X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

~ Suntem cu totii UNA ~

"Where Am I Going?" ("Incotro merg?") este o piesa compusa de compozitorul roman Sorin Calin Calota (Dizzy, fiul Domnului) bazandu-se pe un interviu Neale Donald

Sadhguru privește modul în care fiecare ființă umană are în interiorul său posibilitatea lui Iisus și ne îndeamnă să aducem această posibilitate la suprafață.
Prefer sa fiu intreg, decat bun

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Fiecare fiinţă omenească se naşte cu un sistem emoţional sănătos. Când ne naştem, ne iubim şi ne acceptăm pe noi înşine. Nu emitem judecăţi legate de care părţi anume din noi înşine sunt bune şi care sunt rele. Existăm în întregimea fiinţei noastre, trăind momentul şi exprimându-ne liber. Pe măsură ce creştem, începem să învăţăm de la oamenii din jurul nostru. Ei ne spun cum să ne comportăm, când să mâncăm, când să dormim - şi începem să facem deosebiri. Învăţăm ce comportamente ne fac să fim acceptaţi şi care dintre ele ne fac să fim respinşi. Învăţăm cum să primim un răspuns prompt, sau dacă strigătul nostru rămâne fără răspuns, învăţăm să avem încredere în oamenii din jurul nostru, sau să ne fie frică de ei. Învăţăm consecvenţa sau inconsecvenţa. Învăţăm ce calităţi sunt acceptabile în mediul nostru şi care nu sunt. Toate acestea ne distrag de la a trăi în acest moment şi ne împiedică să ne exprimăm liber.


Judecata este dependența

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Judecata joacă un rol mare în viața tuturor. Nu este o simplă distracție practicată de atât de mulți. O fac pentru că, pe de o parte generează sentimente plăcute, dar pe cealaltă parte reduce disconfortul. Psihologia numește acest fenomen o proiecție. Proiecția reprezintă un mecanism de apărare precoce. Sarcina acestei operațiuni mentale inconștiente este de a menține echilibrul psihologic, de a proteja EGO-ul de situațiile inacceptabile, jenante care rezultă din incapacitatea sa de a elimina îndemnările sau de a îndeplini obiectivele din spatele îndemnărilor. Îndemnările sunt independente de activitățile cerebrale ale ființei noastre ele sunt create de suflet și nu trebuie confundate cu procesele de stimul, de instincte pe care le creează centrul creierului instinctiv în anumite situații de viață.

În timp ce ego-ul poate exercita stăpânire asupra instinctelor, nu există nici o cale de a stăpâni asupra îndemnărilor. Pentru ca îndemnul sufletului să nu urce pe scena vieții noastre, ego-ul preferă deci să judece, prin asta obține ca lucrurile sufletului să nu se manifeste. Toți avem calități necorespunzătoare, puse greșit în funcțiune, îndemnuri greu de acceptat, dorințe sau temeri, provenite prin baza instinctuală, oprimate, conflicte de interese sau frustrări care decurg din funcția noastră de comoditate. Trebuie să începem ceva cu acestea, deoarece acestea pot genera tensiuni foarte mari la nivelul minții. Prin urmare, cea mai ușoară cale este de a proiecta pe altcineva ceea ce nu putem funcționa corect de unul singur și prin urmare cu această metodă a noastră presiunea internă este redusă.

Atâta timp cât îi judecăm pe alții cu privire la tot felul de calități și comportamente, sentimente, devenim liberi de presiunea inerției, a deficiențelor funcționale chinuitoare ale noastre, în timp ce ne sfărâmăm limba și gândurile la altcineva, nu trebuie să ne confruntăm cu propriul nostru conținut interior și cu acea realitatea că iluziile noastre nu reflectă înapoi realitatea prin procesele manifestărilor noastre de zi de zi. Judecata este mama tuturor dependențelor.

Îți elimini judecățile și devii independent de toate dependențele tale.


Heyókȟa Győző Gyerő


Cum sa mancam corect

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

În prezent oamenii sunt dezechilibraţi de viaţa agitată pe care o duc şi doresc să încerce orice în speranţa de a-şi recâştiga echilibrul.... yoga, zen, meditaţie transcedentală, relaxare.... Nu am nimic împotriva acestora, dar există un mod mai simplu şi mai eficace de reechilibrare şi anume cel de a învăţa să mâncăm corect.

Când mănânci neglijent şi indiferent, grăbit, în mijlocul gălăgiei a discuţiilor, tensiunii, la ce bun să meditezi sau orice altceva după aceea? Teatru! Ar fi mai bine să se folosească această ocazie pe care o aveţi de două sau trei ori pe zi, zilnic, pentru a face ceva, cum e faptul de a mânca, care să pună în regulă celulele şi să vă armonizeze întregul sistem. Dacă vă cer să faceţi un efort şi să mâncati în linişte (reţinându-vă nu numai de la a vorbi, ci şi de la a face zgomot cu cuţitul, furculiţa, etc.) să mestecaţi fiecare bucăţică mult timp şi, din când în când, să respiraţi profund şi mai ales să multumiţi cerului când mâncaţi, pentru toate bogăţiile conţinute în mâncare e pentru ca aceste exerciţii, aparent neînsemnate, sunt mijloace de dobândire a autocontrolului. Învăţând să controlăm lucruri mărunte, dobândiţi control asupra lucrurilor mari. Când văd pe cineva că e neglijent şi neatent în probleme mărunte, ştiu că viaţa lui a fost dezordonată în trecut şi va fi şi pe viitor dacă nu face ceva în legătură cu această lipsă, pentru că totul este interrelaţionat.


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2021 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.