Pixabay.com
Onestitate
Tipărire

Energia onestitatii

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

A spune adevărul nostru poate presupune riscul respingerii, dar când ne permitem să urmăm fluxul vieții, suntem sprijiniți.

În calitate de copii, majoritatea dintre noi aflăm că onestitatea este mai bună decât necinstea și că nu putem pune sub semnul întrebării acest lucru dincolo de a face sau nu ceea ce ni se spune. Cu toate acestea, ca adulți, putem merge mai adânc pentru a examina alegerile noastre ca investiții de energie cu riscuri și randamente previzibile. Când spunem adevărul, afirmăm ceea ce este deja. Este ca și cum ai folosi o vâslă atunci când fluxul se mișcă deja în aceeași direcție. Suntem deja susținuți de univers și de fluxul său de energie, deci nu este nevoie să exercităm multă energie, lăsând mai mult pentru alte activități.

Dar necinstea ne redirecționează o parte din energia noastră împotriva fluxului, ceea ce necesită un efort suplimentar. În plus, creează o realitate alternativă care necesită o intrare energetică suplimentară pentru a fi menținută. Deci, putem vedea cu ușurință că suntem cel mai bine serviți atunci când lucrăm cu fluxul universului.

Viața nu este întotdeauna clar definită, așa că s-ar putea să ne fie de folos să ne urmăm alegerile până la concluziile lor logice. S-ar putea să simțim că micile neadevăruri sunt inofensive, dar pot fi ca niște mici fisuri care slăbesc o structură generală în timp. Chiar și oferirea unui compliment cuiva sau încercarea de a-l proteja poate crea probleme mai târziu, atunci când realitatea alternativă pe care am creat-o devine baza pentru acțiuni ulterioare. Chiar dacă acțiunile care urmează sunt realizate cu sinceritate, fundamentul instabil subiacent al necinstei va amenința că va răsturna lucrurile în cele din urmă. Acest lucru poate duce la consumul de energie suplimentară pentru a păstra lucrurile ascunse, a lucra pentru a ne aminti poveștile pe care le-am învârtit și temându-ne de consecințele descoperirii. Viața nu trebuie să fie atât de epuizantă, dar putem alege în orice moment să ne eliberăm de legăturile necinstei.

A vorbi și a trăi adevărul nostru poate presupune riscul, printre altele, a posibilității de respingere. Dar când ne permitem să urmăm fluxul vieții, suntem sprijiniți. Putem apoi să ne folosim energia pentru a cultiva bunăstarea fizică, emoțională și spirituală și pentru a ne crea visele, mai degrabă decât să devenim prea secați de energie pentru a ne menține chiar existența. Astăzi putem face ca onestitatea să fie alegerea noastră în fiecare interacțiune, aducând puterea nutritivă a energiei universului în viețile noastre pentru a aduce rezultate pozitive și durabile.

Sursa: dailyom.com