Pixabay.com
Formula secreta a Vietii
Tipărire

Formula secreta a Vietii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Afirmatia din Biblie care spune ca tu esti facut dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu nu inseamna ca Dumnezeu e ca tine, ci ca tu esti ca Dumnezeu. Intelegi implicatiile?

Daca esti ca Mine, inseamna ca nu esti deloc o forma fizica, ci ca poti lua forma unei fiinte fizice, oricand doresti. Mai inseamna si ca poti sa iei orice alta forma pe care o doresti, oricand doresti. Inseamna ca esti Energie Pura, inzestrata cu puterea de Creatie, care se exprima ca sursa de Intelepciune Infinita si de Iubire Neconditionata. Inseamna ca tu nu esti corpul tau, ci Esenta care iti inconjoara trupul si il creeaza.

Inseamna ca tu esti Viata Insasi, care se manifesta intr-un fel anume, la un moment anume, pentru ca asa iti place tie.

Pentru multi dintre voi este neplacut sa fii om , in cea mai mare parte a timpului. Asta pentru ca ati uitat Cine Sunteti. Va imaginati ca sunteti separati de Mine, separati de Viata si separati unii de altii. Modul in care va imaginati cum stau lucrurile va creeaza experienta. Iar experienta separarii – o iluzie – este singurul lucru care va poate duce la experienta lipsei, a insuficientei – o alta iluzie. O iluzie produce alta iluzie – si asta e sursa neplacerii voastre, asta e sursa nefericirii voastre.

Si atunci care e solutia sa functionati in aceasta lume iluzorie, gasind in acelasi timp pacea, armonia si fericirea? Care e “formula secreta”?

Raspunsul este : Slujirea. Slujirea vietii Insesi.

Aceasta este formula secreta pentru a crea pace, armonie si fericire pe Pamant.

Slujeste Viata inainte de toate, in tot ce gandesti , in tot ce spui, in tot ce faci. Intreaba-te : “Gandul acesta umple Viata sau o goleste? Cuvantul acesta imbogateste viata sau o saraceste? Aceasta actiune intretine viata sau ii dauneaza? “– Aceste intrebari si raspunsurile pe care le dai devin parte dintr-un proces automat , un proces la care nici nu mai trebuie sa te gandesti , atunci cand intentia ta este sa pastrezi Viata pe planeta. Caci daca asta iti este intentia, vei conserva intotdeauna viata. Insa, in primul rand, nu poti sluji viata daca tu crezi ca tie, la nivel individual, iti lipseste ceva. Vei cauta sa iti slujesti ‘nevoile’tale, prioritatile personale. Pe de alta parte , daca stii ca tu esti Viata, iti vei da seama imediat ca a sluji Viata inseamna a te sluji pe Sine.

Cand te gandesti sa iti slujesti ‘nevoile’tale, te gandesti la tine, Sinele Mic. Cand te gandesti la Sine, atunci te gandesti la Sinele Mare. Cand te gandesti la Sinele Mare – ceea ce Barbara Marx Hubbard numeste Tu-cel-Non-Local.. atunci joci un joc mai mare, miza e mai mare, scopul pe care il urmaresti e mai maret decat viziunea limitata a Micului Sine.

Incepi sa consideri ce e “cel mai bine pentru altii “ drept “ce e cel mai bine pentru tine” pentru ca stii ca tu esti acei ‘altii’, ca esti o parte din ei, ca esti una cu ei.

Sunt multe feluri de a sluji, iar Sufletul tau stie cand face ceea ce e cel mai bine pentru tine, si ce e cel mai bine pentru altii. Iar cand aceste doua notiuni intra in conflict, Sufletul tau stie ce inseamna sa faci ce e mai bine pentru altii, chiar daca asta nu este ceea ce crezi ca e cel mai bine pentru tine.

Sentimentul acesta este sentimentul de marime, de maretie. Brusc te simti mai mare, mai vast. Este un sentiment de extindere launtrica. Aceasta se intampla atunci cand ti-ai pierdut sentimental de Sine ca Cel Mic si ai adoptat un sentiment de Sine ca fiind mai mare si mai vast. Ai devenit Sinele Mare. ( Uneori doar pentru o clipa, alteori pentru o perioada mai lunga, alteori chiar pentru toata viata. Insa nu vei uita niciodata acea experienta). Asta e cea mai mare provocare din viata.

De obicei va vedeti mai intai prioritatile personale, pare sa-l slujiti mai intai pe Micul Sine. Si intotdeauna vreti ca si alti oameni sa-l slujeasca, inainte de toate. Vi se pare ca faceti ceva pentru ceilalti , numai cand asta va slujeste voua. Daca nu va slujeste voua, la un nivel oarecare, atunci nu sunteti disponibili. Si asta va face sa va simtiti groaznic. Ceea ce inseamna, de fapt, ca nu v-ati slujit deloc pe voi.

Acest comportament dispare atunci cand il constientizati. A-ti vedea propriile comportamente nedorite si a le declara, a le stapani, a le constientiza- este un pas urias spre vindecare. Impartasind, si altii se vor vedea pe sine in povestea ta. Prin experienta ta altii au speranta. Astfel vor face si ei un pas spre vindecare. Va ajutati unii pe altii.Va treziti unii pe altii. Tot ce aveti de facut este sa spuneti unul altuia adevarul despre voi insiva.

La fel si maretia. Altii isi vad potentialul in realitatea ta.Prin exemplul tau, altii sunt vindecati. Ca urmare, fii un model pentru intreaga lume.

Prin binecuvantata slujire, vei descoperi ca nu ti-a trebuit niciodata nimic si ca lipsa e doar o iluzie.

Cand dai ceea ce credeai ca iti lipseste – iubire, compasiune, prietenie, bani, orice – traiesti dintr-o data experienta faptului ca avusesesi tot timpul la dispozitie aceste lucruri pentru a le oferi. Asta schimba modul de a gandi si iti permite sa vezi ca ai ceea ce credeai ca iti lipseste. Ai toate astea. Le ai intr-adevar pe toate. Si acum, cand stii ca le ai, e usor sa largesti aceasta experienta. Experienta nu are de a face cu cantitatea. Nu poti cuantifica starea de A Fi. Fie esti si dai, fie nu. Fie esti si iubesti, fie nu. A da nu se poate cuantifica. Daca ai un ban si dai un sfert din el, este ca si cum ai da un sfert de million, daca ai un million. Nu poti sa iubesti pe cineva ‘foarte mult’ si pe altcineva ‘putin’. Fie iubesti, fie nu.

Felul in care iti arati Iubirea e altceva. Iubirea se poate arata in multe feluri, dar daca este iubire, ea nu cunoaste conditii – cu atat mai putin conditia cuantificarii.

Deci, cand slujesti Viata, Viata te slujeste. Asta pentru ca tu si Viata sunteti una – iar a sluji Viata inseamna a te sluji pe tine.

Uneori viata iti aduce ce vrei, iar alteori functioneaza pentru a te tine departe de ceea ce crezi tu ca vrei, pana ce te maturizezi si evoluezi- si vezi ca acel lucru nu ti-ar fi adus binele suprem, ce e mai folositor pentru tine, ca nu era urmatorul tau pas care ti-ar fi fost cel mai benefic. Imi spui ca atunci cand incerci sa aplici ceea ce pare a fi o explicatie simpla la situatii de viata complexe, aceasta nu mai sta in picioare. De exemplu crime sau saracie.. Asta pentru ca nu poti sti ce planuri are Sufletul. La un nivel de expresie mai Inalt, Forma de Viata poate avea un alt plan decat supravietuirea.Cand esti in contact cu Totalitatea si cu Esenta a Cine Esti, totul arata altfel. Ceea ce parea esential devine obisnuit. Ceea ce parea important, nu mai este. Si ceea ce conta, nu mai conteaza deloc.

Imi spui ca da, dar nimeni dintre voi nu este zeu ?

Corect: Voi Toti sunteti zei. Oare nu a fost scris:” Voi sunteti Dumnezei”?

Sursa: “Dumnezeul de maine”, Neale Donald Walsch