Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

contact@humanitysteam.ro
Scris de 

Uneori avem atatea responsabilitati diferite in vietile noastre incepand de la obligatii de serviciu, ingrijirea copiilor, intretinerea casei, incat simtim ca nu putem sa le indeplinim pe toate. Ne putem simti coplesiti in fata tuturor acestor obligatii, incheind fiecare zi cu restante fata de ceea ce ne-am planificat. Oricum, indiferent cat de frustrant poate fi acest lucru, acestia sunt parametri care ne creaza vietile si suntem datori fata de noi insine sa gasim o cale de a face lucrurile sa functioneze. In loc sa ne aplecam sub presiunea unei liste cu treburi de facut, ne-am putea opri o clipa pentru a avea o perspectiva mai larga.

Precum presedintele unei mari organizatii, trebuie mai intai sa realizam ca nu putem face toata munca de unul singur. Primul pas catre normalitate este sa invatam sa delegam o parte din responsabilitati altor oameni, fie platind pe cineva sa faca curatenie in casa, fie impartind obligatiile parintesti cu un alt parinte. In plus, am putea gasi cai de a ne schimba asteptarile, in moduri care care sa ne faca vietile mai usoare.De exemplu, a ne astepta sa gatim acasa in fiecare seara, dupa o zi de munca sau sa avem grija de copil, poate fi putin cam prea mult. Ne-am putea permite, din cand in cand, sa comandam mancarea, fara sa ne simtim vinovati. A accepta ajustarile necesare pentru a face vietile noastre sa mearga inainte, constituie ingredientul esential care ne impaca cu situatia noastra.

La finalul zilei trebuie sa cadem de acord sa schimbam ce se poate schimba si sa acceptam ce nu se poate schimba. Uneori rufele murdare se aduna, un copil bolnav ne solicita mai mult atentia decat de obicei si ramanem in urma cu treburile planificate. Acceptand aceasta stare de fapt temporara si avand incredere  in capacitatea noastra de a recupera la momentul potrivit, noi acceptam cu gratie viata noastra asa cum este, eliberand tendintele spre perfectionism si imbratisand viata, asa cum se afla ea.

Articol preluat de pe DailyOM. Ganduri inspirationale pentru o zi fericita, sanatoasa si implinita. Inregistrati-va gratuit la www.dailyom.com.
Traducere: Elena Bucur

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:15
Catalina  

Voluntar & Membru fondator.

Website www.humanitysteam.ro

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Articole pe categorii

Articole noi