasta este nevoie de constienta si actiune  tot timpul, si de multa rabdare. Iisus:“Cu Rabdare iti vei cunoaste Sufletul”. Cel care isi iubeste aproapele poate cu rabdare sa ajunga sa isi cunoasca Sufletul si activitatea acestuia. Cu cit slujeste mai mult cu atit mai numeroase sunt binecuvintarile pe care le primeste. O data ce a facut hotarit aceasta alegere si ii este fidel, Dumnezeu il va sprijini in toate si il va calauzi: “Cu cit cineva devine mai impulsionat de ceea ce este el intuitiv, sau cu cit se bazeaza mai mult pe forta interioara a Sufletului, cu atit mai mari , cu bataie mai lunga, mai profunde, mai ample si mai constructive vor fi rezultatele . Puneti-va in slujba lui Dumnezeu cu smerenie, cautati a face ceea ce e de folos, mai ales pentru ceilalti, si toate celelalte vi se vor da voua” (“Suflet si Spirit”-Edgar Cayce)

O crestere a Sufletului este identica cu o constientizare marita a existentei lui in aceasta lume materiala. Prin impartasirea constienta a Sufletului in Viata noastra,  recream Unitatea dintre noi si aducem Vietii profunzime si stralucire!

“Observa cum Dumnezeu se manifesta prin tot ceea ce este viu , pentru ca el este Viata, in toate manifestarile sale pe Pamint, si atunci vei dobindi acea pace , acea armonie, acea intelegere care vine din atitudinea plina de smerenie in fata numelui Sau; smerenie a Spiritului, a mintii, a Eu-lui, pentru ca Stralucirea care ti-a apartinut inca de la facerea Lumii sa se poata manifesta prin tine.” (“Suflet si Spirit”-Edgar Cayce)

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:19