X

  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Articole din spiritualitate

"O viaţă lipsită de constientizare/observare nu merită trăită" ~ Socrate

A primi si a darui

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Pentru a se elibera, fiinţa umană trebuie să permită individualităţii sale (natura sa superioară) să se manifeste, degajindu-se de influenţa personalităţii sale (natura sa inferioară).

Pentru a avea o idee clară despre personalitate şi individualitate, trebuie să vă dau câteva imagini, iar una dintre cele mai bune vine, de altfel, de la cuvântul “persona” - ea este o mască, un om care-şi pune diferite măşti pe chipul său, îşi schimbă personalitatea, dar rămâne mereu acelaşi. Iată că teatrul ne va da o idee exactă, un actor, un artist care este obligat să joace mai multe roluri, şi în fiecare piesă este îmbrăcat altfel, joacă în alt mod, se manifestă diferit. Iată ceea ce reprezintă personalitatea: rolul pe care îl joacă, pentru puţin timp, pe care-l schimbă apoi, dar omul însuşi rămâne neschimbat, rezistă timpului. Această comparaţie este foarte potrivită pentru personalitate. Aşadar fiinţa umană, care trebuie să trăiască o încarnare, o existenţă, se îmbracă, îşi pune o mască, ceea ce înseamnă că îşi ia o personalitate şi se manifestă într-un fel sau altul, este femeie sau bărbat, şi iată că într-o altă reîncarnare revine un altul, cu o altă personalitate, dar de fapt, el este mereu el înşi. Atunci, acest “el însuşi” care rămâne este etern, nemuritor, iar “persona”, ea este trecătoare. Iată, ceea ce este personalitatea. Ca în teatru.


Femeia din zodia Racului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Nu încape nici o îndoiala. La început nu vei reusi sa-ti dai seama daca femeia ta din zodia Racului e o suava creatura lunara sau o zanateca zglobie. N-o sa stii niciodata. În timpul “sezonului ploios” te va îneca în regretele ei. Cand soarele va aparea din nou dintre nori te va învalui în rîsete si te va emotiona cu tandretea ei. Asa e ea. Putin nebunatica, un pic trista si plina de imaginatie. În plus, stie sa strînga banul la ciorap. Bineînteles, nu vei avea ocazia sa te uiti sub salteaua ei pîna dupa casatorie, caci pudoarea e importanta pentru ea. Dar poti sa fii aproape sigur ca are acolo o soseta veche îndesata cu bancnote. Chiar si cu un ascendent extravagant, aceasta femeie va avea niste bani ascunsi sub ghiveciul cu azalee, sau pusi printre faldurile fetei de masa din dantela pe care a primit-o de ziua ei acum zece ani si pe care n-a folosit-o niciodata. Deschide una dintre cartile ei cu poezii si probabil ca va cadea dintre pagini o bancnota uzata, de 50.000, uitata pe acolo de cine stie cand.

Femeia Rac poate porni într-o expeditie de cumparaturi nebunesti cand sufera si are nevoie de balsam pentru orgoliul ei ranit dar, de cele mai multe ori, cheltuielile ei sunt mult mai putin substantiale decat venitul. E posibil sa manifeste un interes neobisnuit pentru contul tau din banca, iar banii constituie unul dintre subiectele ei favorite de discutie. Nu te va dispretui daca nu ai bani, atata timp cat te straduiesti sa-i obtii. Te va ajuta sa faci bani si sa-i economisesti, dar te va lasa singur cand te vei apuca sa îi risipesti.


Barbatul din zodia Racului

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Nu te astepta ca acest barbat sa-si puna sufletul pe masa la prima intalnire. Racii nu se confeseaza niciodata strainilor si exista anumite lucruri pe care nici cei mai buni prieteni ai lor nu le stiu despre ei. Va fi nevoie de mult timp si de multa rabdare ca sa ajungi sa-l cunosti cu adevarat. Daca-l prinzi intr-una dintre fazele lui nesuferite s-ar putea nici sa nu-ti doresti sa-l cunosti, dar nu renunta asa usor. Poate fi superficial si usuratic, dar si sensibil si loial. Pe neasteptate, acea incruntare sumbra se poate transforma intr-un zambet bland. Nesfarsitele lui nemultumiri si comportamentul necioplit pot fi inlocuite treptat de un ton tandru si de un chicotit inabusit, sau chiar de hohote de ras dezlantuite. Cand e trist si ingandurat vei dori sa-l imbratisezi si sa-i alini melancolia. Cand isi manifesta mintea ascutita, intuitiva, te vei holba la el cu gura cascata.

Precautia lui te va impresiona, iar pesimismul lui te va deprima. Acest barbat poate fi atat de curtenitor, manierat si atent, incat aproape ca te vei astepta sa te invite la un menuet. Nu incape nici o indoiala: e un visator romantic si totusi e atat de rational si practic incat dusmanii s-ar putea sa-l porecleasca “Cap Patrat”. Ce poti face cu un astfel de barbat? Sa incerci sa-l intelegi. Acestea nu sunt schimbari profunde de personalitate. Doar faze lunare care ii traverseaza constientul: azi sunt, maine dispar. Atat in timpul cat si intre aceste faze, Racul ramane fidel propriei personalitati. Firea lui nu deviaza niciodata de la tiparul de baza, in ciuda schimbarilor de expresie. Incearca sa-ti amintesti intotdeauna ca, desi purtarea Racului poate fi aspra si distanta, inima lui e intotdeauna calda, afectuoasa si atat de sentimentala incat il face deseori sa se simta vulnerabil. In astfel de momente se strecoara in carapacea lui, la adapost fata de propriile emotii. Vei crede ca e un nesuferit si vei renunta la el cand se va retrage intr-o tacere ofensata, dar de indata ce va trage precaut cu ochiul pe afara, ca sa vada lumina zilei, vei fi din nou tentata sa te apropii de el.


Newsletter

Doneaza acum!

Online e cel mai bine.

Scrie-ne

© 2022 Humanity's Team Romania - miscare si comunitate spirituala pentru unime. Toate drepturile rezervate.