Dumnezeu este
Tipărire

Dumnezeu este

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Mesajul de bază al prezentului text este acela că Dumnezeu, Adevărul, Lumina, Conștiința Și Iubirea sunt unul și același lucru. Iar asta nu este o metaforă. Ci lucrurile se cer luate aici și interpretate exact în sensul în care sunt scrise și citite.

De exemplu, numele oferit la naștere autorului acestui text a fost Cosmin-Constantin Cîmpanu. Atât prin Cosmin, cât și prin Constantin, dar și prin Cîmpanu se face referire la același lucru.

Există mulți români care au minim 2 nume pe lângă cel de familie. Alții au chiar 3. Prin Spania și America de Sud e prăpăd cu numărul de nume :). Ideea care se transmite și se recomandă a fi acceptată și conștientizată e că același lucru poate avea mai multe nume. De exemplu la clanță se mai spune ivăr, încuietoare, zimpirig, clampă, clenci, clențaică, rătez, șnală, verver. Toate aceste denumiri, fac referire la fix același lucru, chiar dacă sunt denumiri diferite.

Exact la fel, Dumnezeu este un câmp de energie. Iar la acel câmp de energie se face referire prin cuvintele: Adevăr, Lumină, Conștiință, Iubire. Vorbim de fix același câmp.

Dumnezeu nu este prin urmare o entitate care se află undeva „acolo” și cu care un tu de „aici” relaționează. Nu. Dumnezeu este în primul rând în tine. Iar tu, în mod esențial și fundamental ești Adevărul, Lumina, Conștiința și Iubirea. Sunt cuvinte diferite care indică înspre aceeași energie, înspre același câmp.

Există un singur câmp care animă toate formele. Iar acel singur câmp este Divinul. Trupul fizic experimentat este animat de același câmp care animă și trupul fizic experimentat de pisică și corpul mușcatei din geam, dar și forma firului de iarbă. Unde este Viață, este Adevărul, Lumina, Conștiința și Iubirea, prin urmare este Dumnezeu.

Noi suntem obișnuiți să vedem Viața drept ceva exterior nouă care mișcă. Adevărul tindem să îl vedem ca fiind o concluzie verificabilă prin intermediul minții. Fiindcă ideea de adevăr este de cele mai multe ori asociată cu a spune adevărul sau a spune o minciună. Lumina tinde să fie percepută drept ceva destul de abstract și ciudat. Conștiința tinde să fie confundată cu ideea de a fi conștient sau inconștient de un anumit aspect observabil. Iar iubirea tinde să fie văzută asemeni unui atașament, troc, îți dau ca să îmi dai, „te iubesc dacă” și „nu pot fără tine”.

Toate aceste bolmojeli le-a construit mintea. Iar cu cât va interveni deschiderea spre o transcendere a minții, cu atât toate aceste percepții false vor fi eliberate făcând loc Adevărului, deci făcând loc de fapt lui Dumnezeu.

Fiindcă de fapt Dumnezeu este Viața însăși, Adevărul însuși, Lumina însăși, Conștiința însăși și Iubirea însăși. Este câmpul puternic care susține întreaga Existență sub toate aspectele sale.

Acest câmp conține de fapt toate formele animate. Adevărul poate fi asemuit mai degrabă curentului electric și nu limbajului. Dacă niște curent electric trece printr-un fir, atunci spunem că este prezent. Dacă nu trece curent electric prin fir, spunem despre curent că lipsește. Faptul că adevărul lipsește a fost numit falsitate. Dar falsitatea nu este ceva. Este un non-ceva. Viața este exact același câmp. Și de aceea este veșnică. Fiindcă atunci când Viața se desprinde de o formă, nu înseamnă că Viața nu mai este. Ci înseamnă doar că forma nu mai este animată. Conștiința este Viața. Iubirea nu este cumva o calitate sau un atribut. Ci este chiar acel câmp care este tot una cu Viața și Divinul.

Toate acestea sunt doar denumiri care fac referire înspre același câmp de energie.

Este știut faptul că mintea va tinde să refuze acest adevăr. Fiindcă imaginile vechi întreținute spun altceva. Nu e nici problemă. Nu te lupta cu rezistența. Permite-i rezistenței să fie experimentată însă fii deschis. Capacitatea de acceptare și recunoaștere a Adevărului și Divinului ține numai și numai de cât de dispus ești să te deschizi. Ține minte însă că ești în siguranță. Dumnezeu este în tine și peste tot în jur. Fiindcă tu ești chiar Divinul, Viața, Conștiința, Adevărul, Lumina și Iubirea. Fiindcă toate acestea nu sunt decât etichete care indică înspre același câmp.


Foto: Pixabay.com