Acest site foloseste cookie-uri. Daca navigati pe acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.

Imprimă această pagină
Scris de  eugenia
29
Feb

Fii autentic


FiiautenticAi incredere in tine, fii autentic, fii tu insuti:  atunci esti fericit!

" De ce faci ceea ce faci chiar acum? Ca sa eviti pierderea? Sa ai castig? Gresit, in ambele cazuri. Viata nu se rezuma la castig-pierdere.

Viata este despre A fi sau A nu fi, A exprima sau A nu exprima,Cine Esti Tu. Nu fa lucruri pentru un beneficiu personal. Si nu fa lucruri pentru a evita pierderi personale. Fa lucruri pentru a simti autenticitate personala. Atunci viata ta va capata un sens, indiferent ce se va intimpla in jurul tau." (Neale D.Walsch)

“Ca sa fii fericit, trebuie sa fii autentic. Trebuie sa-ti dai masca jos si sa fii real. Adevarul – dur, dar important – este ca nu te poti vindeca de negare, de neautenticitate, pana nu-ti recunosti suferinta, frica si  rusinea. Nu te poti vindeca, pana cand nu-ti mai ascunzi sentimentele negative si nu te mai prefaci ca esti fericit atunci cand nu esti.  Orice te impiedica sa-ti simti durerea si sa-i descoperi sursa este un act de negare. Este o incercare de a ignora chemarea inimii si a sufletului catre trezire si vindecare. Ca sa eviti suferinta, te prefaci, dar suferinta este un semnal de alarma. Prin urmare, sa-ti simti si sa-ti recunosti suferinta reprezinta primul pas al procesului de vindecare. (http://drumuricatretine.wordpress.com/2012/02/02/iesirea-din-starea-de-negare/)

  “Atunci cind ai incredere in tine insuti, tu iti urmezi instinctele interioare innascute. Nu ai nici cea mai mica indoiala referitoare la cel care esti cu adevarat si actionezi pe baza bunului simt. Dispui astfel de intreaga putere a autenticitatii tale. Ai incredere in tine insuti si in Viata.Esti absolute convins ca totul va fi bine, iar Viata iti raspunde, devenind extrem de usoara.Mintea ta nu mai simte nevoia sa inteleaga totul…Accepti cu seninatate faptul ca nu stii totul. Nu inventezi ceea ce nu stii.Atunci cind esti suta la suta autentic, spui intotdeauna exact ceea ce gindesti:”Imi place. Nu imi place. Doresc acest lucru. Nu doresc acest lucru. “ Daca nu iti place ceva , nu te oblige nimeni sa actionezi in directia respectiva.. Te bucuri de viata facind exact ceea ce iti place, esti fericit.

Noi ne ingreunam singuri viata incercind sa ne sacrificam pentru ceilalti.Cu siguranta noi nu am venit in aceasta lume pentru a ne sacrifica pentru altcineva, pentru a satisface opiniile sau punctele de vedere ale altor persoane.Te confrunti cu teama de a fi tu insuti, de a fi Una cu Sinele tau real. Daca vei da dovada de curaj in aceasta confruntare, vei descoperi ca niciunul din motivele care te speriau nu este real. Vei descoperi apoi ca este mult mai usor sa fii tu insuti decit sa incerci sa fii altcineva decit esti. …Ai nevoie de foarte multa energie pentru a sustine masca sociala pe care ti-ai impus-o.
Jucarea acestui rol te-a obosit!
Iti doresti sa fii din nou tu insuti.
Atunci cind esti autentic, tu poti face orice iti doresti sa faci si poti crede orice iti doresti sa crezi, inclusiv  in tine insuti!”   ( “Al cincilea legamint” Don M. si J. Ruiz)

“Cred ca binele in viata ta nu vine de la altcineva. Cand realizezi acest lucru, vei fi liber. Nu exista nici un motiv si nici o necesitate sa te "dai bine" pe langa cineva sau sa incerci sa le intri in gratii. Ramai asa cum esti, prin a nu te trada pe tine insuti.  Pur si simplu rosteste-ti adevarul cu candoare si iubire.  Fii curajos , pentru ca ceea ce cauti nu este in exteriorul tau. Nu este un cadou din partea altor persoane. Este al tau - sa ti-l oferi, nu sa-l dobandesti. Asadar, nu lasa pe nimeni sa te ia ostatic. Nici pe partenerul tau, nici pe seful tau, nici pe familia ta... si cu siguranta nici pe Dumnezeul tau…Exista o cale de a ramine fidel propriului Sine si sa il manifesti, fara sa recurgi la agresiune. Simplu si linistit fa apel la dreptul tau de a fi autentic, de A Fi Tu – aceasta este calea!” (Neale D.Walsch)

“Singurul lucru care conteaza este sa fii cel care esti cu adevarat, sa fii autentic, sa te bucuri de viata si sa iubesti…sa fii Una cu Iubirea reala, cu acel sentiment care nu poate fi descris in cuvinte si care rezulta din identificarea cu Sinele tau real. Iubeste-te asa cum esti, pentru ca Esti cel care Esti. Respecta-te asa cum esti si intotdeauna transmite Lumii mesajul Adevarului si al Iubirii.” ( “Al cincilea legamint” Don M. si J. Ruiz)

{jcomments on}

(0 voturi)
Ultima modificare Joi, 10 Martie 2016 20:38