Pixabay.com
frica
Tipărire

Frica este reala?

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

"In iubirea desavarsita nu este frica."

Iubirea este singura realitate, singurul adevar si singura Creatie a lui Dumnezeu. Orice altceva nu vine de la Dumnezeu si in concluzie nu este adevarat. Ceea ce nu este adevarat este iluzie si poate fi disipata prin observare directa si constientizare. Intai este necesar sa privim la ceea ce ne sperie si sa acceptam ca suntem speriati pentru a porni procesul de vindecare. Ceea ce reprimam nu poate fi vazut si in concluzie nici vindecat. Primul pas, deci, trebuie sa fie privirea onesta in interior si recunoasterea sentimentelor care ne anima. 

Oamenii sunt copiii lui Dumnezeu, creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu si sunt la randul lor creatori. Creatiile oamenilor insa nu sunt vesnice si nu au viata decat atat cat creatorul lor le-o confera. Cu alte cuvinte, ceea ce noi am creat traieste limitat in timp si doar daca ii acordam energie. Frica nu este creatia lui Dumnezeu, iar parte din procesul trezirii noastre din iluzie este intelegerea ca nu are fundament si poate fi depasita.

"Nu vom face decat sa desavarsim pentru tine ceea ce e deja desavarsit in tine. Nu de necunoscut te temi, ci de cunoscut. Misiunea ta nu va da gres pentru ca a mea nu a dat gres. Acorda-mi putintica incredere in numele deplinei increderi pe care o am in tine, si impreuna vom realiza usor obiectivul desavarsirii. Caci desavarsirea este, si nu poate fi negata. Negarea negarii desavarsirii nu e atat de dificila ca negarea adevarului, si ce putem realiza impreuna va fi crezut cand il vei vedea realizat."

Suntem copiii lui Dumnezeu si desavarsirea este esenta noastra Divina si este infaptuita deja. Este samanta care asteapta sa fie recunoscuta si sa se releveze pe Sine in lume. Este manifestarea lui Isus pe pamant si este potentialul nostru de manifestare, in virtutea Creatorului nostru. Desavarsirea noastra este lectia pe care Mantuitorul ne-a predat-o si exemplificat-o prin viata Sa.

Ne este frica de ce cunoastem, de propriile noastre creatii, dar aceasta este doar iluzia creatiei copiilor lui Dumnezeu. Este o creatie comuna colectiva pe care am cultivat-o mult prea mult, dar care nu face parte din realitatea Divina iar recunoasterea acestui fapt este salvarea noastra. 

Misiunea noastra, singura care de fapt conteaza si pentru care ne-am intrupat este realizarea desavarsirii in trup. Iesirea din iluzie este ceea ce am venit sa manifestam si programul este adanc inradacinat in fiinta noastra. Este firul rosu dupa care viata noastra curge si care intotdeauna va incerca sa ne scoata din iluzie. De aceea viata pe Pamant nu este menita sa fie nici comoda si nici usoara si va actiona pentru fiecare dintre noi in modul in care avem cea mai mare nevoie de vindecare. Iar aceasta menire este ceea ce ne determina reintrupari succesive, la fel cum copiii mici cad de atatea ori cat este nevoie ca sa invete mersul. Nu intamplator cele mai profunde regrete ale noastre sunt legate de lipsa manifestarii desavarsirii in momente care conteaza cu adevarat pentru noi.

"Tu, care ai incercat sa alungi iubirea, nu ai reusit, dar tu, care alegi sa alungi frica, vei reusi negresit. Domnul e cu tine, dar nu o stii. Izbavitorul tau insa e viu si salasluieste in tine, in pacea din care a fost creat. Nu vrei sa dai constienta fricii pe aceasta constienta? Cand vom birui frica - nu ascunzand-o, nu minimalizand-o, si nici negand in niciun fel insemnatatea ei deplina -, iata ce vei vedea cu adevarat. Nu poti da la o parte obstacolele puse in calea adevaratei viziuni fara sa le privesti, caci a da la o parte ceva inseamna a judeca in defavoarea acelui lucru. Daca vei privi, Spiritul Sfant va judeca, si o sa judece adevarat. Dar nu poate spulbera lucrul pe care il tii ascuns, caci nu I l-ai oferit si nu il poate lua de la tine."

Iesirea de sub frica este posibila. Intai trebuie vazuta, observata si apoi predata lui Dumnezeu. Vointa trebuie sa fie puternica si hotarata iar atitudinea perseverenta. Puterea noastre rezida in calitatea noastra de copii ai lui Dumnezeu si de aceea pentru ca aceasta lucrare sa se realizeze, este nevoie sa lucram constient impreuna cu Dumnezeu. Rugaciunea adevarata este cea in care stim ca suntem desavarsiti si nimic altceva nu este adevarat.  Scopul final este manifestarea iubirii, singura creatie a lui Dumnezeu si scopul nostru Divin pentru viata in trup.

Nota: Am considerat de ajutor sa includem comentariile pentru ca cititorul sa inteleaga citatele in contextul cartii. 

Sursa citatelor: "Curs de miracole", pg. 198